Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Шваба е шваба, правило број еден во фудбалот: Швабата игра до последна минута. Мурињо изгледа не беше свесен за тоа и по кој знае кој пат пробуваше да го затвори натпреварот пред него ли што требаше.. ЦСКА, Малага, Виљареал, па зар ништо не научи у пичку матер.

A

apidrone

Гостин
Врие од експерти тука, што би кажал јас... освен дека не заслуживме да изгубиме, најреален резултат ќе си беше 1-1, Баерн не доминираа, искористија грешка на одбраната у 90та минута и тоа е тоа. Останува поконцентрирано и помотивирано да се одиграат наредните 2 утакмици и да се надеваме на позитивен исход од истите.
¡Hala Madrid!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Алоо смирете се шо очекувавте на алианз арена да се случи ? Искрено јас типував на 1-1 или 2-1 за баерн, тешко очекував победа иако на ливче ја имав Реал 2-ка, малце заеба Мурињо со замените, да, ама стрпете се има уште еден натпревар на Бернабеу :)
Веруј ми дека Реал да излезеше со тактиката и формацијата што ја форсира цела година, 3 гола им даваше на Баерн без проблеми. Тоа е тоа што ги иритира свите, не друго.
Кажав и претходно, Мурињо на најважните утакмице мењава тактика и се базира на играта на противникот, а не на својата. Тоа е клучната грешка според мене, ништо друго! А и резултатите од тиа утакмице го покажуаа тоа, нема ја што да објаснуем овде.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Добро бе колку пати сезонава од готова работа си направивме вересија. Со никаква игра стигнавме до позитивен резултат и тогаш во 90'+ минута примаме гол од дрвото Гомез кој ни он не беше свесен дека топката се одбила од неговото колено.

Пепе,Кедира и Рамос до некаде солидни. Остало како против Барса да играат...уплашено. Уште кога им ги видов фаците кога излегоа на терен очекував пораз. Ама добро е имаме активен резултат.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Врие од експерти тука, што би кажал јас... освен дека не заслуживме да изгубиме, најреален резултат ќе си беше 1-1, Баерн не доминираа, искористија грешка на одбраната у 90та минута и тоа е тоа. Останува поконцентрирано и помотивирано да се одиграат наредните 2 утакмици и да се надеваме на позитивен исход од истите.
¡Hala Madrid!
Сине не ги заборавај 2-та пенали шо не ги свирна Веб за нјемците.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Дај бе потсетете ме за двата недосудени пенали за баварцине. Не се сеќавам на некој спорен момент во шеснаесетникот на Реал.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Сине не ги заборавај 2-та пенали шо не ги свирна Веб за нјемците.
Да бе 10 пенала. Последнио на Гомез, Рамос му ја одзема со старт, Коентрао го бутна , тоа да , ама Гомез беше сам у шеснаесетник со 4 играчи на Реал, и мислиш дека ќе постигнеше гол таму? За првио не дискутирам пошо го неам видено.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Од изјавата на Мурињо на прес:"Нема да откријам ништо околу стартниот состав. Свесен сум кој е Кака и колку се добри неговите перформанси во Лигата на Шампионите. Не би бил интелегентен доколку не го искористам него во овие натпревари".

Ако може некој да преведе :facepalm: :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.724
Не е до тактиката колку што беше до анемичноста на некои играчи бе.

Алонсо, Бензема... па и Анеле... катастрофално лоша игра од носителите... што очекувате при таква игра од нив !?

Сега, нормално не е исто без Марсело, бидејќи тој му е ветерот у грб на Роналдо, вака Коентрао слабо играше у напад, Бензема катастрофа, затоа и не го видовме она што го очекувавме од навалниот дел од тимот.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.903
Поени од реакции
30.834
Мурињо: " Ќе се вратиме во Минхен и ќе играме ФИНАЛЕ " :vozbud:
Па нормално, ова што денес Реал го одигра (да не речам не одигра ништо) беше гомно од натпревар.
Волку слаб Реал не очекувам во вториот натпревар.

Jin

Член од
17 февруари 2008
Мислења
419
Поени од реакции
20
Замисли си Барселона - Реал... 0-1 на полувреме.... Мурињо прави замени во типот на денешниве.. знајш после шо че се деси? Силување на бел ден.. 5-1 че изгуби дефанзивната тактика на мурињо.. оти е модерен не за нешто друго..
Тоа е друго ова е друго. Во овој случај имавме поволен резултат па и при примен гол (како што се случи) пак имаме поволен резултат, имаме утакмица на Бернабе...Па и во таков случај за со барселона ако си замислиш со цврста одбрана би примиле максимум 1 гол а тоа би значело титула ;)...Ама далеку ни отиде муабетот што би било кога би било...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не е до тактиката колку што беше до анемичноста на некои играчи бе.

Алонсо, Бензема... па и Анеле... катастрофално лоша игра од носителите... што очекувате при таква игра од нив !?

Сега, нормално не е исто без Марсело, бидејќи тој му е ветерот у грб на Роналдо, вака Коентрао слабо играше у напад, Бензема катастрофа, затоа и не го видовме она што го очекувавме од навалниот дел од тимот.
Брат, до тактиката е и до ништо друго! Реал незнае да се брани, нека го разбере тоа више еднаш Мурињо.

Ајде кажи ми на која утакмица од кога е дојден во Реал (на оние поважните утакмице, со јаки екипе), Мурињо се базирал на својата игра?? Никоаш! Све се базира на нивната, како да ги затвори, па ако излезе некоја контра ќе дадемо гол. Епа тоа е тоа, треба да се игра својата игра без разлика со кого играш (нормално со поголема претпазливост). Единствено нападна на реваншот лани на Ноу Камп во ЛШ, а резултатот беше 2-2. На све другите играше како што диктираа другите, а не како што игра Реал цела сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom