Фан Клуб: Рома

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
па повторно се жали на зглобот xD .. а доколку играат 4-3-3 подобро Бојан лево Тоти средина а Борини десно, каде Бориело би го играл ти ?
Бориело во средина, Тотти лево и Борини десно :) Не покажа ништо Тоти последниве утакмици, што е до мене, би го ставил на клупа малце, ама нема кој да игра место него. Кркич најмалце покажа од сите засилувања, а тука негде е и Освалдо. Затоа на Ламела се надевав.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
8.874
да не заборај нешто да кажиш? :D ај да не ти сипам ќе оставам да ти текни... нешто што не е поврзано со следново коло....:D
Што знам .. Раниери во Интер, тоа ли ? :D навистина не ми текнува :)
--- надополнето: Sep 22, 2011 11:23 AM ---
Бориело во средина, Тотти лево и Борини десно :) Не покажа ништо Тоти последниве утакмици, што е до мене, би го ставил на клупа малце, ама нема кој да игра место него. Кркич најмалце покажа од сите засилувања, а тука негде е и Освалдо. Затоа на Ламела се надевав.
Тоти нема брзина да игра по крилата, само средина за него, ама повеќе треба да се фокусира на нападот, а не да пробува да организира напади, затоа тука го имаме Пјанич :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
8.874
Рома ќе има нов стадион до 2014, доколку се оди како што треба :vozbud::vozbud::vozbud: Ди Бенедето имал состанок со градоначалникот на Рим, Џани Алемано кој изјави дека тоа ќе биде арена од која сите противници ќе плашат !!! :vozbud::vozbud:
Понудени се пет локации за градење. :)
http://www.romabalkan.com/home/zvanicne/1240-novi-stadion-do-2014.html

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.821
Поени од реакции
23.162
Ова може да се проба за вечерва:
Лобонт​
Сисињо - Кјаер - Бурдисо - Хосе Анхел​
Гаго​
Де Роси - Пјанич​
Тоти​
Борини - Освалдо​

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
8.874
Ова може да се проба за вечерва:
Лобонт​
Сисињо - Кјаер - Бурдисо - Хосе Анхел​
Гаго​
Де Роси - Пјанич​
Тоти​
Борини - Освалдо​
Освалдо изгледа не е спремен, бидејќи се повреди, плус прави ја како што ќе ја правиш, ама со Енрике е 433 :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.821
Поени од реакции
23.162
Освалдо изгледа не е спремен, бидејќи се повреди, плус прави ја како што ќе ја правиш, ама со Енрике е 433 :)
Меѓу повиканите е Освалдо, па мислев дека ќе може да игра.
Не е проблем формацијата, Тоти може да се смета за шпиц, Борини и Освалдо по страните и ете ти 4-3-3. :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
8.874
Меѓу повиканите е Освалдо, па мислев дека ќе може да игра.
Не е проблем формацијата, Тоти може да се смета за шпиц, Борини и Освалдо по страните и ете ти 4-3-3. :)
Ама еве втора утакмица како што гледам, на Освалдо слабо му оди по страните, крупен е, тој треба да игра централно, ама кај од Тоти, таква е ситуацијата ..
јас вака би играл оваа утакмица

...............................Curci..................................
Casetti..........Kjaer.........Burdiso..........Angel

.............................De Rossi..............................
.................Gago...................Pjanic...................

Borini.......................................................Bojan
...............................Totti.....................................
--- надополнето: Sep 22, 2011 2:35 PM ---
А може и Гаго како деструктивец, а Де Роси поофанзивно, ма да незнам колку Гаго ќе биде добар деструктивец, а со Де Роси сме сигурни, дури и како централен игра, еве погледни

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.916
Поени од реакции
17.893
Дечки како сте задоволни од Ослвадно? Знам дека едно време беше пропадната инвестиција во Серија А па замина во Шпанија ...

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
8.874
Roma (4-3-3): 1 Lobont; 20 Perrotta,, 44 Kjaer, 29 Burdisso, 3 Jose' Angel, 15 Pjanic, 16 De Rossi, 7 Pizarro, 9 Osvaldo, 10 Totti, 22 Borriello. (18 Curci, 5 Heinze, 19 Gago, 2 Cicinho, 31 Borini, 14 Bojan, 11 Taddei). All.: Luis Enrique.
Siena (4-4-2): 1 Brkic, 2 Vitiello, 26 Pesoli, 80 Contini, 3 Del Grosso, 6 Angelo, 36 Bolzoni, 8 Vergassola, 17 Grossi, 23 Brienza, 11 Calaio'. (25 Pegolo,19 Terzi, 21 Rossi, 14 Gazzi, 10 D'Agostino, 22 Destro, 63 Larrondo). All.: Sannino.
Arbitro: Guida di Torre Annunziata.
Assistenti: Stefani e Faverani. Quarto uomo: Pinzani

Каде ќе одиме со овој неподвижен наоад xD

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.354
Поени од реакции
3.437
И пак ОЧАЈ !!!! Енрике оди си !!! Нека си даде човекот отказ !!! Наместо него Капело,Анчелоти или Липи друг никој !!!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.564
Поени од реакции
48.509
Ја незнам зашто уште летоска не го ангажираа Анчелоти, стварно нејасно ми беше што се одлучија за Енрике, ама денес секој се труди да биде Барселона и гори у таа желба, друго објаснување ја не гледам, Карло сам се нудеше со тоа што кажа дека сака во својата кариера да биде и тренер на Рома, со две раце ќе потпишеше договор доколку му го понудеа летоска ...

Енрике си има некоја своја Барса-филозофија али тешко во Италија дека може да ја истурка, баш читав статија пред некој ден за 343 системот на Гасперини и она што Енрике го направил со Рома, и беше напоменато дека Интер знаеле каков формат тера Гасперини а настојуваат тоа да се промени и не му оставаат простор да ја развива својата зацртана филозофија, а Рома од друга страна таков простор му дава на Енрике али сега за сега епилогот е многу лош.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја незнам зашто уште летоска не го ангажираа Анчелоти, стварно нејасно ми беше што се одлучија за Енрике, ама денес секој се труди да биде Барселона и гори у таа желба, друго објаснување ја не гледам, Карло сам се нудеше со тоа што кажа дека сака во својата кариера да биде и тренер на Рома, со две раце ќе потпишеше договор доколку му го понудеа летоска ...

Енрике си има некоја своја Барса-филозофија али тешко во Италија дека може да ја истурка, баш читав статија пред некој ден за 343 системот на Гасперини и она што Енрике го направил со Рома, и беше напоменато дека Интер знаеле каков формат тера Гасперини а настојуваат тоа да се промени и не му оставаат простор да ја развива својата зацртана филозофија, а Рома од друга страна таков простор му дава на Енрике али сега за сега епилогот е многу лош.
Syn, не може Анчелоти да е менаџер сезонава, затоа што од Челзи мислам дебело го исплатија кога го избркаа ама и му вметнаа клаузула една сезона никаде да не е менаџер, пауза да има.
Само од на лето.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.564
Поени од реакции
48.509
Syn, не може Анчелоти да е менаџер сезонава, затоа што од Челзи мислам дебело го исплатија кога го избркаа ама и му вметнаа клаузула една сезона никаде да не е менаџер, пауза да има.
Само од на лето.
Прв пат слушам за таква клаузула а и Интер во неколку наврати се поврзуваа со него но он индиректно ги одби, едноставно освен Милан, единствен клуб кој би го водел во Италија е Рома.

А и нема право тимот да го обврзува за такво нешто, едноставно он си имал договор со Челзи и они му го прекинале, му плаќаат финансиска оштета и тоа е тоа, искрено прв пат слушам дека некој клуб се договорил со тренерот да не тренира друга екипа одреден временски период по отказот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Прв пат слушам за таква клаузула а и Интер во неколку наврати се поврзуваа со него но он индиректно ги одби, едноставно освен Милан, единствен клуб кој би го водел во Италија е Рома.

А и нема право тимот да го обврзува за такво нешто, едноставно он си имал договор со Челзи и они му го прекинале, му плаќаат финансиска оштета и тоа е тоа, искрено прв пат слушам дека некој клуб се договорил со тренерот да не тренира друга екипа одреден временски период по отказот.
Не, не мора да значи дека е точно ама такви муабети се вртеа, мислам дека и некој од фановите на Челзи спомна на форумот.

Нема везе, како и да е, овој Луис Енрике (а и Манчини) е доказ дека не можеш во две различни лиги еден исти фудбал да негуваш. Под итно треба да му се даде отказ на човеков. А и засилувањава што се донесени не знам, не знам ни со кој памет Јуда е донесен во Рома, тој едвај оди, не е ни за замена. Крш беше уште кога го испратија од Манчестер, не па сега, 5 години подоцна. Само капа доле за Стекеленбург, голманското место е осигурано минимум 5 години, освен ако не си замине по своја воља.

Kajgana Shop

На врв Bottom