Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.521
Одличен текст, прочитајте го:

Pet razloga zašto će Real ostati ispred Barce: Još uvijek najveći klub!

http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_nogomet/pet-razloga-zasto-ce-real-ostati-ispred-barce-jos-uvijek-najveci-klub.html

Оној дел што ми остави посебен впечаток:

Oni koji su ove sezone bili na utakmicama Reala mogli su osjetiti i buđenje uspavanog „Juantiova duha“. Santiago Bernabeu već godinama nije ono što je bio u nekim prohujalim vremenima, kada je imao kapacitet bitno veći od „stotke“ i kada se igračima moglo učiniti, baš kao što se to učinilo dinamovcima tamo s početkom sedamdesetih, da navijači vise s oblaka. Globalizacija je učinila svoje, „turisti“ su već godinama na tribinama, poznati huk nema više nekadašnje decibele, nema više ni čuvenih zabijanja Ultrasa u žičanu ogradu iza gola kao što je to bilo nekoć kad bi nikad prežaljeni Juanito podigao ruku tražeći pomoć tribina, no ove sezone navijačka podrška bitno je snažnija i jača nego posljednjih desetak godina."

:cuc: :cuc: :cuc:

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Легендата на Реал, Маноло Санчиз, работи како дописник за Марка, и еднаш неделно, фановите имаат можност да му поставуваат прашања и да позборуваат со него. Еве што кажа тој при последната своја колумна.
Маноло Санчиз: "Сеуште сметам дека Реал Мадрид ја има најдобрата кантера во светот"
"Мислам дека Реал Мадрид е во солидна предност за титулата во Ла Лига, и би требало да ја освои без посериозни проблеми. Што се однесува за ЛШ, тука се е отворено, свои шанси имаат и Реал, и Барса, и Интер, и Челзи, итн.....сметам дека во ова натпреварување, секој кој сеуште е теоретски во игра, има шанси за титулата. Тука нема откажување. Секој може да стане шампион."
"Присуството на капитенот (Икер), му дава морална подршка на тимот, но нема некоја поголема функција со тоа, бидејќи сите играчи имаат еднаквост на теренот. Јас го имам почуствувано тоа, знам како е да се биде капитен на Реал Мадрид. Логично е дека капитенот има право на негово мислење пред другите, и е најпочитуван во соблекувалната. Но, на крајот од краиштата, неговиот глас вреди исто како и на останатите во екипата."
"Новинарите бараат своја тема за пишување. Во зависност од тоа за какви медиуми се работи, пишуваат повеќе или помалку критично. Нивна работа е да прават анализи, да бараат полемики, мислења и слично. Кога медиумите го прават сето ова, мислам дека даваат своја визија за актуелностите во екипата, конкретно. И тоа е логично за нивната професија."
"Луѓето бараат изговори кога работите не им одат на добро. Полемика за судиите ќе има секогаш, затоа што невозможно е тие да бидат безгрешни. Некогаш судат добро, некогаш полошо. Но, треба да останеме мирни, и иако некогаш судиите те оштетат или ти помогнат, сето тоа може да биде компензирано до крајот на сезоната. Сезоната е долга, и таквите работи се случуваат. "
"Веројатно сите имаат право кога велат дека Реал премалку ја искористува кантерата. Вистина е дека кантерата на Барселона добива повеќе шанси да докажување, и поради тоа се вели дека Реал пробува да ја копира. Но, нема тука никакво копирање. Кантерата на Реал функционира одлично долги години. Е сега, друга работа е тоа што Реал помалку верува во кантерата, а Барса повеќе. Од кантерата на Реал излегоа сјајни играчи последниве години. Погледнете ги само Мата, Солдадо, Негредо, Каљехон, Гранеро, Јави Гарсија, Борха Валеро....Со ова, сеуште сметам дека Реал Мадрид ја има најдобрата кантера во светот."
"Кога ќе се врати на терените, Ди Мариа, како и секој друг играч на Реал, ќе треба да го заработи своето место во тимот. Конкуренцијата е огромна, и сите сакаат да играат. Но, мислам дека има огромен потенцијал во тоа момче и дека тој е иднината на Реал. Чаби, е вистински шеф на средината на Реал. Како и сите други играчи, и тој има добри и полоши моменти, но кога сето тоа ќе се сумира, тој е играчиште."
"Игуаин има огромен потенцијал, никој не може да го оспорува тоа. Овој тим е веројатно најдобриот во светот, и тој игра во него. Самото тоа е голем плус за него. Конкуренцијата помеѓу Бензема и Игуаин е најдобрата конкуренција која ја имам видено последниве години од двајца напаѓачи. И двајцата работат одлично, и заслужуваат да играат во Мадрид. Не би сакал ниту еден од нив да го напушти тимот, затоа што и двајцата се млади и многу талентирани. Со нив двајца, позицијата напаѓач на Реал е покриена за следните 10 години."

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
"I'm prepared. The more pressure there is, the stronger I am. In Portugal, we say the bigger the ship, the stronger the storm. Fortunately for me, I have always been in big ships. FC Porto was a very big ship in Portugal, Chelsea was also a big ship in England, and Inter was a great ship in Italy. Now I'm at Real Madrid, which is considered the biggest ship on the planet." - Jose Mourinho

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Серхио Рамос во дресот на Реал има 36 голови на 289 натпревари и по просек постигнува 0,12 голови по натпревар.
Истиот просек го имаше и Роберто Карлос кој има постигнато 66 голови на 512 натпревари.
Да се надеваме дека Рамос ќе го замини просекот од Карлос. :)
Иначе Хоселу е најдобар стрелец во Сегунда Б со 12 постигнати голови во 23 натпревари.

Според Марка Кедира и Ди Марија се спремни за натпреварот со Леванте. (y)

Mos

Дон
Член од
19 ноември 2010
Мислења
606
Поени од реакции
95
Шо е ова бе муабети,нашиве биле мафијаши??? :eek:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.914
Поени од реакции
30.890
Шо е ова бе муабети,нашиве биле мафијаши??? :eek:
Да бе, ти не ли знаеше ???
Али пошто бевме во долгови многу кон мафијата, моравме да местиме утакмици(губиме) и тие не коштаа титули во последните неколку години. :pos:

Mos

Дон
Член од
19 ноември 2010
Мислења
606
Поени од реакции
95
Да бе, ти не ли знаеше ???
Али пошто бевме во долгови многу кон мафијата, моравме да местиме утакмици(губиме) и тие не коштаа титули во последните неколку години. :pos:
:pos:
Абе не биле тие мафијаши ,само другарчиња биле со "Тони Монтана". Иринче била местена од него:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom