Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
ако барса не изгуби уште 1-2 до крајот, атлетико киксира 1,како шо очекуваме сите,а ние ги победиме сите,мислам дека барса нема да игра за атлетико,пошто теоретски и они ќе бидат во шанса за освојување...со пораз на Реал последно коло дома,и победа на барса против атлетико,тие ја освојуваат..така да ,остнува ние сите да ги победеме до крај(3 дома 2 у гости) и Атлетико да киксира барем 1 до крајот..(а ќе бидат повеќе) :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Добра утакмица за Реал, иако вакви тимчиња што практично немаат одбрана и не се некој тест за играта, повеќе ко тренинг утакмица дојде ова. Ди Мариа даде фантастична партија, за разлика од тоа со Дортмунд кога скоро секоја топка му беше одземана. Али сепак и Дортмунд и Алмерија не се исто. Се надевам дека нема да продолжи пак со топло-ладно игри, и дека тоа што го покажа со Дортмунд е резултат на одсуството, а за нареднава пак да си ја темпира формата срање да му биде. Иско се подобар и подобар, одлична контрола на топка, пасови, дриблинзи, даде гол од неверојатно тешка позиција преку тројца, браво. Кога зборам за Иско и Мората, а денес гледам и Љоренте им се приклучи, толку многу ми паѓа криво за Хесе што не ми се прави муабет, еден од најдобрите крила во светски рамки на таа возраст. Да ти ебам и карма и Колашинац и све, заслужува да си ја врати формата, иако после таква повреда се знае дека веќе нема да биде тоа тоа. Ја да се прашувам, и титули и све давам од оваа сезона само он да не се повредеше. Бензема имаше киксови, ама ко за играч ко него и два промашени зицера не е страшно, имаше две асистенции човеков и тоа е тоа. Тоа што на Реал му треба напаѓач што ќе биде кошмар за противничките одбрани е сосема друга ствар. Оваа игра пали против вакви екипи, т.е тоа е убиствена игра преку крилата, во случајов Реал има брзи крила и крилни бекови кои ја шират играта и отвараат дупки во противничките одбрани, а топката се пренесува преку долги подавања или нафрлувања. Е проблемот е кога ќе ти дојдат екипи ко Атлетико и Дортмунд, т.е екипи кои што многу трчаат, веднаш покриваат, гинат за секоја топка, прават брзи контри, немаш решение со ваква игра и не само тоа туку не можеш да изнесеш топка од своја половина. Оваа Барселона да играше со Дортмунд ќе изгубеа, за мене Клоп е бог и ако евентуално Реал сега или во иднина тргне по нов тренер, желба би ми било прв избор да биде Клоп. Бејл солиден, даде гол, иако утна во ситуација еден на еден, сепак браво за иницијативата што ја превзема, се гледа добива на самодоверба, веќе негативниот ефект од притисокот со самото тоа што заигра за Реал и целата фама околу трансферот кај него и не се осеќа веќе до толку. Се надевам оваа самодоверба ќе ја има и на нареднава утакмица и ќе истапи во случај Роналдо да не игра.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Само да не се изглупираат да ризикуваат со Роналдо за Копа дел Мотика. Мора да е 100% спремен за ЛШ.

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Добро малце ли ви се 50 гола на Роналдо, 25 на Бензема, 20(речиси) на Бале, Ди мариа итн...
Шо толку тупите и плачите за напајџач ? Не гледате дека ако се губи натпревар е ради кикс на одбраната или тоталното губење на CM DM CM играчите or give to the motherfuckers 5 penalties.
Стварно неможам да ве сватам.. не да речите да се зема некои поквалитетни бекчина и надежни пичлемина во одбрана вие за напајџачи желни.. Пљус Лоренте треба и мора појче да се влечка низ стартионт состав и да добива шанса.. мислам дека че го бива.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Нека одиграт у среда како прошли пат и ќе бидам задоволен.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Z

zmej gorjanin

Гостин
Karim Benzema played well. We all know he's not a pure goalscorer. He missed some easy scoring opportunities, but he also performed some magic. Watch.

I've noticed that Benzema has some haters around. In my opinion, there's no striker in the world of football who understands football so well :D. He's the perfect striker to play around Bale and Ronaldo, and this is probably the best season of his career. Remember the game against Schalke. He might not be scoring as many goals, but he's certainly helping Bale and Ronaldo.

If you're still questioning his ability to be Real Madrid's first option as a striker, then you probably need to re-watch some 2013-2014 games. But I do believe that the team could be better with a backup striker who provides another kind of attacking style. Morata is playing well lately and it seems that he could fill that role for the future.
http://www.managingmadrid.com/2014/4/13/5609870/karim-benzema-skills

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Шо му текнало на овие да се понашаат ко навивачи ?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Kediraaaaaaa :)))

Kedira ilara
Modric
Bale ronaldo
Benzema

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Во среда играме вака напред изјавил босот.

Чаби модрич мариа
Иско
Бејл бензема

Одбраната да не знаете шо како

Kajgana Shop

На врв Bottom