најдобрите години беа кога бевме сеуште маркови внуци, ама ниту еден од вас изгеда не е толку стар за да се сеќава на тоа!!! тогаш не бевме на ниедна утакмица под 1000-1500 одевме секаде и ја бодревме победа, која во тоа време (дури бевме маркови внуци, не мајмуни) и не беше баш силна, редовно беше на средина, се до 1996, кога хари и ацуле застанаа на чело на победа!!! тогаш и немаше под 4-5000 гледачи и за најобична утакмица, од типот на победа-саса, победа-осогово и сл. а пак за дерби од типот на пелистер и вардар, да не зборувам, само навивачи имаше околу 2-3000, а останата публика уште толку и повеќе. за дерби никогаш на стадион, зборувам до кај 2005 немало под 10000 публика!!!
сега ќе ви кажам колку луѓето ја сакаа (не велам дека сега не ја сакаат, туку се разочарани од некои типови таму) ПОБЕДА. во 1996/97, кога дојдоа оливеира (лесна му земја) и жилсон, само на тренинг имаше околу 2-3000 луѓе!!! кога дојде и шабани (НЕКА МИ ПИШИ НЕКОЈ КОЈ ГО ЗНАЈ ОВАЈ ИГРАЧ АКО ИМА ТАКОВ), тогаш завладеа права фудбалска треска која еруптира по најавата дека тони мицески ќе иди во победа таа година (човекот у ствари одржа само неколку тренинзи колку да остани во форма пред заминување во германија, ама некој искористи прилика да напумпа атмосвера). на тренингот на кој беше мицески во прилеп, се собра, па да не претерам околу 5000 публика, а човекот одушевен од тоа, вети дека еден ден ќе заигра за победа, а то се случи после неколку години!!!
ниту еден град, а особено скУпје не можеше да му конкурира на прилеп ни по ггледаност, ни по ЉУБОВ кон лкубот, само последните настани кои се случија, а за кои и самите ние сме криви, придонесоа за оваа атмосвера која владее моментално кај нас!!!
да заминат некои луѓе од победа, да дојде спонзор (а ке дојди ако заминат тие луѓе) и тимот да се врати прва лига, јас сум сигурен дека пак ќе имаме И НА ТРЕНИНГ по 1-2000 народ, а за на утакмица и да не праам муабет, барем по 5-6000 без проблем!!!