Фан Клуб: Рома

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Жални смо... Ни играчи имамо ни па Мурињо некој новитет донесе.. Лани на оваа Болоња 5 во прво пол и закачивмо...кај што изгубивме уште и Абрахам и Карсдорп се суспендирани за со Интер...
Све вон форма играчиве.. Заниоло не го можем нека го пакуваат за Лондон кај Конте уште сега ако сакаат..
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Составов ни е за греота. Нема кој од клупа да влези.
Сѐ освен пораз ќе е чудо.
Интер абсолутен фаворит.
Автоматски споено мислење:

Ќе броиме ли до 6-7 вечерва или како? :D
 
Последно уредено:

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Конечно добивме дерби и тоа на каков начин, сред Бергамо ги растуривме на Аталанта, прв пат Рома имаше целосен ростер на достапни играчи и веднаш друг начин на игра, добро тактички подготвени од Мурињо, примивме гол во наш стил и општо земено беа целосно умртвени бергамашите, само време треба и трпение, да се донесат засилувања по мерка на Мурињо и Рома ќе може конечно да се бори и да ги добива толку очекуваните титули.

267144242_4923147291037121_3575812614917202698_n.jpg
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Разбивме малер, победивме силна екипа, екипа против која немавме победа од 2017 години, све им ебам, многу ги мразам, ептен кејф ми се направи. И мило ми е за Заниоло и Абрахам што одлично соработуваат во нападот и постигнуваат голови, исто и за Смолинг, кој покрај голот се враќа во форма и игра се подобро и подобро во дефанзива, покрај него и Манчини и Ибањез се повеќе комфорни и не прават грешки.

Сега уште капитенот да се врати за две недели, а и Спинацола за недела дена ќе почне со редовни тренинзи со тимот и ќе видиме во јануари на утакмица во каква форма е и како ќе игра..

Сега во зимскиот преоден рок, Пинто да успее да го земе Закариа и еден десен бек за замена за Карсдорп и одлични ќе бидеме
Автоматски споено мислење:

Оваа победа беше последниот воз за фаќање чекор во борба за 4то место. Победивме директен ривал, а и моралот сега ќе ни биде на повисоко ниво
 
Последно уредено:
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Олку дисциплинирано, пожртвувано едни за други немаме видено од Рома од победата над Барса во ЛШ кога сепак друг тим беше тоа..
Чиста 10ка за Мурџо мора да се признае.. Шах мат му направи на Гасперини.. Уште пред натпревар ги направи фаворити и им го префрли притисокот на нив додека новинарите почнаа да го ругаат Мурџо дека веќе почнал да бара алиби за евентуален неуспех..
Без грешка одиграа сите вчера и само се молев да не се повреди некој зошто со деца во Бергамо не се игра.. Издржаа машки, неможем никого да одвоим кога секој наредбите ги изврши зададени од Мурџо..
Не смо лоша екипа кога играме од викенд во викенд.. Одморни друго е се виде и вчера но зимава везњак и десен бек ако се донесе и ако го трампаат Кумбула за Ицо можеме да се надеваме на топ 4.. Последниот воз го фативме во среда да се добие дома Сампдорија и да чекаме паузава од Пинто да донесе нешто..
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
Каков ефтин гол примија на цело мачење, а овој па Фалконе едвај трета утакмица што брани во Сериа А, навивач на Рома се повампири против нас, какви топки фати и таа немаше да влезе ако не му пречеа неговите во видикот, но таков аматерски гол што прими Рома само ние можеме пацерски да го примиме и никој друг.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Све почна од Ел Шарави крај аут линијата како лесно му ја продаде у нога на овој од Сампдорија.. Ова мораше да се добие.. На - 4 од Аталанта ќе бевме а егал со Јувентус.. Вака - 2 и од Јуве..
У пичку матер се напиздив жалосно на полн стадион играш 1-1.. Арно ида 2 неделе пауза доста беа нервозе..
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Реков дека 30 бода до полусезона ќе бидат полна капа со оглед на потфрлањето на многу играчи, повредите, новиот тренер и слабиот ростер.
Оваа полусезона им покажа на Пинто и Мурџо каде сме слаби и ксде треба да се појачаме, а исто кои фудбалери се вишок.
Зимава не напуштаат Вилар, Сантон, Фазио и можеби Диавара. Би требало да дојдат еден до двајца нови фудбалери.
Мора најмалку еден средина, бидејќи цело време играме со гревчето Кристанте и Верету. Не знам зошто Дарбое не го става во игра. Ајде Вилар потфрли, ама вториов добро играше.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Трансфер шпекулации :

-> Florian Grillitsch или за полесно Грилиш од Хофенхајм за во среден ред.

-> Maitland Niles од Арсенал како бекап за Карсдорп, истиот покрива и лев бек и во средина..

-> Хектор Херера од Атлетико..

-> Бубакар Камара од Марсеј.. Рома пробува да ги искористи добрите односи со Марсеј.

Овие како најсериозни потенцијални засилувања во јануари..

<- Калафиори пред вратите на Каљари

<- Мајорал бира помеѓу Фиорентина, Каљари и Кристал Палас.

<- Карлес Перез се поврзува со Кадиз

<- Виљар со Елче, Валенсија и Атлетико се поврзува..

Овие се можните заминувања..
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Đanluka Skamaka i Davide Fratezi svakim danom postaju sve veći žal Rome i Lacija. Rimski klubovi su imali na raspologanju obojicu igrača, ali ih nisu prepoznali kao talente velikog potencijala, u koje vredi uložiti novac, poverenje i i vreme. Sada mogu samo da posmatraju sa distance trku Juventusa, Intera, Milana i inostranih klubova za dvojicu fudbalera koji će se naći i na spisku Roberta Mančinija za Mundijal u Kataru, naravno, pod uslovom da Azuri obezbede plasman.
Dragulji Sasuola, rođeni 1999. godine u Večnom gradu, svoje prve ozbiljnije fudbalske korake napravili su u Laciju a zatim u Romi. Dok u Laciju imaju opravdanje da su kroz njihovu školu prošli u dobu kada je lako pogrešiti u proceni talenta, u Romi su svesni da su napravili grubu grešku. Dozvolili su prvo da im Skamaka ode sa 16 godina. Nisu ni pokušali da ga zadrže kada je prešao u PSV Ajndhoven.

Fratezijeva priča je još „bolnija“, mada u Trigoriji više nema rukovodilaca koji su odgovorni za olako davanje Fratezija Sasuolu. Naime, mladi italijanski reprezentativac je bio deo transfera Defrela iz Sasuola u Romu. Da sve bude gore po Đalorose, oni su imali i pravo kontraotkupa dve godine koje nisu iskoristili da ga vrate u Trigoriju. Fratezi je odrastao u sobi sa velikim posterom Danijelea De Rosija i u čast svog idola nosi dres sa brojem 16.

Roma može da se teši činjenicom da će od prodaje Fratezija, najverovatnije Interu, moći da inkasira 30 odsto sume na osnovu dogovora koji je postignut kada je zaključivan posao oko transfera Defrela.

Kada se sve sabere, Skamaka i Fratezi, u ovom prelaznom roku vrede između 60 i 70 miliona evra, sa trendom daljeg rasta vrednosti. Zato ne čudi što Juve želi da odmah u januaru zatvori priču za Skamaku a Inter bi da blindira Fratezija. Nije isključeno da u u tu svrhu Nerazuri žrtvuju Sensija.

Рома примавера е убедливо прва..
Ова нека им биде шамар што и како со децана во иднина..
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Романисти, среќна Нова година!
Здравје, бериќет и помалку нервози со Рома!

Имало еден позитивен на корона и натпреварот со Милан е под знак прашалник.
Патем, многу имиња се вртат за зимскиов трансфер прозорец. Сепак, за очекување е да дојдат сосема трети фудбалери, со оглед на тоа како работат Португалците.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.846
Поени од реакции
8.693
Шарави, Мајорал, Фузато и уште еден фудбалер се позитивни, 4тиот не го знаеме.. а има 5ти кој одбивал да се вакцинира, а велат дека е првотимец и е еден од ретките во лигата што не се вакцинирани
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Со каква леснотија свират судииве пенали за Милан секоја чест. Како последниот пенал имаше барем 3 ситуации со Заниоло и ни фаул не свирна.
Ама, не треба да се бара вината за поразот кај судиите, туку кај играчите. Ние уште бо прво полувреме го изгубивме мечот. Ти да си дозволиш да примиш два наивни гола во први 15 минути, нема што да бараш понатаму. Згора на сѐ, Милан изгледаа физички поспремни за разлика од Рома.
Милан, иако ослабен на неколку позиции не се забележуваше тоа. Освен тоа имаат одличен голман. Можи и подобар од Донарума во некои сегменти.
Ќе се мачиме до крај на сезона. Не знам дали новите две засилувања ќе донесат нешто ново, но тешко ми е за верување.
Далеку сме од ЛШ со овој ростер. Максимум 5-6 место е реалноста.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.183
Поени од реакции
3.154
Нема потреба да се носат играчи веќе во јануари.. Трката за 4 место е изгубена.. Нека не трошат пари за позајмици и патни трошоци за Пинто..
Нека му уплатат во Абу Даби нека иде да ужива нека дупи старлете..
За општинскион куп што го играме Халанд и Рамос да ги имаме пак нема да го освоиме.. Што прават нека прават со овја полуретардираниве..
Ибањез ваков исти кикс мислим со Лацио лани направи.. Каков зубљар.. Идиот...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom