Фан Клуб: Пелистер

Член од
22 септември 2021
Мислења
239
Поени од реакции
961
Како политичарите сме напраени, од најголемите ривали станавме најголеми помагатели. Пред неколку години "нивниот" голман сам си даде една нафрлена топка ко ни жежеше нас за опстанок, то е то нас ни дадоја 3 бода со слога, сеа до крајот на сезоната кој ќе оди да гледа фудбал бенифициран стаж треба да зема.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.186
Поени од реакции
75.697
За нецела година од кога сме на власт пак почнавме да личиме на Северна Кореја .
Ако сдс на нашата земја се распашана банда и не се знаеше кој јади кој пие , сега се враќаме пак во 2014-та со овие.
На ова држава му нема спас не па фудбал да има .
Со една разлика, тие што беа во 2014 на власт, сакаа да контролираат се', ама бар беа малку поинтелигентни. Грујо за овие беше Алберт Ајнштајн, а повеќето негови министри беа луѓе на место, кои за жал работеа за други интереси (братучедот).
Ова сега е од најглупите, најглупото одбрано. Жими Орце и Тошковски што се така малку повеќе луѓе од народот (со малку претеран пи ар), другото не знае името да си го напише, ниту пак има некаква емпатија кон луѓето. Пола од главниве фаци пред 10 години беа главна комуњарија. На Свињенко цело обезбедување, кое сега се слика на селфиња со фудбалерите беа едното со Заев.
За жал и во државава остана само прост народ, мислам дека веќе и Албанија ја надминуваме во простотилук. Едно 70% од луѓето што нешто вредеа се отселија. Кога гледам какви издркотини го лајкнуваат Свињата и се сметаат за патриоти, што повеќе да кажеш за оваа држава. Меѓу другите, на какво ниско се спуштени Начевци кои секој статус му го поддржуваат, каде што навредува деца што ниту ги знае, ниту ги познава, ширејќи пропаганда. Тука е и Скендеровски што вршат преноси, на жена му кариерата и ја спасија истите што ги плукаат сега, кога од мртвите ја вративме со настапот во Маџари.

Кога на пола луѓе им е побитна партијата и А не смеат да кажат, малку е се што ни се случува. Многу се мајтапеа за Свињенко дека не изиграл, јас уште тогаш викав, другите повеќе ќе го јадат. Толку е од фудбалот во Македонија.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.681
Поени од реакции
6.506
Едвај дочека
Овај има мултиполарно пореметување.
Па овај бе оцрнува , етикетира , омаловажува, по секоја основа и сега е загрижен за расизам, а патем беше на суд за расизам и ксенофобија
IMG_20250329_210325.jpg

Член од
2 август 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
1.737
Остајтего Миленко небитен е тука на оваа тема за него нека мислат во вардар за брзо време ке се ослободи вмро од него а вардар ќе го закопа најниско што можи, впрочем и за тоа беше дојсен токму тој во вардар човек кој нема ни сурат, ни образ ниту срам. Чим си ги подмират нивните долгови од порано преку така наречениот спонзор (спонзор со бенифит) ќе го пуштат низ вода и Миленко и вардар, моментално во вардар само се зголемува долгот кон ујп и останатите државни институции а се прават незаконски трансфери преку цесии на други сметки иако сметката му е сеуште блокирана.
Нашето најголемо прашање дали ова лакардија е аминувана од нашата управа, ако случајно ова е аминувано од нашата управа и не се оди до крај мора народот и чкембарите да ги избркаат сите од клубот од еден до последен.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
382
Поени од реакции
954
VMRO samo gubi od kozarot,sekoj den zaradi nego barem 20-30 dusi se otkazuvaat od glas za VMRO na narednite izbori.

Член од
20 септември 2023
Мислења
417
Поени од реакции
2.302
Остајтего Миленко небитен е тука на оваа тема за него нека мислат во вардар за брзо време ке се ослободи вмро од него а вардар ќе го закопа најниско што можи, впрочем и за тоа беше дојсен токму тој во вардар човек кој нема ни сурат, ни образ ниту срам. Чим си ги подмират нивните долгови од порано преку така наречениот спонзор (спонзор со бенифит) ќе го пуштат низ вода и Миленко и вардар, моментално во вардар само се зголемува долгот кон ујп и останатите државни институции а се прават незаконски трансфери преку цесии на други сметки иако сметката му е сеуште блокирана.
Нашето најголемо прашање дали ова лакардија е аминувана од нашата управа, ако случајно ова е аминувано од нашата управа и не се оди до крај мора народот и чкембарите да ги избркаат сите од клубот од еден до последен.
Милион погрешни работи пиша…

Сигурно дека "не е" аминувана, виде ти некој да се пожали некаде за пеналот? Дури и вашиве од гол.мк го немаат спомнато, а истите кога е Вардар во прашање знаеле и нарачани текстови со потпис 'Редакција' да стават. Далеку сте од цвеќе за мирисање и вие, а со пеналов или враќате долг од претходно или ќе имате поклон во иднина, таков е фудбалот кај нас за жал.

Член од
2 август 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
1.737
Милион погрешни работи пиша…

Сигурно дека "не е" аминувана, виде ти некој да се пожали некаде за пеналот? Дури и вашиве од гол.мк го немаат спомнато, а истите кога е Вардар во прашање знаеле и нарачани текстови со потпис 'Редакција' да стават. Далеку сте од цвеќе за мирисање и вие, а со пеналов или враќате долг од претходно или ќе имате поклон во иднина, таков е фудбалот кај нас за жал.
Затоа и велам дека можно е да е аминувана од нашата управа, ама за брзо ќе зе дознае ќе излези се на виделина.
Ќе видите за брзо за што беше донесен Миленко за многу побрзо од колку што очекувате.

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.234
Поени од реакции
2.493
Jas iskreno nemam zamerka kon nasite igraci izginaja decata vo kalta mozebi najdobro ofanzivno izigran natprevar od nasa strana vo posledno. Od sredina na vtoro imase pad trebase da se reagira so izmeni ama to e sho e.
Upravata ziva e? Ke ima zalba za sudenjeto???? Ili ne smeat da pisnat? SRAM DA VI E AKO PREKJUTITE ZNACI STE UCESNICI VO ONA GOSPOD DA VE KAZNI!!!!!!!!!
Kaj protivnikot bravo za deckoto sho asistirase dva pati dobar igrac a na gjuptinot mu e dzabe se ko nema mozok i posle rasizam e ke ima so onakvi ispadi!!!
Milo mi e sho gledam deka vistinskite vardarci se svesni kolku e satot i ne se raduvaat na vakov sram!
I za kraj stvarno treba beneficii da ni sleduvaat sho pratime vakva liga nie nekolku stotici budali
KAZETE MI KAKO SO VAKOV SRAM KAKO SO VAKVI IGRI NEKOJ NORMALEN DA VE GLEDA???????? 20 GODINI NE TREBA FUDBAL DA IMA VO MKD
AJ U KURAC TAMU ODETE SITE

Член од
30 август 2012
Мислења
3.681
Поени од реакции
6.506
Со една разлика, тие што беа во 2014 на власт, сакаа да контролираат се', ама бар беа малку поинтелигентни. Грујо за овие беше Алберт Ајнштајн, а повеќето негови министри беа луѓе на место, кои за жал работеа за други интереси (братучедот).
Ова сега е од најглупите, најглупото одбрано. Жими Орце и Тошковски што се така малку повеќе луѓе од народот (со малку претеран пи ар), другото не знае името да си го напише, ниту пак има некаква емпатија кон луѓето. Пола од главниве фаци пред 10 години беа главна комуњарија. На Свињенко цело обезбедување, кое сега се слика на селфиња со фудбалерите беа едното со Заев.
За жал и во државава остана само прост народ, мислам дека веќе и Албанија ја надминуваме во простотилук. Едно 70% од луѓето што нешто вредеа се отселија. Кога гледам какви издркотини го лајкнуваат Свињата и се сметаат за патриоти, што повеќе да кажеш за оваа држава. Меѓу другите, на какво ниско се спуштени Начевци кои секој статус му го поддржуваат, каде што навредува деца што ниту ги знае, ниту ги познава, ширејќи пропаганда. Тука е и Скендеровски што вршат преноси, на жена му кариерата и ја спасија истите што ги плукаат сега, кога од мртвите ја вративме со настапот во Маџари.

Кога на пола луѓе им е побитна партијата и А не смеат да кажат, малку е се што ни се случува. Многу се мајтапеа за Свињенко дека не изиграл, јас уште тогаш викав, другите повеќе ќе го јадат. Толку е од фудбалот во Македонија.
Се се сложвам . Посебно со последниот пасус , зато и пред некој пост пишав дека натаму нема логика општината да фрла пари во бунар, не само во бунар него и да го користат клубот за перење пари.

А самото тоа што нема никаква реакција по ова денес од управата се знае колку е саатот, а 100 посто и нив не му е чисто оти и тие лижат кај овие неписмените на власт .
Сега и да има реакција е касно .

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.504
Поени од реакции
5.608
Двата тима се општински, во двете општини истата партија е на власт, де факто ист сопственик имаме, не знам шо да очекваме поќе. Тие се Лајпциг, ние Салзбург и то е то.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.532
Поени од реакции
8.727
Како и што најавивме, денес оддадовме последна почит на трагично настраданите 59 млади Македонци, со 59 минутен молк и две пароли посветени на нив.

Но, тоа што се случуваше на теренот од страната на мајмунот на миравци, синиот орангутан со обелена коса на трибина и кловнот фуркан, наречен судија, беше СЕ само не фер плеј, фудбалска битка и почит спрема играта и противникот.
Се боревме против ,,злото'' Сејдини за на негово место уште на самиот старт од неговото ,,владение'' да добиеме уште поголемо ЗЛО.

Цела втора полусезона сите клубови од ПМФЛ сме сведоци на фаворизирањето на клупчето на синот, кој кутриот ако не е то клупче ќе нема кај да игра. Тешко дека ова државичка ќе се оправи со вакви глаучи кој се поставуват на високи функции.

БАРАМЕ ,во најкус можен рок, ФК ПЕЛИСТЕР да реагира до сите можни институции, домашни и странски. Резилот наречен ПМФЛ да го види цела Македонија и Европа, оти ваква судиска лакрдија ретко се гледа. За жал, кај нас е се почеста и само на штета на противниците на клупчето на татиниот син.

Sega se znaj utre upravata kako posrani ke izvadat nekoe soopstenie i zalba od so mora i silum prilika da se vadat deka tie se protiv a do sega cekaa amin od Skopje od partijata dali mozi da se bunat no so soopstenieto na NG sakale nekjele ke izlezat utre so nesto za toa slusajte go stariot pred vas go videl sonceto i vakvi prevaranti so bea nekolku pati vo klubot ko ke vi recam deka ne cinat ne cinat deka treba site da si odat I ic kur ne me boli dali pece ,dimce,gordana ke bidele uprava ovie se nekadarni dokazano dve tri godini unazad samo kaj vi se na site ocite ne zboram jas za inaet sinkir mene nesto mi borcat da gi nekjam ko prv bev da bidat tie fudbalska uprava arno ama vidov odamna kolku e satot deka se teska prevara I foliranti deka utre da si odat odnosno vcera ke bevme kjar ne znam kako na site ne mu bese jasno lani deka nisto ne napraja za da vlezime prva liga deka posledno kolo ja dadoja na osogovo a eve sega I na vardar kaj vi se ocite be deca brkanje i tepnaje cela uprava da ne stapni na stadion i taka nema da idat ako treba da platat karta se uceni se na mufte ne znam so ne vie jasno ovie bea ko davase grkot sibe pari Isto I skernata ko davaja pari pa bea i so cermat i desna raka na gjoko hadzievski so znaci dve,tri pati se posraa so ne vie jasno deka nema po tret odnosno cetvrti pat da se poserat ovie se be sekta nisto drugo zabegani i nadvor od realnosta a zakoceni vo 1990 so fudbalskite svakjanja znaci osven spas od parrijata so celo vreme jadam lajna deka treba privatnik da go zemi klubot da ne ni se desavaat vakvi gluposti treba I spas od ovaa nikakva uprava za da se proba napraj nesto so klubot inaku pak ke odime cekor napred dva nazad kako site godini unazad !

P.S.Svinjata i Idiotot izi namesto da se izvinat ,ogradat i go kaznat majmunot Mato tie uste pufki prodavaat ami ne mislat so glajte deka vgodina pak treba da igrame uste tri,cetiri natprevari od koj dve vo Bitola ?!
Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
958
Поени од реакции
1.272
Ај малце на разбистрен мозок.

1. Најпрво да честитам за одличната игра до 60та минута, ако некако сакам да игра екипа за која навива е како барем како то шо го играше Пелистер во првото полувреме, брзо, точно, шанси се, браво. Второто приказна само за себе, лошо како и по навика.

2. Дали била наредена, договорена, аминувана, дозволено ваква лакрдија да му се напрај на Пелистер во Битола - НЕЗНАМ, ќе кажи времето како шо покажало се до сега, сами ќе се кажат.

3. Козарот како козар знајме кој е и шо е, ама ко ќе му го дудлат овие нашите ради мир во партијата нека пазат да не се удат, минатиот пат со шал од Вардар ПРЕКУ ЦЕЛ ТЕРЕН помина, ја мрзеше свињата изгледа да сврти круг, а и толку многу убо му го пикна Мирко 90+ шо мораше цела федерација да ја фати за денес да победи.

4. Омерагиќ е само едно различно презиме од Сејдини, како и од тие преднего Ѓорѓиевски, Харалампије итн. и НИШТО појќе, барем не за Пелистер и Битола. Омерагиќ и ова ФФМ со најкорумпираните делегати и селски општински сојузи не се ништо друго освен ИЗВРШИТЕЛИ на партијата на дпмне. Претходно имаше обиди за Костов, па за Пандев да бидат ама немаа ни парична ни политичка моќ за да ги добијат селските делегати од Лопатица, Лознани итн. Омерагиќ и Новоматик (Адмир на кој газдата мислам дека е од Битола) се и во Вардар и во ФФМ, според моето инфо Омерагиќ во име на Вардар наводно се јавувал и кај играчи да ги убедува за во Вардар, како Скопје е добро, сите ќе те видат, Вардар ќе игра Европа, одлични услови, репрезентација - СЕ ДА ВИ ЕБ@М НА СИТЕ (и на тој погоре шо окара цела Битола се да ви е*и).

5. Остајте го театарот на трибини и на терен, секогаш позади сцената е сосема различно, не џабе е то така. Остајте шо локалното врмо се нервира и крева раце, или трча по судиите глуми лудила, позадината можи да е сосема друго. Јавна тајна е дека Шкупи ни ја даде или по ново сами си ја наместија, па дали ние денес вративме за таму незнам.

6. Пред да почнам, да кажам дека ЛИЧНО немам према никој, лично не сум со никој скаран, единствен проблем е шо кога не се во клубот Декси е за СЕ во право, ама кога се, Декси е против нас, Е НЕ !
Оваа управа е најпаразицската и најјполитичка, најнеспособна, во право е Горан кога вели со нив или без нив во најмала рака исто е, а можи и поарно без нив. Ги знам муабетите од прва рака колку се бе луѓе ЗАКОЧЕНИ, колку се неписмени, колку е кратковидни... Па не вредиме колку за едно село Кратово, колку за еден Силекс, па едно соопштение ќе пуштам одма бе, нека врти таму, па ќе ги известам ФИФА и УЕФА, оти шо ако отпадниме (пример, знам дека нема имаме амин од партијата)? Автоматски нерегуларно првенство. Ама овие без дозвола НЕ СМЕАТ А да речат, од локалната власт, не пак од централната, оти од таму ги кладоја и мора да слушат, оти дел уште ќе беа по кладилници или по кафани, вака се на општински пари. Уствари шо да зборам јас, кога на ФБ неможиш да коментираш во 2025 година, ама не сте вие криви, крив е ТОЈ шо ви ја даде страната, се надевам дека ќе прочита и ќе подеси коментари или ќе ви тргни ингеренции.

7. Двојка "се знаеше" некако дека ќе биди вака или така, ама цел широк Сокак да шушка за Х-2, па ко за инает и се случи, после онаа со Осогово и таа со Тетекс, ова е уште една каде шо то шо се збора на чаршија се остварува, случајно или не... ама ЌЕ ИЗЛЕЗИ СЕ.

8. Џабе ви е соопштението УТРЕ (денес) од ко ви го плесна НГ, ниту ќе го читам, а уште помалце пренесам оти даен ви е газот под кирија и за се ви треба амин.

9. Ќе коментирав за мајмунот виден под Тумбе Кафе, ама не вреди. Козарот пак ич.

П.С. Од сите можни сценарија шо ги пишав, за жал баш ова испадна... случајно. Како шо и случајно 30 години сме кај шо сме и клубот е кај шо е.

Kajgana Shop

На врв Bottom