Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Со која 5-та формација се играше лепотану ? Со истата формација што игравме против Ксерез, се играше и против Лион. Оваа година единствено сменивме формација кога Чаби играше сам како ДМ, а пред него тројца играчи. Не ми е јасно зошто кога тепаме не викате дека била променета формацијата, а ако направиме кикс, одма формацијата било сосема петта, Пелегрини не чинел, итн..
Ај објасни ми едно што не го сваќам ама никакооо...како може да изгубиме од Лион со овој тим? Коа ке ми објасниш ќе ќутам ама зошто нема објаснение...Може грешам за формацијата зошто почнав да ја гледам од 10 мин. На нет беше 4-3-3 затоа. Сори

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ситна е повредата, денес ке кажат колку ке отсуствува. Пред Лион имаме натпревари со Виљареал, Тенерифе и Севиља. Ке се врати со гаранција :)
Што бе пред Лион играме со Севиља:tapp::tapp:наебавме.За расправијава што настана го подрживаме bobi4e,да не беше Мамаду(иако згреши за голот)ќе примевме уште 2-3 гола.А Марсело беше камен како бек,Гову си го вртеше како сака.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Што бе пред Лион играме со Севиља:tapp::tapp:наебавме.За расправијава што настана го подрживаме bobi4e,да не беше Мамаду(иако згреши за голот)ќе примевме уште 2-3 гола.А Марсело беше камен како бек,Гову си го вртеше како сака.
Најголема одбрана е нападот без напад и автобус да имаме пред голот ќе влезе топката (кога неможиш да нападниш нормално дека противникот ќе биде поотворен а ако имаше напад и Лион ќе беше повеќе повлечен) ... а ако е играта во тоа само да се гледа начин да се спречува противникот а не и да се напаѓа незнам која е убавината на таков фудбал :toe: :kesa:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Помина.Ги чекаме на Сантиаго Бернабеу да ги плескаме немојте веќе да разговарате на оваа тема .
Се случува !:pipi:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ај објасни ми едно што не го сваќам ама никакооо...како може да изгубиме од Лион со овој тим? Коа ке ми објасниш ќе ќутам ама зошто нема објаснение...Може грешам за формацијата зошто почнав да ја гледам од 10 мин. На нет беше 4-3-3 затоа. Сори
Никој не би гледал фудбал, ако се знае уште однапред кој ќе победи а кој ќе изгуби. Затоа е и интересен фудбалот, ама очигледно изгледа уште го немаш сфатено тоа.

Најголема одбрана е нападот без напад и автобус да имаме пред голот ќе влезе топката (кога неможиш да нападниш нормално дека противникот ќе биде поотворен а ако имаше напад и Лион ќе беше повеќе повлечен) ... а ако е играта во тоа само да се гледа начин да се спречува противникот а не и да се напаѓа незнам која е убавината на таков фудбал :toe: :kesa:
Точно, ама Лион беше расположен за игра и пред се физички беа поспремни од нас. Ги имаше на секој дел од теренот, многу добро покриваа а преку контри не бушеа. Затоа и реков, да не беше Мамаду ќе го кркавме многу повеќе. Ова не е лига па пораз си е пораз, немаше да биде исто 1-0 и 3-0. Вака имаме шанси на Бернабе, а сигурен сум дека ќе ги сотреме, само да дадеме гол у први 15 мин.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.620
Поени од реакции
14.496
И значи ако го имаме овој тим, и треба СИТЕ тимови да ги тепаме ? Ти објасни боби4е за тоа..

А смешно ми е она кога ќе прочитам, променета формација, и демек Мамаду, или во претходни случаеви Лас, играле како десно крило.. Па луѓе, како може играч кој во својата кариера нема одиграно ни еден меч таму, сега да игра на таа позиција ?

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
И значи ако го имаме овој тим, и треба СИТЕ тимови да ги тепаме ? Ти објасни боби4е за тоа..

А смешно ми е она кога ќе прочитам, променета формација, и демек Мамаду, или во претходни случаеви Лас, играле како десно крило.. Па луѓе, како може играч кој во својата кариера нема одиграно ни еден меч таму, сега да игра на таа позиција ?
Ај и вие сега... не мора сите тимови да ги тепат ама со поразаот од Лион сите не разочараа дали некој очекуваше пораз?
Јас очекував минимум нерешено кога го изгледав првото полувреме бев среќен што не губиме и ај си реков у второ подобро ќе играт ако не тепаме барем да не изгубиме ама јбг ај ќе видиме што ќе направат на Бернабе сега не сум оптимист веќе.

Овој резултат ич не ни одговара ако примиме гол на Бернабе и господ нека ни е на помош.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Факт е и дека фалеше креативност на средината и многу души го критикуваа Игуаин а што е крив кога топка не дојде до него :toe:
Секој со свое мислење но мислам ако гледате дека Мамаду и Алонсо биле премногу добри во дефанзива што корист кога нема офанзива...потсетете се колку добро работеше дуото Лас-Гаго минатата сезона но што корист од дефанзива кога топката треба да оде напред не назад :helou:
Епа ако гледаме така... Чаби требаше да дели топки и да креира игра. Испаѓа дека тој повеќе потфрли. Имаше и добри додавања и потези, но имаше и неколку катастрофални додавања.
Мамаду изигра речиси без грешка. За голот колку што е тој, толку е и Чаби крив.

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
И пензионирањето на Зидан:nesum:
Stvarno ne trebase da se penzionira Zidan podobro ce izigrase od Kaka.. stvarno igra kako sto ne treba da igra za u Real..

nekoi utakmici e ok... ama poslednava u liga sampioni za nigde izigra nikako :toe:
ne znam mora perez nekoi sankcii da opne

ronaldo uboo igrase ama sto ne moze se sam

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Вечерашнава утакмица е многу важна да се држиме на 2 бода до Барса и за враќање на самодовербата.МП изјави дека трпел критики но не и навреди.На овој натпревар ќе се потруди да им ја затвори устата на сите што не веруваат во него.Според мене ќе излезе овој состав,а кон 19 ч ќе видиме Ас и Марка што ќе речат:
Касиљас
Рамос----------Албиол----------Гарај----------Арбелоа
Чаби
Роналдо--------Кака---------Гранеро*
Игуаин
*Мислам дека на оваа позиција и денеска ќе стартува Гранеро но иако нас не ни се допаѓа го знаеме МП можно е да почне и со Марсело.А сигурно по вреќањето од повредата би требало да му даде одредена минутажа и на ВдВ.

Член од
10 декември 2009
Мислења
534
Поени од реакции
87
Вечерашнава утакмица е многу важна да се држиме на 2 бода до Барса и за враќање на самодовербата.МП изјави дека трпел критики но не и навреди.На овој натпревар ќе се потруди да им ја затвори устата на сите што не веруваат во него.Според мене ќе излезе овој состав,а кон 19 ч ќе видиме Ас и Марка што ќе речат:
Касиљас
Рамос----------Албиол----------Гарај----------Арбелоа
Чаби
Роналдо--------Кака---------Гранеро*
Игуаин
*Мислам дека на оваа позиција и денеска ќе стартува Гранеро но иако нас не ни се допаѓа го знаеме МП можно е да почне и со Марсело.А сигурно по вреќањето од повредата би требало да му даде одредена минутажа и на ВдВ.
Брат, имаш 10 играчи, формацијата е добра

CASILLAS

RAMOS ALBIOL GARAY ARBELOA

XABI ALONSO

LASS ---------------GRANERO

KAKA

RONALDO-----------HIGUAIN​

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom