Фан Клуб: Рома

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Што и да се напише е малку, еден и единствен Франческо Тоти.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Останаа уште 5 дена од трансфер периодот..
Рома се уште не се ослободи од Хесус, Фацио, Пероти, Сантон, Пасторе..
А и како да се ослободи кога немаме СД..
Итал. портали денеска пишуваат дефинитивно ќе се знаело околу Смолинг и Мајорал..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Еве Самдорија загризала за Фазио, можно е за ден два да го земат.
Автоматски споено мислење:

Алесио Рикарди веднаш гол за Пескара и тоа убав гол :)

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Борха Мајорал утре доаѓа на медицински прегледи. Две годишна позајмица, со право на откуп кој после првата година би изнесувал 15мил евра, а доколку сакаат по втората година би изнесувал 18-19мил.

Како замена за Џеко вајда добро би дошол, вајда не е некое дрво и немаме некои трошоци освен платата негова која не верувам дека е голема.

За Смолинг изгледа е готова работата, позајмица со обавезен откуп. Трансферот е перманентен на некој начин, само ни прават услуга парите да не ги плаќаме оваа година ради ФФП. Сега се чека бидејќи договарале и некој млад десен бек на позајмица да дојде, некој Тимоти Менсах или незнам точно како се викаше, ако е тој кога играа против Кристал Палас врска немаше дечкото, во ништо не се издигаше, ниту напад, ниту одбрана

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Мајорал стигнал во Рим, сега се вели дека е платена позајмица од 2мил и право на откуп за 5мил. Ако е подобар од Калинич и даде некој гол, за тие пари не е лошо да се откупи, само плата голема да не му се даде, за да во иднина лесно можеме да го продадеме, доколку претходно го откупиме.

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Мајорал стигнал во Рим, сега се вели дека е платена позајмица од 2мил и право на откуп за 5мил. Ако е подобар од Калинич и даде некој гол, за тие пари не е лошо да се откупи, само плата голема да не му се даде, за да во иднина лесно можеме да го продадеме, доколку претходно го откупиме.

Uste ne potpisal oficijalno, ti mu ja misles za prodavanje. :D

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Uste ne potpisal oficijalno, ti mu ja misles za prodavanje. :D
Епа треба да се мисли на време, затоа сега Пероти, Хесус, Пасторе, Фазио, Олсен и Сантон не можеме да ги отарасиме, имаат големи плати, истото ќе биде и со Мајорал во иднина ако се откупи :)
Или онаа помалата варијанта, да се повампири и стане врвен шпиц, па целиов муабет да ми падне во вода :D

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Епа треба да се мисли на време, затоа сега Пероти, Хесус, Пасторе, Фазио, Олсен и Сантон не можеме да ги отарасиме, имаат големи плати, истото ќе биде и со Мајорал во иднина ако се откупи :)
Или онаа помалата варијанта, да се повампири и стане врвен шпиц, па целиов муабет да ми падне во вода :D
Znam,vo pravo si za golemite plati, ama se zavisi i od samiot mentalitet na igracot. Nekoj koga otpadne od prv sostav i ne mu preci da sede edna godina ili dve na klupata so golema plata, a ima igraci koi nesakaat na klupa da sedat, odnosno da igraat i svoevolno si baraat drug klub makar i za pomala plata.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Znam,vo pravo si za golemite plati, ama se zavisi i od samiot mentalitet na igracot. Nekoj koga otpadne od prv sostav i ne mu preci da sede edna godina ili dve na klupata so golema plata, a ima igraci koi nesakaat na klupa da sedat, odnosno da igraat i svoevolno si baraat drug klub makar i za pomala plata.
Секоја чест за таквите, ама ги има се помалку и помалку, еве мене не ми текнува последен од Рома таков што си отишол, сигурно ги има, ама не ми текнува... еве Хуан Хесус директно му кажаа дека нема никогаш да рачунаат на него, а овој на инстаграм става волци и пишува "форца рома", па све да му ебам :D

Абе Рим е убав град, со супер клима за живеење, многумина и затоа не им се оди, исто ли е да си во Англија и секое сабајле да палиш кола да одиш на тренинг, а кога ќе испаднеш надвор 90% или роси или истура дожд или магла има и студ во коски.
Посебно ова важи за играчите што доаѓаат од јужна америка, а како по некоја случајност Пасторе, Хесус, Пероти и Фазио сите се од таму :)

Сега на таквите да им ја понудат истата плата во некој прволигаш во Англија тие нема да отидат, ќе си ги "испоштуваат" договорите, па после како слободни агенти полесно ќе си најдат клуб, па и договор со иста плата бидејќи за нив новиот клуб нема да плаќа оштета, а сите се во одминати години, тоа ти е :)

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Секоја чест за таквите, ама ги има се помалку и помалку, еве мене не ми текнува последен од Рома таков што си отишол, сигурно ги има, ама не ми текнува... еве Хуан Хесус директно му кажаа дека нема никогаш да рачунаат на него, а овој на инстаграм става волци и пишува "форца рома", па све да му ебам :D

Абе Рим е убав град, со супер клима за живеење, многумина и затоа не им се оди, исто ли е да си во Англија и секое сабајле да палиш кола да одиш на тренинг, а кога ќе испаднеш надвор 90% или роси или истура дожд или магла има и студ во коски.
Посебно ова важи за играчите што доаѓаат од јужна америка, а како по некоја случајност Пасторе, Хесус, Пероти и Фазио сите се од таму :)

Сега на таквите да им ја понудат истата плата во некој прволигаш во Англија тие нема да отидат, ќе си ги "испоштуваат" договорите, па после како слободни агенти полесно ќе си најдат клуб, па и договор со иста плата бидејќи за нив новиот клуб нема да плаќа оштета, а сите се во одминати години, тоа ти е :)
Da, se soglasuvam so tebe. Za klimata i za zivotot, ama prednosta vo Anglija se mnogu golemite plati. Momentalno prosecen igrac bes problem zima 100000 do 120000 funti nedelno, a toa vo Italija go nema. Istite takvi igraci zimaaat maksimum dva do dva ipol milioni evra godisno.
Kako sto kazav sekoj igrac si razlicno razmisluva, nekoj kje sedi za pomala plata ama da mu e udobno mestoto kade sto prestojuva, a nekoj za pogolema plata ete gledas odat po istocnite drzavi ili Kina, ama kvalitetot na zivotot ne e mnogu golem.

Kako i da e se nadevam deka Majoral kje uspee vo Roma, stanuva zbor za ok igrac, lani bese na pozajmica vo Levante i imase pristojni natprevari. Rezerva za Dzeko kje bide ili da vleguva od klupa koga Roma kje ima negativen rezultat. :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Брее колку неатрактивна група, на арените од 5 преноси на ниту една нема да не дават

FB_IMG_1601639873911.jpg

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Блиску е Софија, штета што ја има коронава ќе можеше во живо да ги гледаме...
Штета богами а колку сум чекал со Србска или Бугарска екипа да се паднеме.. Една кола сигурно ќе се соберевме од форумов :(

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Со бугарија се шпекулира да се отворат границите, ако е 6та утакмица таму во декември мош ќе има некоја шанса

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Со бугарија се шпекулира да се отворат границите, ако е 6та утакмица таму во декември мош ќе има некоја шанса
Ќе пуштаат публика? Можеби и со намален капацитет да е..
Имаше шпекулации дека групиве и немора да се завршат во 2020..

Kajgana Shop

На врв Bottom