Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.596
Поени од реакции
14.417
According to 'France Football' Lille right back Mathieu Debuchy is top target for José Mourinho and Real Madrid.
Debuchy et le Real, ça chauffe
http://www.francefootball.fr/#!/news/2012/08/28/213511_debuchy-et-le-real-ca-chauffe.html

Франс Фудбал мислам дека е доста релевантен медиум, а типчево е добар играч бар од она што го видов на европското
.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.799
Поени од реакции
30.667
Искрено од сите десни бекови најдобар впечаток ми остави. Баш би сакал да дојде али ајде да видиме што ќе се случи.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Пак Зизу „мати“ работа изгледа. Ја сум повеќе за Маикон... :rolleyes:

Vaseeee

Мадридиста!
Член од
24 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
57
јас па не би сакал воопшто веќе засилувања освен едно - Кака.. Нека не го продаде туку нека му даде шанса.. Модриќ неможе да постигне цело време.. Ќе треба да го заменува и Чаби и Озил.. А со Кака ќе им простор за ротација, а и повеќе идеи,опции и пред се креативност.. На крај Кака со малце повеќе добиено време ќе биде оној КАКА златна топка на светот..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Зар малку време доби Кака за да биде оној стариот Кака? Дај не заебавајте, ептен сме тенки за таа позиција со Озил и Модриќ кој ќе има и друга задача освен таа, иначе сум за негово продавање уште утре.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Има ли некоја најава,шпекулација за утре околу почетниот состав?Тешко дека Модриќ ќе го започне мечот,исто така тешко дека Кака ке добие некоја минутка на наше големо разочарување.Значи утре очекувам Касиљас,Арбелоа,Рамос,Пепе,Марсело-Кедира,Алонсо-Роналдо,Ди Марија,Озил и Игуаин.Бензема е вон форма,а нема да ме чуди и изоставување на Озил по слабите партии во последно време.Очекувам да Марсело добие шанса пред Коентрао бидејќи е малку поофанзивен и има подобра соработка со Роналдо.И да,очекувам победа и трофеј!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.440
Пак Зизу „мати“ работа изгледа. Ја сум повеќе за Маикон... :rolleyes:
Последно инфо од вечерва е дека е готова работата со Сити кога се во прашање личните услови, неговиот агент вечерва ги договорил истите, останува уште Сити да испратат прифатлива понуда за Интер. И ја сакав да оди во Реал, ако веќе заминува, иначе некој мене да ме прашува, категорично сум стојам на тоа дека не смее да се продаде.

Vaseeee

Мадридиста!
Член од
24 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
57
Кака цело време беше игран, како резерва или на несоодветна позиција ако сме реални, многу ретко почнуваше и многу ретко играше позади напаѓачите.. Кака може натпревари да решава доколку се има малце доверба во него. Сите го ругаат, човекот како Торес изгуби самодоверба во себе..После иди врати се .. Во предсезоната со Милан за 30 минути 3 асистенции имаше и тоа асални.. После тоа го остави да гние на клупа.. Јас не би одиграл така.. Но Мурињо си е Мурињо, на крај краева што може да знае повеќе еден навивач од тренерот на најдобриот клуб во светот..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Кака цело време беше игран, како резерва или на несоодветна позиција ако сме реални, многу ретко почнуваше и многу ретко играше позади напаѓачите.. Кака може натпревари да решава доколку се има малце доверба во него. Сите го ругаат, човекот како Торес изгуби самодоверба во себе..После иди врати се .. Во предсезоната со Милан за 30 минути 3 асистенции имаше и тоа асални.. После тоа го остави да гние на клупа.. Јас не би одиграл така.. Но Мурињо си е Мурињо, на крај краева што може да знае повеќе еден навивач од тренерот на најдобриот клуб во светот..
Имаше шанса Кака, и тоа доволна за играч од негов калибар да покаже што знае. Не го споредуј него со Торес. Торес немаше никаква повреда, туку самодовербата му беше на нула. Со Кака е друга приказната, он место да иде на операција во 2010, се реши да игра на СП со што се заеба и тоа максимално. После тоа нонстоп го мачеа повреди, ама никој не му е крив освен тој самиот.
Имаше Кака одлични партии, тоа несомнено. И не е точно дека не играше на неговата позиција и дека немаше прилика од Мурињо да игра на неколку натпревари едно по друго. Ќе блеснеше една утакмица, а после тоа наредни 5 како да не постоеше на терен.
Џабе муабетот, факт е дека Кака беше еден од најдобрите фудбалери во светот (ако не и најдобар во тој период), ама одамна не е тоа што беше. Сега е само бледа копија на оној стариот Кака, а тоа не е она што му е потребно на Реал, посебно не за платата што ја добива.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Последно инфо од вечерва е дека е готова работата со Сити кога се во прашање личните услови, неговиот агент вечерва ги договорил истите, останува уште Сити да испратат прифатлива понуда за Интер. И ја сакав да оди во Реал, ако веќе заминува, иначе некој мене да ме прашува, категорично сум стојам на тоа дека не смее да се продаде.
Читав, со Реал закочила работата со платата изгледа. Сепак на Мурињо му е прва желба, пробал да ги убеди од клубот да пратат 8м. за Маикон, но заглавиле со платата.

Штета, иако пред 2 сезони не го сакав за 25-30м, сега за 7-8м ќе беше одличен Маикон, нешто ко Карваљо да пополни место сезона-две. Сигурно дека Мурињо ќе го извлечеше максимумот од него пак.

Инаку, жена му на Кака нешто пишала „Одиме во Сао Паоло, а-у“, али оваа е малку швркната, неколку пати вака се избацила со „новости“ па ништо не испаднало.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Добро бе само јас ли му го памтам она против Баерн. Многу фино им го закуца на цел Реал во газ и пак зборите тука за него.
Доби шанса на позицијата каде игра, т.е. позади напаѓачите играше секогаш а за таа сметка Озил играше крило не туку тресете зелени. Доста му се шанси давање, 4 години не може 2 игри да сврзе. Ај Мурињо што не го игра, али и Пелегрини го оставаше на клупа кога не беше повреден. Уште му ја памтам фамозната Диара-Кака измена при крајот со Барса. Труп за труп фер дил, од труп тренер.
Иначе најверојатно нема да си оди бидејќи смета дека вреди за 10те милиони евра што ги зема годишно и нема да прифати кратење на платата. Претходно Мурињо не го ни викаше во првиот состав ама сега го викна со Барса, најверојатно пропаднале некои преговори. Ќе го видите во акција поново не се секирајте.
Да сте малце пореални ни еден од вас нема да кука тука за него, али ај.

Vaseeee

Мадридиста!
Член од
24 мај 2008
Мислења
164
Поени од реакции
57
Имаше шанса Кака, и тоа доволна за играч од негов калибар да покаже што знае. Не го споредуј него со Торес. Торес немаше никаква повреда, туку самодовербата му беше на нула. Со Кака е друга приказната, он место да иде на операција во 2010, се реши да игра на СП со што се заеба и тоа максимално. После тоа нонстоп го мачеа повреди, ама никој не му е крив освен тој самиот.
Имаше Кака одлични партии, тоа несомнено. И не е точно дека не играше на неговата позиција и дека немаше прилика од Мурињо да игра на неколку натпревари едно по друго. Ќе блеснеше една утакмица, а после тоа наредни 5 како да не постоеше на терен.
Џабе муабетот, факт е дека Кака беше еден од најдобрите фудбалери во светот (ако не и најдобар во тој период), ама одамна не е тоа што беше. Сега е само бледа копија на оној стариот Кака, а тоа не е она што му е потребно на Реал, посебно не за платата што ја добива.
Не викам дека не е точно, сега Кака е само копија на самиот себе, но колку што има он IQ за фудбал, визија и талент да реши пас, ситуација, или цела акција, ретко се наоѓа. Кога дојде во Реал беше игран на неговата позиција, колку и да не му идеше го форсираа. Ама последнава сезона, Кака повеќето утакмици влезе како замена без шанса да има удел на утакмицата. А за Торес баш и мислам дека сум во право.. Не зборев за повредите него за тоа колку сите го збореа Торес ова Торес она, му ставија притисок на рамења и човекот промашуваше цели голови.. Дојде Ди Матео на клупа, почна да го форсира, почна дечкото голови да дава.. Финалето во ЛШ - закачи гол.. Премиер Лига почна пак се врати на стариот(освен брзината :) ) Истото ти е со Кака.. Сите очекуваа од него да биде мотор на Реал.. Се повреди, и само што се врати истото го очекуваа, а он неможеше да им го даде бидејќи не беше скроз опоравен.. После тоа пад на самодоверба и ете.... Не дај боже, значи стварно не дај боже да се повреди еден од Чаби или Озил или во најлош случај.., а Кака да е продаден.. Кој ќе ги замени? Гранеро? Алекс? Хесе? Лас? Каљехон? Модриќ сам нема да успее.

conclusion : Сакам да кажам дека во ниеден тим не смее Кака да биде вишок..

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Читав, со Реал закочила работата со платата изгледа. Сепак на Мурињо му е прва желба, пробал да ги убеди од клубот да пратат 8м. за Маикон, но заглавиле со платата.

Штета, иако пред 2 сезони не го сакав за 25-30м, сега за 7-8м ќе беше одличен Маикон, нешто ко Карваљо да пополни место сезона-две. Сигурно дека Мурињо ќе го извлечеше максимумот од него пак.

Инаку, жена му на Кака нешто пишала „Одиме во Сао Паоло, а-у“, али оваа е малку швркната, неколку пати вака се избацила со „новости“ па ништо не испаднало.
Се утепа влечејќи максимум Мурињо...тој неможе од 23 годинишни играчи да извлече максимум а не од 32 годишен. :icon_lol:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Не викам дека не е точно, сега Кака е само копија на самиот себе, но колку што има он IQ за фудбал, визија и талент да реши пас, ситуација, или цела акција, ретко се наоѓа. Кога дојде во Реал беше игран на неговата позиција, колку и да не му идеше го форсираа. Ама последнава сезона, Кака повеќето утакмици влезе како замена без шанса да има удел на утакмицата. А за Торес баш и мислам дека сум во право.. Не зборев за повредите него за тоа колку сите го збореа Торес ова Торес она, му ставија притисок на рамења и човекот промашуваше цели голови.. Дојде Ди Матео на клупа, почна да го форсира, почна дечкото голови да дава.. Финалето во ЛШ - закачи гол.. Премиер Лига почна пак се врати на стариот(освен брзината :) ) Истото ти е со Кака.. Сите очекуваа од него да биде мотор на Реал.. Се повреди, и само што се врати истото го очекуваа, а он неможеше да им го даде бидејќи не беше скроз опоравен.. После тоа пад на самодоверба и ете.... Не дај боже, значи стварно не дај боже да се повреди еден од Чаби или Озил или во најлош случај.., а Кака да е продаден.. Кој ќе ги замени? Гранеро? Алекс? Хесе? Лас? Каљехон? Модриќ сам нема да успее.

conclusion : Сакам да кажам дека во ниеден тим не смее Кака да биде вишок..
па да ти кажам со тешко срце во моментов е вишок зашто Озил и Модрич се класа пред него

Kajgana Shop

На врв Bottom