Фан Клуб: Реал Мадрид

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Нормално е да стигнуваат лесно на 20-30 метри од нашиот гол, затоа што голем дел од утакмицата се играше отворено и немаше многу тактизирање. Се играше брз фудбал, без многу цврстина. Затоа и го пофалив Пепе, бидејќи изгина позади за да не примиме гол. Можеби во право си, зашто е ЛШ и повеќе треба да се мисли на одбраната, али ако игравме на цврстина, немаше да имаме толку шанси и резултатот немаше да биде со толкава разлика. На сметка на тоа, ако примевме некој гол на шашма, сите ќе го кривевме Карло, како по постигнатиот гол морал да ги гази додека може, а не да го зацврсти мечот у талијански стил. Си изигра тоа што требаше и јас сум задоволен. Поубаво да ризикува за 3:0, отколку да се брани на 1 или 2:0.

Лани за истиов меч давав многу прогнози(во наша корист), па се изгорев. Сеа си дувам на ладно :D
Не викам ни јас да се бранат, јас бев еден од најострите со критиките за Мурињо после испаѓањето од Баерн, кога на 2-0 место да го дотолчи противникот, он се затвори и го јадевме.
Муабетов ми е дека срединава премногу лесно испаѓа. На Чаби страшно му падна формата, Ди Мариа фали и тоа како. Од Иско, секако не можеме да очекуваме игра во дефанзива.
Мора Карло тоа да го среди под итно, зошто како што реков во 1/2 финале нема некој два пати да ни прости такви пропусти на средината како што Борусија вечерва ни прости едно 5-6 пати, ќе ни закачат гол или два на Бернабе кои можат да го решат патникот во финале.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Фала богу Пепе да изигра една нормална утакмица со појак противник, иако денес го чуваше Обамејанг, ќе видиме за наредната со Левандовски.
Не очекував дека толку убедливо ќе ги тепаме, и дека нема да примиме гол али бидна веќе. Во ЛШ Реал игра подобро ама сепак далеку од убедливо, фали цврстина на средина а неа не ја гледам со Чаби.
Незнам кој му е курот на Анчелоти со Мората како лево крило, сфаќам дека сакаше некој одморен да се враќа по бекот на Дортмунд ама и откако Роналдо излезе овој си остана таму, Бејл појде шпиц.

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Не викам ни јас да се бранат, јас бев еден од најострите со критиките за Мурињо после испаѓањето од Баерн, кога на 2-0 место да го дотолчи противникот, он се затвори и го јадевме.
Муабетов ми е дека срединава премногу лесно испаѓа. На Чаби страшно му падна формата, Ди Мариа фали и тоа како. Од Иско, секако не можеме да очекуваме игра во дефанзива.
Мора Карло тоа да го среди под итно, зошто како што реков во 1/2 финале нема некој два пати да ни прости такви пропусти на средината како што Борусија вечерва ни прости едно 5-6 пати, ќе ни закачат гол или два на Бернабе кои можат да го решат патникот во финале.
Ами кој да игра на таа позиција. Ако го игра Иљара мора да има некој на клупа у овој случај или Модрич или Ди мариа/ Иско. Ова не одговара. Ако го игра Касемиро мора пак некој од овие двајца на клупа и пак не одговара. Кога ќе се врати сеа Кедира еден ќе седнат на клупа и пак ќе нема игра :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Незнам кој му е курот на Анчелоти со Мората како лево крило, сфаќам дека сакаше некој одморен да се враќа по бекот на Дортмунд ама и откако Роналдо излезе овој си остана таму, Бејл појде шпиц.
И Мурињо лани ако ти текнува го форсираше таму, место Роналдо а имаше и изјава кај што вели дека цела сезона Мората го спремале за таа позиција. Ако ги сврземе работите, доаѓа и до теорија која вели дека можда и Карло го смета за таму, па затоа не го играше место Бензема кога овој беше мизерија. Не за друго, туку да има и друга теорија освен таа дека Бензема игра(ше) со врски, која е и многу веројатната. :D

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
нз ама и јас мислам дека не е решено се...
ни треба барем 1 гол таму за да бидеме сигурен патник...
сепак лани 4 комада јадевме таму,и не ми се верува дека лесно ќе помине и сега..
само брз гол и после 2-3 лесни ни е спасот,инаку ќе има циркуси :D :D :D

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
И Мурињо лани ако ти текнува го форсираше таму, место Роналдо а имаше и изјава кај што вели дека цела сезона Мората го спремале за таа позиција. Ако ги сврземе работите, доаѓа и до теорија која вели дека можда и Карло го смета за таму, па затоа не го играше место Бензема кога овој беше мизерија. Не за друго, туку да има и друга теорија освен таа дека Бензема игра(ше) со врски, која е и многу веројатната. :D
Според мојата теорија го спремаат за продажба на лето, друго објаснување нема.

A

apidrone

Гостин
Играње со врски ти е од 4 јаки шпица, баш Бензема да ја почнува секоја утакмица. А тој едноставно нема конкуренција. Мората не е прв тим материјал, бар не се уште. Нека донесат налето уште еден врвен напаѓач па ќе видите како ќе се здиви овој.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.911
Поени од реакции
17.883
цела година зборам дека Реал ова година ќе игра финале, ајде дечки не разочарвајте :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Играње со врски ти е од 4 јаки шпица, баш Бензема да ја почнува секоја утакмица. А тој едноставно нема конкуренција. Мората не е прв тим материјал, бар не се уште. Нека донесат налето уште еден врвен напаѓач па ќе видите како ќе се здиви овој.
Ама да почнува и да игра променливо океј. Он безброј утакмици по ред, тоа што го играше беше за срамота. Се тегнеше по терен, мораш тогаш да го седнеш на клупа, без разлика дали има директна конкуренција.

Пребрзи ви се заклучоциве дека Мората не е матерјал за Реал. Или премногу очекувате од него. Јас очекувам од него да биде еден солиден бек-ап шпиц, кој ќе игра „пола сезона“, не очекувам од него да биде носител на нападот, нема толкав талент.

А и веќе може да се заклучи дека Карло не ја менува формацијата во никој случај, што како што видовме, некогаш може да заврши негативно...

A

apidrone

Гостин
Ама да почнува и да игра променливо океј. Он безброј утакмици по ред, тоа што го играше беше за срамота. Се тегнеше по терен, мораш тогаш да го седнеш на клупа, без разлика дали има директна конкуренција.

Пребрзи ви се заклучоциве дека Мората не е матерјал за Реал. Или премногу очекувате од него. Јас очекувам од него да биде еден солиден бек-ап шпиц, кој ќе игра „пола сезона“, не очекувам од него да биде носител на нападот, нема толкав талент.

А и веќе може да се заклучи дека Карло не ја менува формацијата во никој случај, што како што видовме, некогаш може да заврши негативно...
Тогаш ќе требаше да играме нешо налик барса со лажна 9ка или Роналдо шпиц лимитирајки ги неговите способности како крилен напаѓач или не знам што. Виде Мурињо коа го донесе тогаш Адебајор, Бензема одма се разигра.

За Мората ти викам моментално не го гледам како прв тим материјал, а не воопшто во Реал. Ако стварно покаже дека е толку добар како што е де факто во младинската репрезентација каде што е предводник на нападот, тогаш супер. Ама дотогаш има уште многу фурни леб да јаде. Еве и Хесе (ајде настрана повредава) се уште не е за да ги почнува сите утакмици, ама има покажано многу повеќе отколку Мората. Се надевам дека Алваро ќе израсне во врвен напаѓач. Или ќе заврши ко Каљехон (што па од друга страна е контрадикторно со фактот дека овој си растура у Наполи).

Z

zmej gorjanin

Гостин
Средината дефанзивно беше слаба пред се ради тоа што најсилно оружје на Дортмунд е транзицијата од одбрана во напад, прават молњевито брзи контри кои на отпор наидуваат само на крајната одбранбена линија. Имаше некои клучни реакции на одбраната, особено од Пепе, кои спречија Дортмунд да даде гол, иако имаше и киксови на Дортмунд кои се случија поради недостаток на асален напаѓач, иако факт е дека заслужија бар да дадат гол. Она со што маки мачи Реал е кога играчите се константно под притисок, односно Дортмунд играше пресинг нешто налик на последниот меч со Атлетико, само што не тепаа крвнички. Уште на противничка половина удвојуваат, па на моменти си викам пак не можат топка да изнесат од своја половина. Во таква ситуација, сите до еден освен Модрич, или играчот губи топка или се иде на долги подавања или високи топки кои во 90% од случаите се пресечени. Браво за Пепе, браво за Икер, мислам дека пола пола со Лопез би било фер после вакви одбрани иако и јас му бев жесток критичар на почеток, браво и за Бејл. Се сеќавам колку Бејл беше окарактеризиран како промашен трансфер на почеток од сезона, го споредуваа со Кака итн. Страшни пробиви прави, иако иссебичи на крај и требаше на Рамос да му ја даде со што поеба чист гол, сепак браво. Бејл > Нејмар дајверот anytime, anyplace... Се повеќе се уверувам дека Мората не е материјал за Реал Мадрид, Коентрао одличен, особено во напад, во одбрана еднаш извиси, по што се деси најзрелата шанса на Дортмунд, Карвахал исто на ниво. Бензема иако го критикував дека не знае да дрибла и пак се плетка и губи топки, пред да го сменат помина два тројца и имаше супер шанса, чим он се смени на подобро има надеж за секој. И за крај, колку е добро кога ти судат судии кои не судат во Ла Лига, огромна разлика се осеќа. Сеа да игравме со Барселона, два пенала ко ништо ќе беа свирнати.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.693
Поени од реакции
22.557
Честитки за пласманот. Да дадеше гол Дортмунд ќе имаше некоја надеж ама вака ништи. Се најдобро понатака! (y)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
13.042
Поени од реакции
31.234
Сеа ќе се избаци од некаде Сладоледџија и ќе направи малер и оп 4-0 на гости :pos:

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
10153738_581467828616374_1841241032_n.jpg [DOUBLEPOST=1396563296][/DOUBLEPOST]Luca Modric should get the No. 10 Jersey of Real Madrid.

Ако може вака да ме заебат, само што е порачан дресот :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom