Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
А што мислите, зошто Мур го сака Зидан за помошник... eдноставно е... :)

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
добро не зборете уште сега...немора да значи дека од таа причина го зема Зидан за свој помошник. Логично е, ама поубаво би било да не е вистинито. т.е зашто и да не:) ако Зидан успее да се вклопи во сето тоа, брзо да се пронаоѓа во такви ствари, би била задоволна да го видам на место на Мурињо...ама ај да си почекаме, ако не.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А што мислите, зошто Мур го сака Зидан за помошник... eдноставно е... :)
Демек да го замени?
Јас сум сто посто сигурен дека нема да ја освои ЛШ, нема шанси да освои две години по ред ЛШ па шо сака нека е.
За да освоиш ЛШ треба многу повеќе од добар фудбал, многу.
Го зема Зидан за да му помогне со комуникацијата со Бенз, и секако овој не сака да ја пропушти шансата да учи од Мурињо.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
non stop vo intervjuata veli deka ke go ispocituva do kraj dogovorot ne znam od kaj vi e ovaa informacija

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Mourinho: Benzema nije mrtav

Portugalski trener madridskog Reala Jose Mourinho stao je u obranu svog francuskog napadača Karima Benzeme (22) uoči susreta 9. kola španjolskog nogometnog prvenstva na gostovanju kod Herculesa...

Otkako je stigao u Real iz Lyona, uz odštetu od 35 milijuna eura, Benzema nije ispunio očekivanja u Realu. Ove je sezone postigao tek jedan gol u sedam upisanih nastupa u Primeri, a cijele je prošle sezone u 27 nastupa zatresao suparničke mreže u osam navrata.

- Uvijek sam vjerovao da su sami igrači odgovorni za vlastite izvedbe. Trener je tu samo pomoćna snaga koja ih potiče na igru, sve ovisi o samom igraču. Mnogo se toga pisalo o Benzemi, ali većina stvari napisanih je neistinita. Istina je da ne igra dobro, ali nije mrtav. Vjerujem da se može popraviti jer potencijal i kvalitetu svakako ima - rekao je između ostalog Mourinho.

Вистина овој не бил мртов :) :) :)
шала

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Зидан како помошник на Мурињо.
Мурињо изјавил дека доколку Лш биде освоена, најверојатно истата сезона ке замине... Не сакам да верувам во ова... али ајде, да уживаме во игрите.
Мурињо ти е ко Kazaam; доаѓа, исполнува три желби (титули) и вика "My work here is done".

http://www.imdb.com/title/tt0116756/

--- надополнето ---

Демек да го замени?
Јас сум сто посто сигурен дека нема да ја освои ЛШ, нема шанси да освои две години по ред ЛШ па шо сака нека е.
За да освоиш ЛШ треба многу повеќе од добар фудбал, многу.
Го зема Зидан за да му помогне со комуникацијата со Бенз, и секако овој не сака да ја пропушти шансата да учи од Мурињо.
Море има да освоите, па и со сила и плачење ако треба. :devil3:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.589
Поени од реакции
14.389
Каранка е помошник на Мурињо, Зидан не е, и нема да биде. Зидан ќе биде човек кој ќе стои помеѓу претседателот и играчите, нема да ја има таа работа на помошник како што ја има Каранка, т.е нема да му помага ништо на Мурињо околу тактиките и составувањето на тоа. Каранка е задолжен за тоа.

--- надополнето ---

<a href="http://uk.eurosport.yahoo.com/football/la-liga/2010-2011/hercules-cf-real-madrid-393429.html" target="_blank">http://uk.eurosport.yahoo.com/football/la-liga/2010-2011/hercules-cf-real-madrid-393429.html</a><br />

so bara Ozil tamu ?
Грешка им е, Озил би требало да биде пред Чаби и Кедира.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Na Benz mozat da mu pomognat samo ako odvojat i Mourinho i Zidane barem edna nedela vreme i da zborat so nego zosto nejke da igra, drugo resenije nema za nego, samo ke prodolzi vaka da ne se zamara i da go drvi:nerv:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Тренерот на Херкулес: Ќе го победиме и Реал Мадрид
"Ќе го победиме Реал Мадрид и не сум луд, можеме да дојдеме до триумф доколку одиграме онака како што можеме" - изјави Естебан Виго.:nesum::kesa: ,изгледа е

Мурињо објави дека нема да остани долго во Реал

“Многу е полесно во Англија. Таму има менаџери кои ја задржуваат својата позиција и покрај тоа што со години немаат освоено трофеј.”
- ај па што заебава и он сега, што убаво ни тргна

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
^ Треба така некој менаџер кога највеќе ни иде да не заебе да си напушти....за да им дојде во главата на управата дека не се менуваат тренерите како дизајнот на дресовите :)

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Ако им верувате на секоја прочитана статија која може да ја напише секој ондак не знам.Мурињо е таков карактер и нема да си замине од Реал без да освои титула а не верувам ни дека ќе биде шутнат од Перез, оти Мурињо е нели специјален:).
За вечер инаку очекувам победа и добра игра во средниот ред од Реал оти тие Херкулес ќе играат со 10 играчи во одбрана :pos2: пе ќе биде тешко да се пробие одбраната.
Бензема е дрво и тоа е помина тоа дека ќе ја врати формата.
Толку од мене и ве сакам сите:pos2:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Демек да го замени?
Каранка е помошник на Мурињо, Зидан не е, и нема да биде. Зидан ќе биде човек кој ќе стои помеѓу претседателот и играчите, нема да ја има таа работа на помошник како што ја има Каранка, т.е нема да му помага ништо на Мурињо околу тактиките и составувањето на тоа. Каранка е задолжен за тоа.

Погрешно ме разбравте. Никаде не пишав дека Мурињо ќе си оди после оваа сезона. Зидан неможе да го испече занаетот за една година. Поентата ми беше, самото иницирање на Мур да го има Зидан поблиску до себе, а у последно време и попустливоста на Перез за тоа, кажува дека Зидан е еден од можните наследници на Мурињо.

Каранка нема никавка врска се ова. Тој дури и не беше избран од Мур за негов помошник, туку управата му го „предложи“. Каранка му е технички помошник на Мур, Зизу сигурно нема да ја има таа улога да седи на клупа до Мур, барем не сеа, али сигурно ќе учи од него. И баталете ги медиумите, нив задача им е да ги извртат настаните...

Да бидам јасен, јас го обожавам Мурињо, најдобар е, и би сакал да го одработи целиот договор, а и верувам дека и да освои се оваа сезона нема да го напушти Реал... али непредвидлив е човекот. Штом и тој самиот го сака Зидан за „ученик“, јас би бил среќен после неговото заминување (дај Боже да е што подалеку тоа), токму Зидан да го наследи. :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.589
Поени од реакции
14.389
Грешка си дека Мурињо не го посакувал Каранка, Мурињо во секој тим сака за помошник да има некој поранешен играч на тој тим, во Интер мислам Фиго дека му беше. Управата му предложи неколку кандидати, тој го одбра Каранка.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Да, али управата индиректно му “наметна“ помошникот да е Шпанец, и овој го избра него како најсоодветен. А и сигурно тогаш немал контакт со Зидан. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom