Фан Клуб: Рома

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Не допишав за Пелегрини…
Нема уште долго да глуми наследник на Тоти!
Американците не се нешто познати по угодуење, легенди и традиции…
Кога можеа Малдини на клоци да го избркаат од Милан, така и Фридман може да се разбуди едно сабајле, да го фркне глава кога ќе се сети на колкава плата му е “римјанинот”(!) и до појадок го исшутира.

Или бар јас се надевам ова.. :rolleyes:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Се е договорено со Хасим Ауар(или како и да се чита) од Лион како слободен агент, исто и со Еван Ндичка, двајцата ќе потпишат 5 годишни договори во блиска иднина. Имаме вербален договор и со Јури Тилеман, ама сакал прво да виде какви понуди ќе има од англиски клубови.
Ги собравме сите слободни агенти, да не беше Ал Итихад и Канте и Бензема ќе ги зедовме :icon_lol:
Се зборува и за Нзола за шпиц, Андреа Белоти автоматски му е продолжен договорот ради повредата на Абрахам. Исто се работи на продолжување на договорот на Ел Шарави, што потполно го оправдувам.
Кој проклет клуб сме, не фативме ЛШ и сакаа да направат пари од продажби на Абрахам и Ибањез. Абрахам се повредува на последната утакмица каде влегува како замена во второ полувреме. Сега нема да можеме да рачунаме на 40мил евра од Абрахам а и ќе плаќаме 5мил евра плата плус данокот за игра кој нема да го видиме скоро цела сезона:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Ндичка и Ауар готово, за Скамака ич нејќам да дојде, единствено само позајмица
Секако дека позајмица Скамака.. Замена за Абрахам..
Да влезевме ЛШ место Скамака ќе беше Икарди 100% сум сигурен, но вака немаме сила за тоа..
Ме радува тоа што сезоната штотуку заврши а ние тимот го кроиме уште пред почетокот на припремите..
Рома и Сасуоло се договориле за Волпато за 9 мил но играчот не е сигурен во минутажата на Мапеи..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Засега работат одлично и плански…
Ама да не се залажуваме, пуштањето на Мики беше глупост од епски размери!
Фактички овој Ауар или како и да се чита треба баш таа празнина да ја пополни.
Не пратам француско и никад не сум го гледал, ама фактот што станал слободен агент не е баш за радување..
Наводно неизбрусен дијамант на 25 години.
Ако се трефне, супер за нас. А може и флоп да биде..

А штом го бркаат Скамака, значи ни сами не веруваат во способностите на Ндицка, а Белоти и Солбакен више си ги знаеме… така да..

ама ај упте не е ни почнато меркатото, па да не кобам..
Ваљда еден ќе уденат овој пат..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Засега работат одлично и плански…
Ама да не се залажуваме, пуштањето на Мики беше глупост од епски размери!
Фактички овој Ауар или како и да се чита треба баш таа празнина да ја пополни.
Не пратам француско и никад не сум го гледал, ама фактот што станал слободен агент не е баш за радување..
Наводно неизбрусен дијамант на 25 години.
Ако се трефне, супер за нас. А може и флоп да биде..

А штом го бркаат Скамака, значи ни сами не веруваат во способностите на Ндицка, а Белоти и Солбакен више си ги знаеме… така да..

ама ај упте не е ни почнато меркатото, па да не кобам..
Ваљда еден ќе уденат овој пат..
Дичка е одбранбен место Ибањез башка тоа левак е мислам..
Солбакен ќе оди а Белоти останува..
За Дичка имам осечај дека ќе биде налик на Рудигер..
А за Ауар сум 50-50.. Незнам што да очекувам.. Може новиот Гигу :D кој мене на времето ми правеше мерак...
Не дај боже само да испадне како Грениер или Гоналон :facepalm:
А мики си беше стар повреде си влечеше и договорот му истече си замина во Интер и си играше ЛШ.. Ништо тука Рома не можеше.. Башка политиката е подмладување на тимот..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Дичка е одбранбен место Ибањез башка тоа левак е мислам..
Солбакен ќе оди а Белоти останува..
За Дичка имам осечај дека ќе биде налик на Рудигер..
А за Ауар сум 50-50.. Незнам што да очекувам.. Може новиот Гигу :D кој мене на времето ми правеше мерак...
Не дај боже само да испадне како Грениер или Гоналон :facepalm:
А мики си беше стар повреде си влечеше и договорот му истече си замина во Интер и си играше ЛШ.. Ништо тука Рома не можеше.. Башка политиката е подмладување на тимот..
Now we are talking :ljubove:
Ова е од нивниот сајт официјално! Ако стварно го договорат Ренато Санчез… крај на муабетот!
Овој за Вајналдум е Тоти и Зидан :ljubove:
Иста позајмица, иста плата, ист откуп!
Ај еднаш и нас да не погали среќата….

