Фан Клуб: Рома

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.629
Поени од реакции
22.654
Хохохо, каков ѕвер е Пјанич.
Одлична игра, ако продолжат исто така и во второ, па и подобро, Каљари мора да падне. Пјанич најдобар во прво полувреме, сите беа добри, немам замерка за никого, Кркич не успева да се наметне, ама му треба малку време. Освалдо ќе биде одличен, му треба уште мааалку време да се воигра целосно(изгледа уште му влијае лошата средина од ланската сезона:icon_mrgr:), многу е брз и експлозивен.
Хосе Анхел исто еден од подобрите. Се надевам дека Енрике ги погоди засилувањата. :)

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
2.800
Леле,бруки,не очекував Рома со такви засилувања да изгуби од Каљари..:confused:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Па можно ли е тој Конти на ебе секоја година бе? ? па подобро ќе беше да го купеа да седи во Рома, само да не не решава секоја утакмица ... и која е логиката да напашаѓ цело време, а противнико од една шанса да погоде ??

Се гледа дека не се воиграни како што треба, скептик сум за формацијата 4-3-3 незнам како ќе биде, ама немаме таков калибар на играчи за таа формација, повеќето се сентрални напаѓачи кои по страна слабо играат .... Хозе Ангел најдобар, му дадоа црвен без врска, тука можеше и со жолт да помине, криво ми е против Интер нема да го гледам, ќе треба Хајнце лев да игра, Бориело многу слабо, а овој Фабио Борини очекувам да игра прва постава !!!
-Сега ме нервира, што ќе има голем притисок врз играчите а посебно врз Енрике !!! :confused:

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.629
Поени од реакции
22.654
Каљари на нескајќи си добија 3 бода. 3 пати поминаа нивна половина, 2 гола дадоа.
Погледнете колку играчи во стартниот тим на Рома имаше кои досега во Серија А играле само на ПЕС и ФИФА. Треба да се има трпение. Играта ја имаат, фали само уште реализација, која без сомнение ќе дојде.
А, за црвениот на Хосе Анхел, во дилема сум дали да ставам :pos: или :tapp:.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
не ја гледав утакмицата (јебига касно си легнав а во 8 не ми се станува во недела :pos:) според ова што го слушам од вас можам да заклучам дека треба време да се уиграат сите. како што кажа пупоне и јас се сомневам дека треба да играме 4-3-3 :/ ајде во следниве 2-3 кола да видиме што ќе се случува па тогаш ќе кажам што очекувам од рома сезонава

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.293
Поени од реакции
3.328
Oфф... муке наши .... Овој Конти нон стоп ни пика голоој , па незнам татко му Бруно што не го земе кај нас ,само тоа е решение со овој Каљари !!! Kaков тим имаме едноставно одбрани играчи (зборим за овие засилувањава последниве) а неможеме да победиме :( .... Кога ли ќе кљукнеме ??? Кога ли ќе ги бушиме противниците ??? Разбудисе РОМА уште во недела со Интер во 15 часот !!! Иначе Пјанич е звер од играч !!!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Oфф... муке наши .... Овој Конти нон стоп ни пика голоој , па незнам татко му Бруно што не го земе кај нас ,само тоа е решение со овој Каљари !!! Kaков тим имаме едноставно одбрани играчи (зборим за овие засилувањава последниве) а неможеме да победиме :( .... Кога ли ќе кљукнеме ??? Кога ли ќе ги бушиме противниците ??? Разбудисе РОМА уште во недела со Интер во 15 часот !!! Иначе Пјанич е звер од играч !!!
:pos::pos::pos:

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.629
Поени од реакции
22.654
Нареден натпревар, Интер-Рома. Ќе биде тешко, се игра на Сан Сиро, Хосе Анхел е суспендиран, а Интер 2 натпревари по ред губи, па ќе бидат мотивирани да ја прекинат таа серија. Иако, ќе бидат под притисок и играчите и Гасперини, што може да се искористи. (демек Рома и Енрике ич не се под притисок:D)
Во овој натпревар, мислам дека психичката стабилност ќе биде клучна.

--- надополнето: Sep 16, 2011 1:57 PM ---

Повикани за мечот со Интер: Бориело, Борини, Бурдисо, Касети, Курчи, Де Роси, Гаго, Хајнце, Кјаер, Кркич, Освалдо, Перота, Пизаро, Пјанич, Роси, Стекеленбург, Тадеи, Тоти.

Јас би излегол со: Стекеленбург, Роси, Бурдисо, Кјаер, Хајнце, Перота, Гаго, Пјанич, Де Рoси, Тоти, Освалдо.

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Нареден натпревар, Интер-Рома. Ќе биде тешко, се игра на Сан Сиро, Хосе Анхел е суспендиран, а Интер 2 натпревари по ред губи, па ќе бидат мотивирани да ја прекинат таа серија. Иако, ќе бидат под притисок и играчите и Гасперини, што може да се искористи. (демек Рома и Енрике ич не се под притисок:D)
Во овој натпревар, мислам дека психичката стабилност ќе биде клучна.

--- надополнето: Sep 16, 2011 1:57 PM ---

Повикани за мечот со Интер: Бориело, Борини, Бурдисо, Касети, Курчи, Де Роси, Гаго, Хајнце, Кјаер, Кркич, Освалдо, Перота, Пизаро, Пјанич, Роси, Стекеленбург, Тадеи, Тоти.

Јас би излегол со: Стекеленбург, Роси, Бурдисо, Кјаер, Хајнце, Перота, Гаго, Пјанич, Де Рoси, Тоти, Освалдо.
Јас би ги оставил Тоти и Кркич на клупа. Нека играат Борини, Бориело, Освалдо. Секако, средината Пјанич, Де Роси и Гаго. Слабо ми игра Перота.

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Мислам дека редно е денеска да тепаме. :) Доста беше постење, мора и ние да се омрсиме. Кјаер најверојатно ќе дебитира денеска.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.629
Поени од реакции
22.654
Најмило ќе ми биде вечерва ако изгуби Интер. И двата тима, и двата тренера се под притисок, мора да се игра претпазливо, и Енрике и Гасперини очајно ја посакуваат победата.
Се шпекулира дека вечерва Борини ќе започне во првиот состав.
Симоне Перота денеска полни 34 години, нека му е среќен роденденот, со победа да го прослави.

Навивачите на Рома не бараат многу вечерва, нешто вакво само:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Два тима во лоша форма , два тренера во иста ситуација, лоши одбрани, НО Интер има предност што ига дома и колку толку на нив им функционира нападо, а на Рома НЕ!! ... што знам како ќе биде, али со лоши одбрани очекувам многу голови, се надевам бод ќе извлечеме, за самодоверба :P

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.629
Поени од реакции
22.654
Два тима во лоша форма , два тренера во иста ситуација, лоши одбрани, НО Интер има предност што ига дома и колку толку на нив им функционира нападо, а на Рома НЕ!! ... што знам како ќе биде, али со лоши одбрани очекувам многу голови, се надевам бод ќе извлечеме, за самодоверба :P
И јас очекувам многу голови, иако мора да се игра претпазливо, оти победата им е потребна како воздух и на Енрике и на Гасперини.
Ама, како што рече со слабите одбрани, а и со традицијата на натпреварите меѓу овие 2 тима да паѓаат многу голови, очекувам и вечерва над 4 гола, вечерва се е можно, посакувам само Енрике на крајот да ги крене високо рацете на Џузепе Меаца.
Се е можно на овој натпревар, искуството на Гасперини може да загрижува, Енрике е во Италија само 1-2 месеца.

П.С. Вечерва Освалдо дава гол(во најмала рака еден):icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom