- Член од
- 8 април 2007
- Мислења
- 16.034
- Поени од реакции
- 9.126
Не викам ни јас да се бранат, јас бев еден од најострите со критиките за Мурињо после испаѓањето од Баерн, кога на 2-0 место да го дотолчи противникот, он се затвори и го јадевме.Нормално е да стигнуваат лесно на 20-30 метри од нашиот гол, затоа што голем дел од утакмицата се играше отворено и немаше многу тактизирање. Се играше брз фудбал, без многу цврстина. Затоа и го пофалив Пепе, бидејќи изгина позади за да не примиме гол. Можеби во право си, зашто е ЛШ и повеќе треба да се мисли на одбраната, али ако игравме на цврстина, немаше да имаме толку шанси и резултатот немаше да биде со толкава разлика. На сметка на тоа, ако примевме некој гол на шашма, сите ќе го кривевме Карло, како по постигнатиот гол морал да ги гази додека може, а не да го зацврсти мечот у талијански стил. Си изигра тоа што требаше и јас сум задоволен. Поубаво да ризикува за 3:0, отколку да се брани на 1 или 2:0.
Лани за истиов меч давав многу прогнози(во наша корист), па се изгорев. Сеа си дувам на ладно![]()
Муабетов ми е дека срединава премногу лесно испаѓа. На Чаби страшно му падна формата, Ди Мариа фали и тоа како. Од Иско, секако не можеме да очекуваме игра во дефанзива.
Мора Карло тоа да го среди под итно, зошто како што реков во 1/2 финале нема некој два пати да ни прости такви пропусти на средината како што Борусија вечерва ни прости едно 5-6 пати, ќе ни закачат гол или два на Бернабе кои можат да го решат патникот во финале.