Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Венгер не купува млади играчи затоа што така сака.

Еве баш денес читав дека летниот трансфер буџет ќе му бил 15 милиони.

Да трошат Реал по толку пари ќе се борат за куп на уефа, а не за титула.

За парите што ги има на располагање (а богами и играчите) Арсенал е неверојтно добар.
Јас ипак мислам дека така сака, на Арсенал тоа му одговара и затоа толку време е таму. Не сака да чува ѕвезди, сака да ги прави. Интересна опција, ама ја не би играл со него.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Па зар малку пари зедоа од Анри, Хлеб, Рејес и уште други па да немаат пари да купат некого? Добро кажа Иван, така е затоа што Венгер сака така а не затоа што немаат пари.

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Точно е дека сака да прави ѕвезди ама не верувам дека не сака да ги зачува.

Анри, Виера,Ешли Кол, Хлеб, Фламини сите побараа да си одат. Не ги стави Венгер на продажба.

Едноставно фудбалерите од светска класа после 2-3 години во Арсенал сваќаат дека нема да можат да освојат ништо и бараат трансфер.

Следен е Адебајор, уште од лани си го спрема трансферот и оваа година изгледа ќе оди во Милан.

За две три години ќе им дојде ред и на Ван Перси, Волкот и Насри да си одат. Само тој утепанот предавник Фабрегас ќе остане затоа што му е срам да признае дека направил грешка кога ја напушти Барса.

Па зар малку пари зедоа од Анри, Хлеб, Рејес и уште други па да немаат пари да купат некого? Добро кажа Иван, така е затоа што Венгер сака така а не затоа што немаат пари.
Не е проблемот дали тимот добива пари или не.

Арсенал има пари да троши колку што трошат Барса, Реал, Манчестер....

Проблем е тоа што моменталното раководство нема поголема амбиција за да дозволи поголеми средства за градење на тим кој би се борел за титула.

Акциите вредат многу, акционерите зимаат голема дивиденда, имаат развиено метод да имаат доволно пари без да освојуваат титули и едноставно не сакаат да преземат ризик да дадат многу пари.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Не ми се свиѓа идејата Венгер да биде тренер на Реал, кажав на темава еднаш, неговите фудбалски сфаќања и оние на Перез се неверојатно различни, не можам да најдам смисла во идејата дека Перез би го сакал токму Венгер за предводник на тимот.

Како што е моменталната ситуација на тимот, мислам дека е потешко да се најде правиот тренер отколку да се донесат Кака, Роналдо, Рибери и Алонсо :jaj:

Напишано од Хуанде Рамос
Two games are not enough to cloud an excellent run in the second leg"
"
Изјавата од пред натпреварот, од тоа што го видов, мислам дека Хуанде се обидува да ја побие тезава.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Венгер не купува млади играчи затоа што така сака.

Еве баш денес читав дека летниот трансфер буџет ќе му бил 15 милиони.

Да трошат Реал по толку пари ќе се борат за куп на уефа, а не за титула.

За парите што ги има на располагање (а богами и играчите) Арсенал е неверојтно добар.
Не е точно дека е 15 милиони...тоа се само измислици од страна на ГОЛ.КОМ...Венгер самиот си изјави спротивно и го демантираше фактички тоа на Арсенал.ком....епа сеа да видиме што е поточно?
а дека Венгер сака....да сака да прави играчи.... тој не е задоволен ако земе ѕвезда...зашто сака играчи да оформува и да играат тие со срце за Арсенал да гинат на теренот...затоа сеа сите чекаме по изјавите на Аде дека за пари играл....да биде делитнат од составот едноставо....
а дека дечки ќе го земете Венгер е невозможно зашто пред некој месец потпиша ...така наречен Доживотен договор со Арсенал...знаеме што значи тоа...до крај на својата кариера...односно дур сака да биде тренер...ќе биде на Арсенал:helou:
Ви пожелувам среќа да си најдете ОДЛИЧЕН тренер кој ќе ве предводи следната сезона до секако...нови титули:helou:

И брат....ништо не земавме од Хлеб.... безпари замина.... ок зема али минимална беше цената....
за АНРИ ...тогашниот најбоље играч у свет....отиде за само 16 милиони....
и за Реес незнам колку баш зедоа зашто знам наа позајмница беше...и дали вооптшо се дадени пари на Арсенал за тој играч....:toe:
а исто и Џилберто си замина за само ЕДЕН милион :tapp:
и Фламини за 0.00,00
:toe:

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Atletico Madrid [1 - 0] Valencia

Еве уште една причина Виља да дојде во Реал по се изгледа Валенсија се збогува од лига на шампиони може само да се надеват на киксови од Атлетико Мадрид али сепак има тешки противници Валенсија:
Villarreal-Valencia
Valencia-Atletic Bilbao

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Atletico Madrid [1 - 0] Valencia

Еве уште една причина Виља да дојде во Реал по се изгледа Валенсија се збогува од лига на шампиони може само да се надеват на киксови од Атлетико Мадрид али сепак има тешки противници Валенсија:
Villarreal-Valencia
Valencia-Atletic Bilbao
Не верувам Виља ти е играч без амбиции за трофеи:toe:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Pa so Valencia što sakaš da napravi da osvoi i Primera i LŠ ete so Španija zema evropsko i bil igrač bez ambicii za trofei.
Брат со репрезентација е друго...Сакам да кажам ако му беше до трофеи до сега ќе играше за Реал,Барса,Челзи...но тој е задоволен со Валенсија. А тој не е 20годиншен да се надева дека има време и дека ќе игра некогаш...тој има уште најмалку 4 сезони на врвно ниво. Ако сака да освои нешто ова лето најдобра варијанта ќе му биде да ја напушти Валенсија и да отиде во поамбициозен клуб

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Брат со репрезентација е друго...Сакам да кажам ако му беше до трофеи до сега ќе играше за Реал,Барса,Челзи...но тој е задоволен со Валенсија. А тој не е 20годиншен да се надева дека има време и дека ќе игра некогаш...тој има уште најмалку 4 сезони на врвно ниво. Ако сака да освои нешто ова лето најдобра варијанта ќе му биде да ја напушти Валенсија и да отиде во поамбициозен клуб
Тоа не занчи дека нема амбиции за титули. Валенсија не го пушта за ефтино, и многу клубови се откажуваат. Лука Тони до 28 години играше во послаб клуб, па еве го сега. Како и да е, не верувам Виља да дојде, поготово што му смета на Раул.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Тоа не занчи дека нема амбиции за титули. Валенсија не го пушта за ефтино, и многу клубови се откажуваат. Лука Тони до 28 години играше во послаб клуб, па еве го сега. Како и да е, не верувам Виља да дојде, поготово што му смета на Раул.
Затоа ме радува што доаѓа Перез, Перез не ги прашува играчите дали им смеќава некој или не...тој што наумил да го донесе во Реал ќе го донесе и крај!

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
тој што наумил да го донесе во Реал ќе го донесе и крај!
Toa не е баш добро според мене, тренерот треба да си кажува кој играч ќе дојде.

Кога сме кај тренери, уште не верувам дека Венгер ќе дојде во Реал, не ни сакам многу додуша, како фудбалски стратег го пипитувам многу, ама неговите фудбалски размислувања не ми се баш адекватни за иден тренер на Реал.

Туку, шо мислите за ова ?
http://www.fifa.com/confederationscup/news/newsid=1058011.html#rijkaard+i+still+want+coach

Мене ме замисли, своевремено, многу успешно спроведуваше 4-3-3 формација во Барселона...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Затоа ме радува што доаѓа Перез, Перез не ги прашува играчите дали им смеќава некој или не...тој што наумил да го донесе во Реал ќе го донесе и крај!
Раул е поголем од Перез, мора да го праша. Му го зема местото во репрезентацијата, не би сакал да му го земе и во Реал. А и мислам дека напаѓачи не ни требаат. Со Негредо имаме пуна капа.

Иако не ми се свиѓаше идејата за Венгер, како размислувам се повеќе ми се свиѓа. Арсенал игра одличен фудбал, а тоа што подолго време не се борат за шампионска титула е пред се поради тоа што челниците не вршат притисок. Во Реал ќе биде сосема друга приказна. Башка пола младинци што ги бараше, сега ќе ги има на располагање, Гранеро, Парехо, Сарабија итн. А и можноста Цеск да дојде со него, уште повеќе ми се свиѓа.

Ќе видиме, али од досега споменатите, не гледам друг асален тренер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom