Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Па и Сахин беше најдобар во дортмунд дојде место не можеше да фати .. Каналес повреден али тој талент што го има за година две ке биде дупло подобар од модрич ..и ти се кладам по што сакаш да ја има кака минутажата што ја има модрич во тотенхем ке биде 10 класи над модрич !
Беше најдобар Сахин, ама и беше и повреден кога дојде, 3-4 месеци не играше во Дортмунд, па додека се опорави пак се повреди и помина цела сезона. Јас мислев ќе биде нешто од него, ама најверојатно не му е по вкус на Мурињо. За Каналес ќе видиме за година-две и јас имам голема верба во него, ама не заборавај дека тој игра на позицијата на Озил, а Модрич може да игра и таму и нешто поповлечено. Кака имаше 3 сезони и нешто не докажа, доволно му беа, од тие што беа набројани да си одат (Лас, Кака, Сахин), него го ставам на прво место за напуштање на клубот.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Беше најдобар Сахин, ама и беше и повреден кога дојде, 3-4 месеци не играше во Дортмунд, па додека се опорави пак се повреди и помина цела сезона. Јас мислев ќе биде нешто од него, ама најверојатно не му е по вкус на Мурињо. За Каналес ќе видиме за година-две и јас имам голема верба во него, ама не заборавај дека тој игра на позицијата на Озил, а Модрич може да игра и таму и нешто поповлечено. Кака имаше 3 сезони и нешто не докажа, доволно му беа, од тие што беа набројани да си одат (Лас, Кака, Сахин), него го ставам на прво место за напуштање на клубот.
Да беше 3 сезони али со слаба минутажа плус имаше една повреда на почетокот кога дојде во реал .. беше надвор од теренит подолг период колку што се сеќавам ..

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Алоо немојте едните со потценување а другите со преценување. Не изиграл една партија добра, туку е играч како што ретко можеш да најдеш, вистински мотор е на репрезентацијата и тимот, огромна улога врши, затоа е и меѓу најбараните на таа позиција. Ама од друга страна ако ги гледаш ДИнамо и Тотенхем и Реал, па уште и 45 М бараат. Нема врска во топ 3 играчи во Премиер лига. Знаеме дека во Реал не успеала ни највисока класа играчи, така да не е вреден до толку да се фрли на него.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па и Сахин беше најдобар во дортмунд дојде место не можеше да фати .. Каналес повреден али тој талент што го има за година две ке биде дупло подобар од модрич ..и ти се кладам по што сакаш да ја има кака минутажата што ја има модрич во тотенхем ке биде 10 класи над модрич !

Го имам гледано и што ? а ти си ја гледал играта на тотенхем и играта на реал ? во тотенхем креираат долги и бавни напади за разлика од нашите каде по страните кр7 и ди мариа се експлозивни играчи па и озил и напаѓачите бензема и пипита .. а во тотенхем имаат бавен напаѓач Адебајор , средниот ред ван дер варт, модрич и паркер не се такви експлозивни играчи како кај нас што ги имаме кедира или алонсо .. значи ова со модрич ке испадне како во барса што беше со ибрахимович кога им ја кочеше цела игра !
Сахин не го споредувајте со никого затоа што главен фактор за непокажувањето на Сахин беше гадната повреда. Ако остане ќе видиме нареданва сезона како ќе игра па ќе споредуваме.

Како Модриќ жити се би ја кочел играта !? Ако еден Алонсо кој е брз колку Албиол не ја кочи играта, како Модриќ би го правел тоа !? Па викаш и Алонсо бил поексплозивен од Модриќ, wtf !? :)

Лука е генијален играч, креативити лвл. 99, веќе докажан у јака лига, има одлики на лидер (тоа го покажа за Хрватска), брз, може да игра и како централен за врска и како офанзивен.

Не ми е верно кога читам некого дека Модриќ не бил добар играч. :) На дечкото му фали само играње у голем клуб, гладен е за тоа и може да биде меѓу најдобрите.

Не би имал против Реал да биде тој клуб у кој ќе експлодира. Ја неговото доаѓање го гледам пред се како замена за Алонсо, па потоа како дополнителна опција за нови тактики.

И јас тоа им се чудам ... само една партија добра ми има прикажано, останатите е како и секој друг просечен фудбалер. За во Тотенхем ВДВ беше Роналдо за Модрич, али ае, си ја знае Мур работата, јас сум песимист за овој трансвер. Не велам дека е бот али добар си е за таму каде што е, а не за во Реал :cautious: дај боже да ме демантира :P

Едит : уствари и ти си бил ЗА МодричО :D
те упецав! :D

Не, вака ако глеаме дека за таму е (за второкласен клуб) ондак така требаше да викаме и за Озил.

Лично јас тогаш не сакав да дојде Озил, заради тоа што имавме тројца на таа позиција (Кака, ВдВ, Каналес), ИАКО уште пред СП 2010 имав мислење дека ова ќе биде еден од најјаките фудбалери за некоја година, мислев дека не е потребен за тимот.

Но ете, видовме шо бидна со Озил, оти да не биде така и со Лука. :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Сахин не го споредувајте со никого затоа што главен фактор за непокажувањето на Сахин беше гадната повреда. Ако остане ќе видиме нареданва сезона како ќе игра па ќе споредуваме.

Како Модриќ жити се би ја кочел играта !? Ако еден Алонсо кој е брз колку Албиол не ја кочи играта, како Модриќ би го правел тоа !? Па викаш и Алонсо бил поексплозивен од Модриќ, wtf !? :)

Лука е генијален играч, креативити лвл. 99, веќе докажан у јака лига, има одлики на лидер (тоа го покажа за Хрватска), брз, може да игра и како централен за врска и како офанзивен.

Не ми е верно кога читам некого дека Модриќ не бил добар играч. :) На дечкото му фали само играње у голем клуб, гладен е за тоа и може да биде меѓу најдобрите.

Не би имал против Реал да биде тој клуб у кој ќе експлодира. Ја неговото доаѓање го гледам пред се како замена за Алонсо, па потоа како дополнителна опција за нови тактики.
Eпа ако гледаш како замена на Алонсо не ни очекувај дека ке добие некоја голема минутажа .. Алонсо не го менува никој во нареднава сезона па и другата .. освен некоја повреда !
Алоо немојте едните со потценување а другите со преценување. Не изиграл една партија добра, туку е играч како што ретко можеш да најдеш, вистински мотор е на репрезентацијата и тимот, огромна улога врши, затоа е и меѓу најбараните на таа позиција. Ама од друга страна ако ги гледаш ДИнамо и Тотенхем и Реал, па уште и 45 М бараат. Нема врска во топ 3 играчи во Премиер лига. Знаеме дека во Реал не успеала ни највисока класа играчи, така да не е вреден до толку да се фрли на него.
Истово им го викам .. за 45 или 50 м може да се земат 2ца везни играчи .. или да се доведат талентирани деца како барса што зема .. за модрич се над 25-30м фрлено повеќе е залудно!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Eпа ако гледаш како замена на Алонсо не ни очекувај дека ке добие некоја голема минутажа .. Алонсо не го менува никој во нареднава сезона па и другата .. освен некоја повреда !
Бате, Алонсо веќе има 30 години. Кога он е заморен и неможе да го даде максимумот видовме како влијае тоа на играта.

Поголем дел од слабите партии ланската сезона се совпаѓаа со партиите кога Алонсо беше катастрофа. Неможе веќе да е незаменлив, и он го знае тоа и Мурињо. Мора да има солидна замена за него, Гранеро не е таква.

Сеа не викам дека ако Модриќ дојде ќе игра само ако Алонсо не игра, него на долгорочен план за наредните години, тој ќе биде неговата замена. За наредната сезона, секако ќе се испробаат многу комбинации со него. Штом Мурињо ги убедил Перез, Санчез и Зидан кои биле за Силва место Модриќ, да се донесе Хрватот значи е комллетно уверен у квалитетите на Модриќ. :)

Значи да резимирам:
Модриќ не е итно потребен на тимот (како што итно е потребен десен бек) но не би го одбил!

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Бате, Алонсо веќе има 30 години. Кога он е заморен и неможе да го даде максимумот видовме како влијае тоа на играта.

Поголем дел од слабите партии ланската сезона се совпаѓаа со партиите кога Алонсо беше катастрофа. Неможе веќе да е незаменлив, и он го знае тоа и Мурињо. Мора да има солидна замена за него, Гранеро не е таква.

Сеа не викам дека ако Модриќ дојде ќе игра само ако Алонсо не игра, него на долгорочен план за наредните години, тој ќе биде неговата замена. За наредната сезона, секако ќе се испробаат многу комбинации со него. Штом Мурињо ги убедил Перез, Санчез и Зидан кои биле за Силва место Модриќ, да се донесе Хрватот значи е комллетно уверен у квалитетите на Модриќ. :)

Значи да резимирам:
Модриќ не е итно потребен на тимот (како што итно е потребен десен бек) но не би го одбил!
Па ако не е итно битен зашто толку навалуваат да дадат 50м сега кога можат да го земат следната сезона .. за помалце башка он кажал дека сака само во реал да игра и ги одбил понудите од другите клубови .. нека направат договор за следната сезона да го земат и ке го земат за помалце пошто ке му истече уште една година од договоров сега што го има .

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
не го гледајте модрич како замена на Алонсо само..во марка пред некој ден имаше добра анализа,модрич е играчот што може да игра на 3-4 позиции во реал,а и + да отвори можност за играње на 4-3-3 формација со која Реал на домашен терен би имал посед 95-5..
Не дај боже се повреди Озил-Модрич е тука,
паѓа форма на Ди Марија-Модрич е тука
пад на форма на Алосно-кој? -модрич
повеќе креатовност во игра? кедура аут-модрич ин...
така да доаѓањето на модрич отвара ногу опции во реаловиот состав..тоа и што фалеше.а не со една повреда на ди мариа лани одма да паѓа цел тим...
а за квалитетите на модрич може да ги оспоруват само тие шо имат гледано тотенхем 3 пати најмногу цела сезона....
--- надополнето: 19 јули 2012 во 21:57 ---
btw : Со Гранеро измена на клучните играчи нема *10та

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Додека се караме околу модрич излезе нешто разочарувачко што само потврди дека во овој момент парите го вртат фудбалот !
Real Madrid could rename the Santiago Bernabeu

In a bid to generate greater revenue, Los Blancos are open to selling the naming rights for the iconic arena, which was named after their former striker and president

Real Madrid are reportedly considering the rebranding of their Santiago Bernabeu stadium as part of a sponsorship agreement with Emirates.

According to ABC, Los Blancos will not entertain the idea of removing the name of their legendary club president from the stadium. However, they are not against it being preceded by a corporate sponsor.Consequently, Emirates, who recently agreed a five-year shirt sponsorship deal with Madrid, are now offering to hand over an additional €53 million per season to change the name of one of the most famous grounds in world football to 'Fly-Emirates-Bernabeu'.

As things already stand, the Dubai-based airline, who are currently in possession of the naming rights for Arsenal's stadium, will have their company logo displayed on the capital club's shirts from 2013 onwards.

The Santiago Bernabeu was opened in 1947 and, following expansion in 2011, now has a capacity of 85,454.

извор : goal.com

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Гледам спомнувате некој не добивал минутажа за да се докаже ... Кака, Сахин... баш сакам да бидат клучни за овој тим но тренинзите се за тоа кој ќе се докаже ќе биде во стартни 11
...Со ова што го читав значи треба да мислиме и Фоберт беше многу добар играч само не добиваше минутажа :pos:

BTW

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
http://www.realmadrid-balkan.com/real-poslao-gaga-u-valenciju-mozda-vraca-canalesa/
Дали со овој потег ќе се решат да си го вратат каналес и да ја повлечат понудата за модрич за кого тотенхем ја наби цената од 35 на 50 м?според мене прав потег би било ова а парите да се потрошат на десен бек .

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
http://www.realmadrid-balkan.com/real-poslao-gaga-u-valenciju-mozda-vraca-canalesa/
Дали со овој потег ќе се решат да си го вратат каналес и да ја повлечат понудата за модрич за кого тотенхем ја наби цената од 35 на 50 м?според мене прав потег би било ова а парите да се потрошат на десен бек .
нема, пошто и него го продале...

Gago and Canales have been officially sold to Valencia for a total sum of €15.5 million.

Real Madrid have inserted a buy back option for 2 years in Canales' contract - worth €12 million

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
нема, пошто и него го продале...

Gago and Canales have been officially sold to Valencia for a total sum of €15.5 million.

Real Madrid have inserted a buy back option for 2 years in Canales' contract - worth €12 million
Ебати политиката на клубот ... за инает сакам каналес да биде најдобар играч во валенсија да си ја видат грешката .. го даваат за 7 го купуваат другата година за 12м ете ти -5 м во касата ! подобро дај го на позајмица уште една година ...

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Абе си читам така и гледам дека Лука го спремате вие да го смени Алонсо. На таа позиција едно кускуле шо незнај фаул да напрај шо незнај да скокни... за тоа го барате? Кедира неможи сам да игра дефанзивно, видовте дека прејјак во Гер. кога игра малце поофанзивно.
Воедно видовте какви партии изигра Кака, кога го замени повредениот ДиМа. Сите видовте дека можат да бидат многу добар тандем со Озил. Кај го видовте дека Кака е толку дупка, или од оломнани сезоната се зема во предвид? Лука Модрич бил лидер на Хрватска ma ass, цел свет виде дека претежно или Манџукич сам ги решаваше, малце Перишич или Ракитич(Срна). Модрич можно е да напрајл некој добар дриблинг против Ирска шо ви влегол толку вочи. Детето сака да си замини од Тот. оти е во сенка, Бале му ги е...ва сите работи.

Исто вака се контрав со еден овде на форумов за Сахин, па сите го гледаме кај е. Повреда имал иначе бил прејак. Ако гледаме така Кака играше 6 год перфектно во Милан, па од ко се повреди пад на формата имаше. Тој е вратен али како да го изигра ко ПРЕЈЈАК е Озил.
Да дај госпо Реал да го купи Модрич... и да му се смеам на очајните игри, а воедно да дај госпо и Кака да си замини во некој клуб кај шо можи да игра прва постава пример ПСЖ и да напрај успех таму многу подобар.
пс : Побрзо нека го капара Ричардс...

ХМ.
--- надополнето: 20 јули 2012 во 00:26 ---

Нема со Јуве ?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.898
Поени од реакции
30.820