П.С. абе го смешав ќумбено Дичка со тој Мбала Нзола од Специја, оти за тој имаше муабет дека го бркаат :tapp: токмак сум :X3:
Ама тоа не го мења фактот дека очајно ни треба добар напаѓач, па дури и два!
Скамака ако успеат да го донесат… на коњ сме!
И бтв, ич нејќам Ибањез да си оди :place:
Киксер или не, он, Манчо, Смолинг, на грб не носеа..! Душа извадија цела сезона!
Ама факинг правила… Не сме ние Сити со 150 прекршоци никој да не смее да не чепне..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Now we are talking :ljubove:
Ова е од нивниот сајт официјално! Ако стварно го договорат Ренато Санчез… крај на муабетот!
Овој за Вајналдум е Тоти и Зидан :ljubove:
Иста позајмица, иста плата, ист откуп!
Ај еднаш и нас да не погали среќата….

П.С. абе го смешав ќумбено Дичка со тој Мбала Нзола од Специја, оти за тој имаше муабет дека го бркаат :tapp: токмак сум :X3:
Ама тоа не го мења фактот дека очајно ни треба добар напаѓач, па дури и два!
Скамака ако успеат да го донесат… на коњ сме!
И бтв, ич нејќам Ибањез да си оди :place:
Киксер или не, он, Манчо, Смолинг, на грб не носеа..! Душа извадија цела сезона!
Ама факинг правила… Не сме ние Сити со 150 прекршоци никој да не смее да не чепне..
Лееее Ренато... Ако запнат нашите наш е овој.. Мурџо по земјашка линија ќе го викне. Башка може кариерата да му ја оживее.. Во Лил пружаше јаки партије но некако ми важи за турнир играч.. Ајде да видиме баш како што викаш дамбетер од Џини нема да е..
Нека иде Роџер брате... Колку го сакам и јас ама со лацио на 2-3 пати со Интер и уште некое дерби ка што ни ебал он мајката никој друг.. Дичка-Смолинг-Манчо се топ.. Ја сум за Спинацола да се продаде да се заработа и нов лев бек да се освежи таму.. На десен незнам што им е планот со Рики.. Челик можно е да фаќа путот..
Интересно Јуве би да го донесе Мисори детето што добиваше шанса на десен бек во финишот од сезонава..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.909
Поени од реакции
10.998
Лееее Ренато... Ако запнат нашите наш е овој.. Мурџо по земјашка линија ќе го викне. Башка може кариерата да му ја оживее.. Во Лил пружаше јаки партије но некако ми важи за турнир играч.. Ајде да видиме баш како што викаш дамбетер од Џини нема да е..
Нека иде Роџер брате... Колку го сакам и јас ама со лацио на 2-3 пати со Интер и уште некое дерби ка што ни ебал он мајката никој друг.. Дичка-Смолинг-Манчо се топ.. Ја сум за Спинацола да се продаде да се заработа и нов лев бек да се освежи таму.. На десен незнам што им е планот со Рики.. Челик можно е да фаќа путот..
Интересно Јуве би да го донесе Мисори детето што добиваше шанса на десен бек во финишот од сезонава..
Зависи сега и од Мурџо многу…
Бааѓи киксна со трансфери, сега мора да се вади..
Дичка по се, би требало даунгрејд да ни биде спрема Ибањез :(
На лево сме критични…
(Десно со Карсдорп, Манчо, неаме мака..плус Жала и Дибала)
Ама лево со новиов, да видиме што ќе биде… и во право си(!) Спинацола е баш топло-ладно играч.. (па ко за беља и Пелегрини “примадоната” ни е таму..) Ел Ша пак ќе треба од г*мна да не вади таму!! Злато ни е вреден!
Овој Ауар наводно може да игра на сите позиции, па и лево крило. Исто голема непознаница ќе ни биде…
Да не се лажеме, за топ 4 и повеќе, ни треба некој како Ди Марко! Офанзивен бек што е ѕид во одбрана. За жал научна-фантастика за нас..

Челик не го сакам, ама со намалена плата може да биде замена за Жала на небитни утакмици.. Бове исто играч за ротација, ако и за толку го бива(?)
Во 3-4-2-1 Матич и Кристанте стандардни везни.
Во 4-3-3 Кристанте ни е вишок! Матич стандарден го рачунам плус Ренато и Шарави(?), Жала(?) можда Ауар(?) многу непознаници…

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Меркато вести :

- Тахирович продаден на Ајакс за 8.5м и 15% од следната продажба.. Истиот за 300к беше донесен и годинава околу 600мин имаше одиграно..

- Рома притиска на Сасуоло за Волпато и Мисори од кој очекуваат 12 до 15м за двајцата..

- Рома понудиле 15м за Елведи стоперот на Гладбах..

- За Рејнолдс се заинтересирани Вест Хем, Фулам и неколку клубови од Белгија..

- Незнам колку е вистина ама како сме биле заинтересирани за Верати.. Ништо чудно Рома и ПСЖ се брат и сестра :)

- Ел Шарави денеска продолжува до 2025 како и Смолинг.. Заслужено со здравје да си ги јадат парите..

- Во нападот се спомнува Скамака од порано но и Мората кому нему кум му е Дибала.. За него има откупна клаузула од 10мил.

- Рома спремила 12мил за Угурчан Чакир.. Мачката на Трабзон.. Многу клубови ќе притискаат за него летово.. Се надевам дека ќе го собереме и ќе биде прва единица а Руи на клупа.. Миле се надевам бај бај :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.930
Поени од реакции
8.810
Официјално за Ндичка, нека се угоде, некако големи очекувања имам од овој играч, што рече некој сметам ќе се погоди како Ридигер. Овој ако беше под договор испод 35-40мил немаше да биде

IMG-e55f01a4f96d7b94fea45739dbb71d1e-V.jpg FB_IMG_1687359007867.jpg

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
Одлично се работи во Тригорија..
Продаден е Клајверт во Бурнмаут за 11мил плус 1 мил во бонуси..
Остануваат уште некои си 12.5мил до 30 јуни за ффп..
Можно е да се извадат од Волпато и Мисори во пакет .Од Карлес Перез и од продажбата на Фратези да ќариме 30% доколку не го купиме ние..
Со ова сакам да кажам не мора Рома да брза со Ибањез може нешто плус да се извади..
Карсдорд читам ќе бегал и тоа за 7 мил..
Замена за него се спомнува Кристенсен од Лидс..

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
3.337
- Волпато и Мисори продадени за 10мил плус 15% од следна продажба.
По моја проценка извадивме 29.5 од овие двајца Клајверт и Тахирович..
Мислам 31/2 милиони требаше да покриеме за ффп до денес евентуално утре..
Сочна бројка извадивме од децава со тенденција во иднина уште да расте таа бројка.. Ете колку е важно да имаш јака школа и да даваш минути на децата.. Мурџо тука добива чиста 10ка од мене.. Има човекот мадиња..
Мене искрено ми е жал што мора да продаваме сигурно некое од овие деца ќе го достигне Фратези.. Али без парицата налага така.Јбг не сме Сити.

- Карлес Перес до вечер евентуално утре треба скрос да биде играч на Селта Виго.. Рома би добила 5-6мил.

- Галатасарај пројавиле интерес за Белоти.

- Ибањез е на мета на Наполи доколку оди Ким.. Тука е и Фулам.. Рома не би го дала испод 28-30 мил.

- ЛАСК се интересира за Дарбо (позајмица)

- Рома може да заработат на Солбакен, Хофенхајм се заинтересирани.

- Рома се заинтересирани за Сабицер (позајмица)

- Доколку не дојде Скамака кој силно посакува само во Рома алтернатива во шпицот се Булај Диа, Патсон Дака и Ихеначео..

- Сасуоло го нудат Фратези на Рома.Рома им даваат 30 на Сасуоло.. Интересно е тоа што они бараат 40мил на Интер а Рома би добила 30% од неговата продажба.. Тоа е некаде 13мил и навистина не знам зошто не се согласуваат кога секако 27 би им останале доколку оди во Интер.. Сакаат да одржуваат убави односи а ваму се циганчат.. Или тие 30% важат и за нас може негде е вметнат по папирите.. Италијанска работа.. Ништо не ме чуди..

- Денес е последниот работен ден за Бианда и Чорич.. Од утре се под завод за вработување и ќе го олеснат буџетот на Рома..Овие двајца 35мил не коштаја овие 5 години.. Мончи длабоко ни го напика.

- Рома се интересира за Камада и Адама Траоре.. Секако слободни агенти..

- Ал Ахли со понуда до Спинацола од 15 мил.

- Мурџо одбил понудете за Жалевски..
Истиот Мурџо одби 30мил годишно за преселба во Ал Зечир ( Хилал де)..

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom