1-3 .. иако навивам за Реал..
Сеуште не се подготвени за да се соочат со Барселона, не додека си ја врати формата Шахин и да фати прв состав.
lionchez,
вчера во 16:52
Ми се смееја кога го кажав ова, заборавив кој, само да ги потсетам.
И некои мои заклучоци од натпреваров:
1. На Роналдо, Марсело и Пепе не треба веќе никогаш да им се даде шанса да играат против Барселона.
2. Бензема, Игуаин и Кака се клучните играчи со кои Реал може да ја победи Барса (овие ги затресија Валенсија на гости и немаат развиено комплекси како Роналдо, Марсело и Пепе.)
3. Како што и претходно кажав, без Шахин, Мадрид нема да има иднина и континуитет, барем не против Барселона. Лас и Кедира се добри, но Шахин може да биде неверојатен во големи натпревари и тоа го има докажано против Бајерн 2 пати минатата сезона. Шахин во негова најдобра форма нуди потполна сигурност и стабилност. Да не го тупам сега со него ке додадам уште некои работи..
4. За да се појачи одбраната првин треба да се усоврши средината, таму е клучот на играта, а како што гледам исто и Алонсо секој пат кога игра против Барселона, не личи на тој Алонсо кој сите го очекуваме.
5. Менталитетот ни е катастрофален, дури Леванте има подобар менталитет од нас. А со играчи како споменатите од (1.) неможе екипата да развие менталитет за тимско играње, потполна концентрација и трпеливост.
6. За да се скрши малерот, треба да се направи измена во тимот, првин во средината, па одбраната (страшно слаба е) и да се најде замена за Роналдо (ниеден играч не е незаменлив, ниту он ниту меси).
Без промена, Реал нема никогаш да доминира врз Барселона. Не се лажете веќе со тоа дека Реал е на прав пат и дека се подготвени за Барселона, веќе долго време се лажеме со тоа. Има напредок во играта, но го нема победничкиот менталитет, мотивот и желбата.
Толку од мене. Се надевам дека тие кои реално ги гледаат работите ќе се согласат со мене.