Фан Клуб: Пелистер

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.146
Поени од реакции
8.110
Овај заден везен е, тие се офанзивни играчи од средината
ете и Тони Вељановски е многу подобра алтернатива..незнам зошто вчера не беше земен...исто и за Степановски некој ако знај нека кажи оти не беа земени

Член од
28 јули 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
toni i draganco se povredeni a so kire stepanovski ima edna enigma koja denovive ke se otkrie na bitolskasema vo rubrika sport :)

Z

ziko bt

Гостин
Е во Напредок Кире се вратил,баш ми рекоја вчера дека ги виделе со Пашовски кај шо одат Кичево на тренинг.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
:pos:Е уште ова ако го дочекаме...:unsure:
Напредок преку ноќ да ни лапа играчи...:D
Изгледа не можи Кирката без Напредок...:)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Утре т.е. денес во 18:00 последен контролен натпревар на ФК. Пелистер пред стартот на новата сезона. Противник е пак Новаци.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.440
Поени од реакции
8.564
:pos:Е уште ова ако го дочекаме...:unsure:
Напредок преку ноќ да ни лапа играчи...:D
Изгледа не можи Кирката без Напредок...:)
Ништо страшно ако замини Кире кој патем има договор со Пелистер е сега се спишмани дали се уплаши од конкуренцијаата дека нема да игра или во Напредок му ветија нешто подобро никој не знае ,но како и да деновиве ќе се реши дали ќе биде отстапен, дали ќе има раскин на догворот или ќе биди(не дај боже) суспендиран. Останува фактот дека е крајно не серизоен потег на Степановски !
Втора работа ова не преку ноќ туку уште пред две недели Кире не оди не тренизни на Пелистер и патем кој пратеше ќе видеше дека не играше на пријателските
Подобро кажано е Напредок не можи без Кире оти му се растура тимот на Бочевски и Китановски

ps.намерно не беше објавувана веста оти не се знае уште што и како ќе реши раководството на клубот !До 31 август најверојатно ќе трансвормира клубот во А.Д. процедурата одамна е почната ,така да нема да има никаков проблем за настапот во прва лига каде наверојатно ќе се одложи првото коло.Што се однесува за другите играчи сите од засилувањта имаат потпишано договори освен Главески кој треба деновиве а можеби и потпиша ;)Туку да ве прашам сите шо ги гледавте натпреварите на Пелистер за мислење за Лескароски добар е или слаб е како шо ми викаат ?Ај еден играч тренеро секаде си носи лани мане го дојсе мицевски сега горазд павлов(сите го фалат само кондиционо слаб) ама дали охриѓанецот заслужува да биди прва постава според вас ?!

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ништо страшно ако замини Кире кој патем има договор со Пелистер е сега се спишмани дали се уплаши од конкуренцијаата дека нема да игра или во Напредок му ветија нешто подобро никој не знае ,но како и да деновиве ќе се реши дали ќе биде отстапен, дали ќе има раскин на догворот или ќе биди(не дај боже) суспендиран. Останува фактот дека е крајно не серизоен потег на Степановски !
Втора работа ова не преку ноќ туку уште пред две недели Кире не оди не тренизни на Пелистер и патем кој пратеше ќе видеше дека не играше на пријателските
Подобро кажано е Напредок не можи без Кире оти му се растура тимот на Бочевски и Китановски

ps.намерно не беше објавувана веста оти не се знае уште што и како ќе реши раководството на клубот !До 31 август најверојатно ќе трансвормира клубот во А.Д. процедурата одамна е почната ,така да нема да има никаков проблем за настапот во прва лига каде наверојатно ќе се одложи првото коло.Што се однесува за другите играчи сите од засилувањта имаат потпишано договори освен Главески кој треба деновиве а можеби и потпиша ;)Туку да ве прашам сите шо ги гледавте натпреварите на Пелистер за мислење за Лескароски добар е или слаб е како шо ми викаат ?Ај еден играч тренеро секаде си носи лани мане го дојсе мицевски сега горазд павлов(сите го фалат само кондиционо слаб) ама дали охриѓанецот заслужува да биди прва постава според вас ?!
Со работнички убо изиграја заедно со Драгаро. Од овие утакмици според мене е добро засилување. До сега го немам видено да изгуби воздушен дуел иако физички изгледа слаб. Мислам дека со драгаро партали ќе прат назад.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Не е лош Лескароски....барем вака на прв поглед..
Висок,класичен штопер,можи да брка работа......ќе видиме како ќе се вклопи...рано е да се кажи....
Иако мене појќе ќеф ќе ми напраеше ако си го вратевме назад Мајк Цветковски...
Со Работнички одбраната не ни беше на ниво....многу дупки,многу лесно ни праеја вишок,арно шо фати Коруно некоја топка и шо не беа најснаодливи,иначе тешко дека ќе тепавме,реално во поголем дел од мечот не надиграја.....
Одбраната не би требало да ни е проблем,ко ќе се врати Тони ќе добиеме на цврстина,висина....
Сепак ова се пријателски утакмици и не можи да се дај некоја сигурна оценка....
А за Главевски,најубо нека потпишва одма(ако веќе нема потпишано)....зошто со секој ден шо се чека ни се скратват опциите...
Ако му понудат негде било каков договор во странство одма ќе ги запали патиките и ќе не остај со прстот в уста....
Вака со договор нема кај да мрда...
Најубо нека го решат статусот шо побрзо....да не се заебиме како многу пати досега......
П.С.
И шо се случва со Руте?
Зошто не играше со Работнички?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.440
Поени од реакции
8.564
Не е лош Лескароски....барем вака на прв поглед..
Висок,класичен штопер,можи да брка работа......ќе видиме како ќе се вклопи...рано е да се кажи....
Иако мене појќе ќеф ќе ми напраеше ако си го вратевме назад Мајк Цветковски...
Со Работнички одбраната не ни беше на ниво....многу дупки,многу лесно ни праеја вишок,арно шо фати Коруно некоја топка и шо не беа најснаодливи,иначе тешко дека ќе тепавме,реално во поголем дел од мечот не надиграја.....
Одбраната не би требало да ни е проблем,ко ќе се врати Тони ќе добиеме на цврстина,висина....
Сепак ова се пријателски утакмици и не можи да се дај некоја сигурна оценка....
А за Главевски,најубо нека потпишва одма(ако веќе нема потпишано)....зошто со секој ден шо се чека ни се скратват опциите...
Ако му понудат негде било каков договор во странство одма ќе ги запали патиките и ќе не остај со прстот в уста....
Вака со договор нема кај да мрда...
Најубо нека го решат статусот шо побрзо....да не се заебиме како многу пати досега......
П.С.
И шо се случва со Руте?
Зошто не играше со Работнички?
Мајк мислам дека за работнички потпиша или некој дург клуб од Македонија
Тони се врати на тренизните и за првото коло ќе биде топ имаше само истегнување на пријателската со тетекс
Реков за Главески можи има и потпишано мене информациите ми се стари неколку дена :Dтаа да можи потпишал инаку има и други интересни напаѓачи за нашиот клуб
Рутето јас колку што знам некни играше и на сите досегашни натпревари но стално добива шанса од клупата оти тој нели кондиционо е слаб инаку техничар е одличен шо значи Горазд не го игра многу

ЕДИТ:
Главески потпишал за Пелистер иако имал понуда од работнички и металург со повеќе финасии од нас !

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.440
Поени од реакции
8.564
Вчера потпиша договор и Никола Марковски играчот кој беше на проба и играше на пријателските и постигна гол против Новаци и двата пенали беа врз него направени против Брегалница и 11Октомври
Претходно Марковски има играно за 2-тим на Арис во Охрид и 11Октомври а матичен клуб му е нашиот Пелистер !
ps.пишав и погоре ама пак да се знај дека исто така потпиша официјално и Благојче Главески !
Значи составот е тој и јас би бил задоволен со куп трофеј и во првите 3 на табелата иако ќе биди тешко миравци,брегалница,ренова,турново работнички се доста квалитеттни

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Абе седиии куп трофеј и први три места :pos::pos::pos:
Доста реално :facepalm:
Нема шанси предс Вардар, Металург и Ренова да завршите. Треба да си задоволен ако обезбедите место во Европа. Реално имате состав кој може да догура до четврто место, мада може и Брегалница има појак состав.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.440
Поени од реакции
8.564
Абе седиии куп трофеј и први три места :pos::pos::pos:
Доста реално :facepalm:
Нема шанси предс Вардар, Металург и Ренова да завршите. Треба да си задоволен ако обезбедите место во Европа. Реално имате состав кој може да догура до четврто место, мада може и Брегалница има појак состав.
Oti be kapak jas rekov so sto ke bidam zadovolen ne znaci deka toa ke bidi i plus so ima vrska dali nekoj ima podobar sostav vo naseto prvenstvo se vazni mnogu drugi raboti ....
Za mene najvazen ke bidi startot na prevenstvoto i so dobar raspored siguren sum deka ke bidime vo prvite 3 ekipi metalurg , renova i turnovose ebi veter klubovi(bez navivaci) taka da ic ne se plasam od niv poveke problemi ke napravat bregalnica
isto taka ke bidi vazno ne samo startot na prevenstvoto tuku i gostuvanje na navivacite barem vo prvite kola
sepak najvazno e koj ke sudi na natprevarite ako se tie ohriganite i prilepcanite nema da ocekuvam nisto

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.762
Oti be kapak jas rekov so sto ke bidam zadovolen ne znaci deka toa ke bidi i plus so ima vrska dali nekoj ima podobar sostav vo naseto prvenstvo se vazni mnogu drugi raboti ....
Za mene najvazen ke bidi startot na prevenstvoto i so dobar raspored siguren sum deka ke bidime vo prvite 3 ekipi metalurg , renova i turnovose ebi veter klubovi(bez navivaci) taka da ic ne se plasam od niv poveke problemi ke napravat bregalnica
isto taka ke bidi vazno ne samo startot na prevenstvoto tuku i gostuvanje na navivacite barem vo prvite kola
sepak najvazno e koj ke sudi na natprevarite ako se tie ohriganite i prilepcanite nema da ocekuvam nisto
Па многу високи цели си поставил :D
Кога ќе кажеш "Ќе бидам задоволен ако..." се подразбира дека се под тоа е неуспех/разочарување.
Металург е мртва екипа, ама е многу тешко да се совлада. Играат цврсто, и вадат нерешени на гости а на домашен ќе победат со некој слободен удар.
А и според имињата имаат подобра екипа од Пелистер, мада тоа немора да биде никакво мерило...
Ренова сум сигурен дека ќе заврши пред вас. Едноставно имаат солидна екипа, добри финансии, и чим лани успеаа да догураат во прв дел на табелата, за годинава кога Шкендија нема амбиции, сигурен сум дека ќе бидат во први три.
Ќе се јадете со Брегалница според мене, ќе видиме кој ќе дојде до четврто место :D
Мој тип е дека Пелистер ќе заврши на петата позиција ако не се смени нешто во меѓувреме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom