Фан Клуб: Работнички

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
А таквите како тебе кога омаловажуваат кога ќе ги прашаш на стадион зашто не одат,и кога ќе одоговарат, па кого да гледам кај има фудбал во Македонија. Сега најгласни сте, па вака па така требало, море бегајте таму каури бескичмењаци едни, за три дена кога ќе играат прво коло во мкд лиг, ни фамилииите нема да им отидат да ги гледаат, и преку ноќ ќе им го заборават успехот и пак ќе почнат кого да гледам во мкд, нема фудбал, местени утакмици.
што има врска ова со моето напишаното од погоре?а
ти реков дека ова е успех и не треба да се потценува дека играле против трабзон распаднат ваков онаков....вардар од трабзон 5 ќе ги лашнеше, искрено.
а тоа дали имаат навивачи или немаат кур не ме боли, од прилеп сум и да не очекуваш дека ќе одам на работнички или вардар во лигашки мечеви?? ако имам прилика би пошол на ЕВРОПСКИТЕ , ако нема- не одам..
Не беше муабетов воопшто за навивачите нз зш натаму ја сврти темава.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.341
Поени од реакции
11.755
А таквите како тебе кога омаловажуваат кога ќе ги прашаш на стадион зашто не одат,и кога ќе одоговарат, па кого да гледам кај има фудбал во Македонија. Сега најгласни сте, па вака па така требало, море бегајте таму каури бескичмењаци едни, за три дена кога ќе играат прво коло во мкд лиг, ни фамилииите нема да им отидат да ги гледаат, и преку ноќ ќе им го заборават успехот и пак ќе почнат кого да гледам во мкд, нема фудбал, местени утакмици.
ти реков дека ова е успех и не треба да се потценува дека играле против трабзон распаднат ваков онаков....вардар од трабзон 5 ќе ги лашнеше, искрено.
а тоа дали имаат навивачи или немаат кур не ме боли, од прилеп сум и да не очекуваш дека ќе одам на работнички или вардар во лигашки мечеви?? ако имам прилика би пошол на ЕВРОПСКИТЕ , ако нема- не одам..

Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Ајде бе хејтери пуста Мак логика не битно како ми је во дворот ама на комшијата козата да му пукни. Работнички со 1/3 буѓет од Вардар и Шкендија каква игра произведува.Секоја чест за тренерот. Вардар не склопи повеќе од две додавајна со Апоел малку поарна Шкендија три сврзани додавајна во противничка екипа. Работнички покажува респект за противникот но и дрскост гледај ја утакмицата колку пати освојија топка на средина и на повеќе наврати ги присилија да избацуваат топки во паника на одбраната на Трабзонспор.Кога имаат посед има смисла на додавајне. А не како манакените на Вардар само да се ослободи од одговорност рокнија што подалеку.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
ахам да а на вардар се растури од посетеност стадионот, игла нема кај да се фрли
башка и сега овој американецов од пјуник коа го земавте ќе има ефект како џејмс родригез во колумбија кога отиде во реал ... ќе го видиме џорџ клуни, ди каприо у негов дрес... коби брајант ќе испадне дека бил голем пријател со него па ќе дојде на тренинг на вардар, мајли сајрус гаќички со неговиот лик ќе носи...

пуста љубомора... срамота

али едно е факт - работнички е македонската фудбалска гордост!
(да да знам, вардар го има освоено титовиот куп пред 56 години и е форсиран у македонија да не бидеме покусо од другите земји) .... али бар у последниве 10-20 години работнички е клубот ;)
пс никогаш работнички не направил фузија за да не иде у втора лига :facepalm:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ако падне да играт со Панатинајкос или со Фенербахче, Работнички има да јаде 10 голови..
Секако дека ќе јади 10 гола,ако играат без голман...што е битно колку ќе изгубат?..ионака Работнички веќе направи големо изненадување со елиминацијата на Трабзон и посекако во дуелот ќе влези во подредена улога како голем аутсајдер па затоа интересно ќе беше доколку се паднеа Панатинајкос или Фенербахче...вака според полудиригираната ждрепка ќе се погоди да играат против некоја бош екипа според имињата ама сепак поквалитетна од нашиот преставник

Член од
30 август 2012
Мислења
3.604
Поени од реакции
6.337
Go vide li golamnot na legendive so napraj ? :D Toa e toa, ako ne avtogol eve vakva rabota ke im se uklopi :D
Се тегнеше малце голманот го болела кичмата :pos:.
Море мајтапот на страна машки изиграа , не очекував.Се мислев дека ќе папат 3 комада.

