Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Koga bi se igralo protiv edna Barsa, prifakjam do nekoj stepen da se odi na karta "protivigra", ama samo do nekoj stepen. Mora da se priznae deka ako nekoj izleze da igra "fight"-erski so Barsa vo momentov, ke se zaebe. Znaci ne klasicen bunker ko Chelsea preska ili slicno. Mislam, sega so 10-11 luge vo posledni 40 metri, deluva dosta nomokjno i uplaseno.
Murino, ako pamtite mnogu dobra protiv igra im imase postaveno na Barsa, prviot natprevar od Superkupot na Spanija, vo Madrid taa. So eden aktiven presing, uste na polovinata na Barsa. Kako izvadija togas 2-2 Barsa, mozat samo oni da znaat. Sega znam deka nema tolku fizicki spremen tim da odigra takov presing 90 minuti, ama sepak treba nekako da se iskombinira vo taa nasoka.
Sega, isto taka, moze i ke e los moment takov pritisok da se proba bas na Kamp Nou, poradi goleminata na toj teren, i moznosta na razlicni manevri na igracite na Barsa koi se tehnicki superiorno podgotveni (osim Valdez :) )

Tuku sto si maam ja glaa u zid, neli go imame najdobriot dokazan strateg(manager) na planetava?
Ajde neka ne iznenadi nas ... pa i Barsa :cool:

P.S.
Pep nema nego so sto da go iznenadi ... igrata na Barsa e taa, koncepcijata, isto taka , nepromeneta, za nivno dobro ili zlo.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.110
Поени од реакции
25.172
Koga bi se igralo protiv edna Barsa, prifakjam do nekoj stepen da se odi na karta "protivigra", ama samo do nekoj stepen. Mora da se priznae deka ako nekoj izleze da igra "fight"-erski so Barsa vo momentov, ke se zaebe. Znaci ne klasicen bunker ko Chelsea preska ili slicno. Mislam, sega so 10-11 luge vo posledni 40 metri, deluva dosta nomokjno i uplaseno.
Murino, ako pamtite mnogu dobra protiv igra im imase postaveno na Barsa, prviot natprevar od Superkupot na Spanija, vo Madrid taa. So eden aktiven presing, uste na polovinata na Barsa. Kako izvadija togas 2-2 Barsa, mozat samo oni da znaat. Sega znam deka nema tolku fizicki spremen tim da odigra takov presing 90 minuti, ama sepak treba nekako da se iskombinira vo taa nasoka.
Sega, mislam deka e ke e los moment takov pritisok da se proba bas na Kamp Nou, poradi goleminata na toj teren, i moznosta na razlicni manevri na igracite na Barsa koi se tehnicki superiorno podgotveni (osim Valdez :) )

Tuku sto si maam ja glaa u zid, neli go imame najdobriot dokazan strateg(manager) na planetava?
Ajde neka ne iznenadi nas ... pa i Barsa :cool:

P.S.
Pep nema nego so sto da go iznenadi ... igrata na Barsa e taa, koncepcijata, isto taka , nepromeneta, za nivno dobro ili zlo.
Брат искрено и ја размислував, зашто Мурињо не би играл со составот и тактиката што го примени во првиот меч од Суперкупот кога заврши 2-2. Е сега, работата е што во многу тежок период од сезоната го играме дуелот со Барса. После Барса, ни следува реванш дуелот против Баерн. А ако планира да игра ваква игра, која бара многу, многу, многу физичка спремност и кондиција за да се игра цело време пресинг, ќе жртвува играчите да се изморат и нема да бидат доволно спремни за дуелот против Баерн.

Е заради ова треба да жалиме што пропуштивме бодови против Малага и Виљареал, нашите ќе си го ладеа на Ел Класико. Мурињо немаше толку да се замара, и ќе се пренасочевме на ЛШ. Како и да е, сега ќе мора да се влезе посериозно на Ел Класико, немора да си мери муда со Пеп и Барса. Едноставно ќе гледа што е можно поповолен резултат да извлече. Паметен е Мурињо, ќе смисли нешто, ја највеќе верувам во него. :)

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Брат искрено и ја размислував, зашто Мурињо не би играл со составот и тактиката што го примени во првиот меч од Суперкупот кога заврши 2-2. Е сега, работата е што во многу тежок период од сезоната го играме дуелот со Барса. После Барса, ни следува реванш дуелот против Баерн. А ако планира да игра ваква игра, која бара многу, многу, многу физичка спремност и кондиција за да се игра цело време пресинг, ќе жртвува играчите да се изморат и нема да бидат доволно спремни за дуелот против Баерн.

Е заради ова треба да жалиме што пропуштивме бодови против Малага и Виљареал, нашите ќе си го ладеа на Ел Класико. Мурињо немаше толку да се замара, и ќе се пренасочевме на ЛШ. Како и да е, сега ќе мора да се влезе посериозно на Ел Класико, немора да си мери муда со Пеп и Барса. Едноставно ќе гледа што е можно поповолен резултат да извлече. Паметен е Мурињо, ќе смисли нешто, ја највеќе верувам во него. :)

Ok, ima logika. Ama zosto bar natprevarot vo Madrid, od liga, ne go odigra vo slicen stil? Od kupot isto taka, prviot vo Madrid?
Togas rasporedot ne bese taka nabien. Pa u kraj kraeva, igraj za da gi tepas pa ednas Barcelona. Ne moze non-stop se nekoi novi taktiki i prispati vadi, sto vo nekoi momenti deluvaat totalno nepotrebno (Carvalho od 3 meseci povreden vo prv sostav, Coentrao desen bek, i sl).

Ama bas kako sto kazavme. Mur e platen bas za ovie scenarija. Materijal ima. Ideite se negovi.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.110
Поени од реакции
25.172
Ok, ima logika. Ama zosto bar natprevarot vo Madrid, od liga, ne go odigra vo slicen stil? Od kupot isto taka, prviot vo Madrid?
Togas rasporedot ne bese taka nabien. Pa u kraj kraeva, igraj za da gi tepas pa ednas Barcelona. Ne moze non-stop se nekoi novi taktiki i prispati vadi, sto vo nekoi momenti deluvaat totalno nepotrebno (Carvalho od 3 meseci povreden vo prv sostav, Coentrao desen bek, i sl).

Ama bas kako sto kazavme. Mur e platen bas za ovie scenarija. Materijal ima. Ideite se negovi.
Брат он престана да се надигрува после дебаклот што следеше од првото Ел Класико кога не акнаа од земја со 5-0. Остај тоа што остави голема дамка на Реал Мадрид, али незнаеш колку влијаеше на неговото его, а сите знаеме колкав егоист е Мурињо. Од тогаш па натаму, во натпревар со екипа од повисок ранг каде што не е сигурен дека може да извади полесен резултат Мурињо иде на варијанта да чува резултат, а не да се надигрува од страв да не биде декласиран (повеќе он, отколку неговиот тим). Незнам, ова се мои мислења, може ја тропам глупости, али ја вака гледам на работите, зашто Мурињо игра дефанзивна тактика против Барса.

За завчера, проба да чува резултат 1-1 бидејќи влогот е премногу голем. 1-1 на гости е резултат што секоја екипа го посакува, он сакаше да го зачува овој резултат, ама среќата му го сврте грбот. Нејќеше да се надигрува со Баерн зашто ризикот беше преголем. Можеше да се случи да изгубиме со повеќе од 2 разлика и тогаш шансите за финале ќе бидеа никакви. Вака една од неговите цели ја постигна, а таа беше да даде гол во гости, другата цел не ја постигна да извлече поволен резултат, но донекаде и овој е добар резултат. Сигурен сум дека на Бернабеу на друг начин ќе пристапи на натпреварот.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Samo cvrsto so katalonskite kuchinja vo sabota... Cvrsta igra samo vi treba !!! Kako Chelsea vecherva...

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Abe odite da spiete, vampiri edni! 3 Saat e! :icon_lol:

Inaku ona za Mur, sam dava povod za takvi implikacii sto gi napomena. Vsusnost, kako izgubivme bodovi(a i raat) so Malaga, Villareal, Valencia, CSKA? Vo poveke slucai, davame gol, i ajde kako, cekaj pametno sega, ne e vreme da pokazeme deka sme podobri, nego so rutinirana igra da go svedeme natprevarov kon kraj. I bas togas... BAMMM kazna! Sprotivno od ona sto go sakas, go dobivas. Vsusnost, ete isto kako vcera/zavcera so Bayern.
Samo tuka ponekogas, preku taktickata namera, se gleda i odreden strav i nedoverba vo sopstveniot izbor na fudbaleri.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Убаво си пишав јас по утакмицата со Валенсија. Многу значаен бод извадивме што може да ни донесе титула. :icon_lol:
Дури и да изгубиме на Кампот а уверен сум дека ќе извадиме минимум нерешен резултат пак сме во пол позиција пред Барса и сами ќе си ја кроиме судбината до крај. За мене поважен е реванш натпреварот во ЛШ.​
Муабетот околу пресингот паѓа во вода. Кога ќе ми текне Барса кога изгубат посед на топка сите ко хиени бркаат се дур не си вратат посед...а кај нас? Роналдо изгуби тражи прекршок...си трчка (да не биде издриблан па да прават клипчиња и гифови за него). Игуаин ...дури и Мур сам му имаше спуштено муабет околу тоа колку врши пресинг и колку топки има украдено.​
Единствено Бензема и Ди Марија од напаѓачите вршат константен притисок врз противничките играчи. Кога би помагал и Роналдо да се врши пресинг врз Алвес и кој и да игра на таа страна тогаш би било поинаку.​

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Sonceto
Не е до тактиката, туку до психата на играчите. Во Ла Лига испадна со стандардна формација па повторно изгубивме. Да не треба сеа Мурињо да влези и да игра ?
Играчите играат со страв против барса, но во последниот натпревар на камп ноу изиграа одлично без притисок.
Се надевам дека ќе изиграат уште подобро во сабота.
Циганине треба да чуствуваат притисок бидејќи ако не победат в сабота шансите за титула ќе им бидат еднакви на нула.
Јас не се грижам за в сабота бидејќи Мурињо го имаме на клупа и тој знае што треба да направи.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Него, Раул нема да го продолжи договорот со Шалке... на 96 натпревари за Шалке, има 39 гола и 20 асистенции... на 34/35 години...

Најверојатно ќе оди у некоја од арапскиве земји или Америка...

Ех, ја би ја жртвувал и ЛаЛига, за да не изненадат со негов кам-бек. :place:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ја ЛШ,ЛЛ и пичичито на Роналдо :pos:

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
SoncetoЦиганине треба да чуствуваат притисок бидејќи ако не победат в сабота шансите за титула ќе им бидат еднакви на нула.
Како може тие да чувствуваат притисок кога нема што да изгубат :eek: притисокот е кај Реал зашто таму ако е неповолен резултатот може од готовото да се направи вересија

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Не ми се верува. Шалке ке го повлече дресот со бројот 7.

Е ова несакам веке ни да го коментирам, недај боже да е вистина. Е ми се плаче. Се надевам разбирате за што зборам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не ми се верува. Шалке ке го повлече дресот со бројот 7.

Е ова несакам веке ни да го коментирам, недај боже да е вистина. Е ми се плаче. Се надевам разбирате за што зборам.
Знаеш каква е работата у Шпанија со бројките и дресовите нели !?

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Знаеш каква е работата у Шпанија со бројките и дресовите нели !?
Абе све е јасно. Знам за што ми збориш, можеа барем на неколку сезони да го повлечат дресот, и така и вака не беше преполнет тимот до врв, а и немаше брендот Роналдо да пропадне.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Со повлечуење на еден број, автоматски губиш еден играч за таа сезона. Остајте вие Германија и слично, ако сакаа и 99 број ќе носат.

Kajgana Shop

На врв Bottom