СТАТИСТИКА
4 - REAL MADRID: Iker Casillas; Cicinho, Woodgate, Mejнa, Roberto Carlos; Gravesen (Pablo Garcнa, m.46), Guti (Cassano, m.65); Beckham (Baptista, m.80), Zidane, Robinho; and Ronaldo.
0 - ESPANYOL: Gorka; Armando Sб, Jarque, Moisјs, David Garcнa; Zabaleta (Luis Garcнa, m.64), Ito, Costa, Coro (Pandiani, m.80); De La Peсa (Domi, m.58); and Tamudo.
ГОЛОВИ
1-0, m.14: Guti.
2-0, m.43: Zidane.
3-0, m.45: Ronaldo.
4-0, m.50: Zidane.
4-0 Реал Мадрид ја продолжува добрата серија
Лопез Каро почна со ротации.Роналдо се врати во тимот на местото на Баптиста и Мехија и Вудгејт формираа нов пар во централната дефанзивна линија,додека Сисињо остана на десната бековска позиција без разлика на оправувањето на Салгадо.Со овие единаесетмина Мадрид почна да ја контролира играта,само после неколку минути игра.Робињо и Сисињо ја пробаа среката од крилните позиции,додека многу активниот Зидан импресионираше со своите пасови.Еспањол идеа на контра напади преку Де Ла Пења и Тамудо,нивните клучни играчи.Но Мадрид набрзина им го одзема здивот.
Во 14 минута Гути го отвори резултатот,како резултат на добрата игра на Робињо и додавање до Бекам,кој ја најде левата нога на капитенот.
И конечно после неколку добри акции на Мадрид во 42 минута постигна гол.Тоа беше Зидан со неговиот 5-ти гол сезонава после добрата игра на Робињо и Роберто Карлос.
Натпреварот веке беше решен со голот на Роналдо после добрата игра на Сисињо и прекрасниот центаршут во истекот на продолжението од првиот дел на натпреварот.
Во второто полувреме Еспањол се најде во незгодна позиција од неколкуте сериозни контра напади на Белите.Во еден од овие предводен од Сисињо,Зидан испрати јак удар од 30 метри и го остави Горка немоќен во 50-та минута од натпреварот.