п.с. Слован Либерец ќе му паднат 100% сум сигурен.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Работата е што сеа сите зборите браво, одлично одигра, а таа игра Работнички ја игра цела сеозна, а никој не отишол да ги гледа, прашај ги зашто цитирам “Не бе ќе идам да гледам мак фудбал кого да гледам, не знаат да одат не па фудбал да играат, местата“ и што уште не како изговори.
Зборев општо, а не само за Работнички, а замисли да има секое коло по 10 000 гледчаи приемр Работнички по 100 ден карта, пресемтај 18 кола, колку пари плус у буџетот ќе имаат.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Работата е што сеа сите зборите браво, одлично одигра, а таа игра Работнички ја игра цела сеозна, а никој не отишол да ги гледа, прашај ги зашто цитирам “Не бе ќе идам да гледам мак фудбал кого да гледам, не знаат да одат не па фудбал да играат, местата“ и што уште не како изговори.
Зборев општо, а не само за Работнички, а замисли да има секое коло по 10 000 гледчаи приемр Работнички по 100 ден карта, пресемтај 18 кола, колку пари плус у буџетот ќе имаат.
За се си во право, али за последното просто е едноставно дека тоа кај нас во оваа проклета земја не може да биде.
Ќе има + пари за кого? За некој таму горе да ги лапа?
Истото е и со државата. За сите има пари ако буџетот рационално се користи, ама пусто македонче...
Еве гледам јас и со смрденава Победа што се дешава...

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
За са е си во право, али за последното просто е едноставно дека тоа кај нас во оваа проклета земја не може да биде.
Ќе има + пари за кого? За некој таму горе да ги лапа?
Истото е и со државата. За сите има пари ако буџетот рационално се користи, ама пусто македонче...
Еве гледам јас и со смрденава Победа што се дешава...
Не бе друже, како ќе лапа, зар има моќен човек што може да се спротистави на 5-10 000 луѓе минимум??
И прво треба во Македонија да се свати дека се иде за клубот, а не за тие во управа што се или игрчите, значи јас сум почнал да навивам за Вардар, само ради Вардар не ради тоа што имал некој у управа или ради тоа што играл некој играч. Ако проба некој да краде, а тоа се приемтува чист доказ е лоповлукот во Пелситер, значи Пелситер со скоро најавен 400 000 евра буџет испаѓа од лига, а Работнички со нешто помалку од нви буџет 350 000 евра успева да стигне до пелј оф.
Евиденто е каде се краде, а решението е ќотек, и притисоци, ама не од еден двајца или 10 души, туку 5-10 000 и на лоповот што ќе му остане освен да си избега на страна на некое сигруно место каде животот нема да му биде доведен во опасност.
Приемр битолчани си ги дупат, зашто не се способни и поркај катастрофланта ситауција да искочат ни 5000 луѓе на протест, само Чкембари почна диркетно да се посочува винвоникот веќе во псоелдно време што со пароли што со скаднирања, ама и они уште поагресивно треба на улица да искочат и плус да ја мобилизраат цела Битола. А вака како што сотајт работите ќе бидат дупчени уште долго време.

Член од
4 декември 2014
Мислења
324
Поени од реакции
287
Рубин,одлична шанса да се надигрува Работнички со нетолку јакиот Рубин,е сега Вардар ја прокоцка шансата сеа на ред се Работнички

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не бе друже, како ќе лапа, зар има моќен човек што може да се спротистави на 5-10 000 луѓе минимум??
Епа проблемот е што не е еден човек. Клан е. Мафијашки клан.
Да не мешам политика, ама еве ти најреална слика со моменталната ситуација во државата. Клан од 100 неписмени мафијаши контролираат 2 милиони овци. Истата ситуација. Зошто овие 2 милиони не се спротистават?
Така ќе е и со навивачите.
Исто управата ветува пари на играчите, подоцна не ги дава. Играчите од револт не играат, и автоматски кај нив е проблемот зошто имале слаби утакмици.
Знаеш ли дека во Победа пола играат за без пари, а другата пола за по 100евра?
Ужас.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Епа проблемот е што не е еден човек. Клан е. Мафијашки клан.
Да не мешам политика, ама еве ти најреална слика со моменталната ситуација во државата. Клан од 100 неписмени мафијаши контролираат 2 милиони овци. Истата ситуација. Зошто овие 2 милиони не се спротистават?
Така ќе е и со навивачите.
Исто управата ветува пари на играчите, подоцна не ги дава. Играчите од револт не играат, и автоматски кај нив е проблемот зошто имале слаби утакмици.
Знаеш ли дека во Победа пола играат за без пари, а другата пола за по 100евра?
Ужас.
Da, ali od ova Sezona se se smeni. Vardar i Shkendija se finansiski najmokni a Rabotnicki e najdobro organiziran i posle ova sezona sigurno ke se najde uste koj sponzor za niv bidejki stanuva sbor za seriozen koletiv so uspesivo kontinuitet. Posle ovie Klubovi mozeme slobodno da kazeme deka se ostalo e boranija i stvarno ne vrede da se gleda. Toa ostakotot go doveduva do situacija da mora da investira ako saka da lapne malce pari od Evrokupovite bidejki edna Bregalnica ili eden Turnovo mozat samo da sanjat vo ovie uslovi da stignat do evrokupovite. Ako e vo prasanje Bitola, toa za mene e propadnat grad koj recisi nema nikakov sport a kamoli Fudbal. Prilep istotaka Hari go unisti taka i tie se sami krivi. Na dvete im trebat novi stadioni i komplet nova uprava i ako pocnat SEGA da rabotat za 3-4 godini mozat da se izdignat od kalta. Belasica istotaka morat mnogu povekje da prikazat, Strumicani barem imat stadion a eve sega i supermoderen sportski kompleks od Pandev

Kajgana Shop

На врв Bottom