Добро бе луѓе, повеќе од очигледно беше дека Реал "немаа душа да умрат". Тој натпревар со Барселона ги утепа физички. Јас личо мислев дека се спремни повеќе, и дека во најмала рака ќе можат да ја одиграат играта која ја покажаа првите 15 минути, ама бар некои 70 минути ако не повеќе. Не. И беше стварно жално да се гледа како се браниме и им ја одстапуваме играта на противникот, и тоа на нашиот Бернабе. До некој степен, и Bayern ме изненадија доста позитивно. Одиграа доста зрело и не подпаднаа под притисокот воопшто. За нив само честитки.
Е сега, дали Мурињо ги распредели правилно силите на овие 3 најбитни натпревари е прашање на кое што може само да шпекулираме. Лично мислев дека ќе има повеќе измени на секој од овие натпревари, се со цел да се сочува толку битната свежина. И иако ние навивачите имавме некој впечаток дека располагаме со две скоро еднакво добри постави, сега гледам дека Мурињо воопшто не мислел така. Кога единствениот променет играч беше Коентрао (Марсело), во три многу битни и физички изцрпни натпревари, тогаш гледате дека нешто не е во ред.
Реал беше во подредена улога во овој двомеч со Bayern, бар едно 70-80%. Ако оправдување за ова во првиот натпревар беше калкулацијата, и идното дерби со Барселона, кое е објаснувањето на она што се случи вчера , на нашиот стадион? Мора да е заморот. За тактичко надмудрување неќам ни да помислам. Срамота е. Реал на таков(ваков) начин оправдано до некој степен би можел да игра само против една денешна Барселона и против НИКОЈ ДРУГ!
Сосема заслужено финале за Bayern, и воопшто не ми е криво. Зошто? Бидејќи во овие два натпревари Bayern покажа повеќе од нас, ја посакуваа победата повеќе, направија повеќе шанси, ја контролираа играта со еден далеку поскромен состав од нашиот.
Повеќе памет, а помалце и среќа, наредната сезона!