Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
И колку теми смени ?

Кога сме веќе кај у18, дечкото што го бараше пола Англија, тој што го прогласија за играч на турниров, :drumroll: Пабло Сарабија.
Онолку колку и ти. Ти реков последните три титули ви се освоени со поголем број на странски играчи. Елгера, Иеро и Раул не се баш поголем процент од странци. После ме прашавте моментално колку играчи од школата имаме во прв тим, ви одговорив.
Иначе и нашиот Дени Велбек го бара пола шпанија. :)

Де ла Ред играше на последното ЕП за Шпанија, впрочем стана и редовен репрезентативец, срцевите проблеми кои ги има цела сезона и поради кои не се знае дали пак ќе заигра фудбал, веројатно ќе бидат и причината што ќе ги спречи острово-лимитираните фудбалски фанови како тебе да го видат како игра.

Гранеро се надевам дека ќе го вратат сезонава и ќе добие шанса за настап, па ќе продискутираме.

Уствари ако го следеше Хетафе лани во Уефа Куп ќе знаеш за што ти зборам, ама чисто сумљам дека си ги гледал.

Арсенал :helou:
А други играчи како Портиљо, Солдадо и тн кои биле најавувани како ѕверови во школата колку добиле шанса?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Онолку колку и ти. Ти реков последните три титули ви се освоени со поголем број на странски играчи. Елгера, Иеро и Раул не се баш поголем процент од странци. После ме прашавте моментално колку играчи од школата имаме во прв тим, ви одговорив.
Иначе и нашиот Дени Велбек го бара пола шпанија. :)
I seriously doubt that

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
А други играчи како Портиљо, Солдадо и тн кои биле најавувани како ѕверови во школата колку добиле шанса?
Портиљо доби шанса, и гол даде во ЛШ ако не се лажам, ама просек си е момакот.

Солдадо може и имаше потенцијал, ама доби минамална минутажа, иако сметам дека е добар, ама не е “Реал Мадрид добар“ :)

Се надевам ќе се смени начинот на кој се третираат младинците од сега, има такви најави од Валдано ама ќе видиме дали ќе се остварат.

G

Gray Foxx

Гостин
Ок момци. Тоа е. И мадрид полека полека се сложува дека ви е фудбалски грда политиката и управата од корен.
Иначе Иванче, момакот е 18 години и веќе има настапи за првиот тим. И одиграно цело важно полуфинале од ФА Купот во походот кон 5 трофеи минатава сезона.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Ок момци. Тоа е. И мадрид полека полека се сложува дека ви е фудбалски грда политиката и управата од корен.
Иначе Иванче, момакот е 18 години и веќе има настапи за првиот тим. И одиграно цело важно полуфинале од ФА Купот во походот кон 5 трофеи минатава сезона.
Зошто полека?

Јас отсекогаш сум велел дека е лош пристапот кон кантерата, за разлика од сите вас, кои го спорите нејзиниот квалитет. Јас знам дека таму има екстраталентирани момци, ама...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Управата и политиката носат резултати, прашај ги Арсенал што виделе они од талентите годиниве. Незнам што сакаш да докажеш.

Ќе има настапи кога има 7 купа во Англија со никаква важност.

А тоа за Шпанија си го измисли, Сарабија со нецели 16 години беше цел на чичо Венгер.

Муабетов на кој му е поголем.

G

Gray Foxx

Гостин
Зошто полека?

Јас отсекогаш сум велел дека е лош пристапот кон кантерата, за разлика од сите вас, кои го спорите нејзиниот квалитет. Јас знам дека таму има екстраталентирани момци, ама...
Па тоа го дробам ја од прееска, не за нејзиниот квалитет. Во секоја голема екипа има таленти, а ја го осудуам тоа што Реал го прави. И затоа никогаш нема да биде голема екипа во моите очи.

Управата и политиката носат резултати, прашај ги Арсенал што виделе они од талентите годиниве. Незнам што сакаш да докажеш.

Ќе има настапи кога има 7 купа во Англија со никаква важност.

А тоа за Шпанија си го измисли, Сарабија со нецели 16 години беше цел на чичо Венгер.

Муабетов на кој му е поголем.
Ти го сметаш најстариот фудбалски куп во светот за неважен. :pred:
Браво. :)

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.957
Поени од реакции
337
Па кога нема место за младиве во стартните единаесет па и во замените, подобро е да играат некаде на позајмица зошто така би им паднало формата. Па доколку се докажат оти вредат да играт меѓу првите во Реал тогаш Реал ги враќа. Еве пример е Де ла Ред и Гранеро

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Па тоа го дробам ја од прееска, не за нејзиниот квалитет. Во секоја голема екипа има таленти, а ја го осудуам тоа што Реал го прави. И затоа никогаш нема да биде голема екипа во моите очи.

Ти го сметаш најстариот фудбалски куп во светот за неважен. :pred:
Браво. :)
Хм, со кој состав најчесто играат екипиве во тој најстар куп ?
Зар ја го правам неважен ?

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
Па така ако гледаш, во ниту една голема европска екипа (освен Барселона) нема повеќе од 2-3 првотимци од школата.

Тебе ти смета тоа што Реал сака да го има најдоброто и по некоја случајност фрла доста пари за нив, бидејќи може, а тоа нема никаква врска со политиката околу младинската школа.

G

Gray Foxx

Гостин
Хм, со кој состав најчесто играат екипиве во тој најстар куп ?
Зар ја го правам неважен ?
Чим Ферги (докажан трењер, мотиватор, тактичар нешто што Реал никад нема да има) решил дека Велбек е доволно добар да игра цела утакмица во полуфинале од најстариот куп на светот тогаш вреди момче. Не е воа Карлинг куп.
Самиот факт што за мн малце ке победеа со првиот тим на Евертон и имаа поизгледни шанси и чист пенал недосуден, кажува дека правилно постапил лисецот.

Па така ако гледаш, во ниту една голема европска екипа (освен Барселона) нема повеќе од 2-3 првотимци од школата.

Тебе ти смета тоа што Реал сака да го има најдоброто и по некоја случајност фрла доста пари за нив, бидејќи може, а тоа нема никаква врска со политиката околу младинската школа.
И тоа ми смета, во право си. И проблемите со нефорсирањето на младите ми смета. И имаат голема врска вие два факти.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Чим Ферги (докажан трењер, мотиватор, тактичар нешто што Реал никад нема да има) решил дека Велбек е доволно добар да игра цела утакмица во полифинале од најстариот куп на светот тогаш вреди момче. Не е воа карлинг куп.
Самиот факт што за мн малце ке победеа со првиот тим на Евертон и имаа поизгледни шанси и чист пенал недосуден, кажува дека правилно постапил лисецот.
Незнам дали намерно или ненамерно ми го избегнуваш прашањето, во куп кај што играат резервите голем *** ако играл. Пак ќе го дадат на некој среднокласен тим каде што ќе игра една сезона и после ќе го дадат негде.

G

Gray Foxx

Гостин
Незнам дали намерно или ненамерно ми го избегнуваш прашањето, во куп кај што играат резервите голем *** ако играл. Пак ќе го дадат на некој среднокласен тим каде што ќе игра една сезона и после ќе го дадат негде.
Многу тешко. Он е гордоста на Манчестер и под водство на Ферги сум сигурен дека ке израсне во напаѓач ала Анри стајл.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Многу тешко. Он е гордоста на Манчестер и под водство на Ферги сум сигурен дека ке израсне во напаѓач ала Анри стајл.
Така нека е, само да не биде Ричардсон style.

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
И тоа ми смета, во право си. И проблемите со нефорсирањето на младите ми смета. И имаат голема врска вие два факти.
Toa веќе е друго, твое мислење околку клубов и неам намера да дискутирам околу тоа.

(Не)Форсирањето на младинците зависи од многу останати причини, од тренер на Б Тим па се до управа, во Реал овие нешта се менуваат повеќе отколку што треба, не може тренер кој е во Реал 6 месеци да извади 3 таленти од школата и да ги стави во првиот тим, треба да ги следи подолго, по можност да добива редовен фидбек од нивниот редовен тренер (кој во Реал исто се смени неодамна, по негова одлука), да се стекне една рутина по што излегувањето на виделина на ваквите играчи ќе биде оленсето. Не би требало да биде толку тешко при така талентирани момци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom