Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
ШПАНСКОТО РАДИО КАДЕНА СЕР ТВРДИ:

Анчелоти е новиот тренер на Реал

Според с$ уште неофицијални информации од Шпанија, с$ поизвесно е дека нов тренер на Реал Мадрид ќе биде Карло Анчелоти.

Шпанскиот клуб одамна има листа на желби, на која се имињата на седуммина тренери, но изгледа дека одлуката падна на актуелниот шеф на стручниот штаб на Милан. Радиото Кадена Сер во вчерашните спортски вести објави дека Реал и Анчелоти веќе ги договориле сите детали и дека останува уште само да се официјализира договорот. Двете страни се договориле да го обелоденат овој трансфер кога Милан ќе го заврши својот настап во Лигата на шампионите, што би можело да се случи уште идната недела бидејќи "росоњерите" мораат да ја совладаат Барселона во Шпанија за да се пласираат во финалето на ова натпреварување.

Според информацијата на Кадена Сер, Реал нема да плати отштета на Милан за ангажирање на трофејниот тренер, кој уште одамна ја изрази својата желба да го тренира "Кралскиот клуб". Истиот извор, како главен приоритет на Реал Мадрид го одреди ангажирањето на најдобриот фудбалер на Арсенал, Тиери Анри. Судбината на францускиот репрезентативец во "топчиите" е непозната, но се знае дека за него многу се заинтересирани големите ривали, Барселона и Реал Мадрид.

BONDEK

ТHE DEVIL
Член од
18 април 2006
Мислења
751
Поени од реакции
30
сега со Анчелоти ќе ги газиме сите а барселона ќе плачат

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
jas sum konkurencija za najgolem fan na real na forumov
real e najdobar parasjempre real

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
Зизу во пензија по мундијалот

Зинедин Зидан вчера и официјално ја потврди одлуката да ја заврши својата фудбалска кариера по завршувањето на мундијалот.

"Долго размислував, и на крајот сфатив дека најдобро ќе биде ако му кажам збогум на фудбалот. Ова е моја конечна одлука и немам намера да ја сменам. Мислам дека е добро што волку рано ги разрешувам сите дилеми, бидејќи сега далеку порелаксирано можам да се посветам само на последните настапи во дресот на Реал и на француската репрезентација", изјави францускиот генијалец.

Зидан имаше уште една година од актуелниот договор со Реал Мадрид, но успеа да се договори со "кралевите" истиот да биде раскинат веднаш по завршувањето на сезонава.

Французинот своевремено беше најскап светски фудбалер, кога во 2001 година Реал Мадрид му плати на Јувентус 66 милиони долари за да го доведе на Сантијаго Бернабе. Зизу се оддолжи постигнувајќи го победничкиот гол на финалето од Лигата на шампионите против Баер Леверкузен, со што воедно овој фудбалер го освои и единствениот трофеј што му недостигаше во кариерата.

"Морам да слушам што ми вели телото. Сезонава доста се мачев со повреди, и ако продолжам уште една сезона, догодина може да биде уште полошо. Затоа, мислам дека најдобро за сите ќе биде ако заминам во пензија, а Реал на мое место донесе ново засилување", заврши Зидан.

BONDEK

ТHE DEVIL
Член од
18 април 2006
Мислења
751
Поени од реакции
30
Нека си оди и онака е веќе стар

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
BONDEK напиша:
Нека си оди и онака е веќе стар
Zidan ne zasluzuva takov odgovor toj e ziva legenda
Majstore go napravi svoeto BLAGODARIME MNOGU za se sto napravi vo fudbalot

Член од
21 април 2006
Мислења
3
Поени од реакции
0
Jas sum navivac na Real ali da si bideme iskreni poslednive sezoni ne gi biva.so takva odbrana ne mozat da osvojat nisto, a treba da zemat i dvajca dobri igraci od sredinata nesto kako DMC i da najdat dobar trener bez toa dzabe ke se nadevame deka ke ja pobedat Barca a ako dojde i Henry tesko niv

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
decki gledaj sega :eek:dbrana uste galas eventualno esli kol
sreden red fabregas (znam deka ne moze juninho) napad anri raul vo aut i trener arssen venger tolku pa gledaj kako ke funkcionira posle

brilijantno

manijak

Full of shit!
Член од
15 април 2006
Мислења
1.219
Поени од реакции
1
armin06 напиша:
decki gledaj sega :eek:dbrana uste galas eventualno esli kol
sreden red fabregas (znam deka ne moze juninho) napad anri raul vo aut i trener arssen venger tolku pa gledaj kako ke funkcionira posle

brilijantno
пусти желби :pos:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ke bide ne se ekiraj drugata sezona strav i trepet
pozdrav

BONDEK

ТHE DEVIL