Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Суарез и Дос Сантос вчера настапија за своите клубови во квалификациите за Лига на Шампиони што значи дека доколку потпишат за Милан нема да смеат да настапуваат во Лига на Шампиони. Значи овие 2ца нема да ги купиме.
Дали сака некој кладба дека нема да ангажираме засилувања до крајот на преодниот рок? Значи под засилување не ги подразбирам дечиштата за примавера или пак играч од типот на Каморанези. А ќе се рачуна како засилување играч кој е кадарен за во прв состав и + заминување на Јанкуловски, Каладзе и Бориело!?

Незнаете колку ми олесна што нема да можеме да го купиме Суарез... Холандија лига одамна не е тоа што беше одамна и таквите игри на поединци не ме зачудуваат.

За да има засилување Фестер изјацви дека ќе треба да се продава посочувајќи на Хунтелар. Јас сум да си замине. Би инкасирале некаде околу 15 милиони евра. Нејќам да се бламирам со идеите за Ибрахимович ама доколку он дојде на едногодишна позајмица тие пари од трансферот на Хунтелар би отишле само за плата за таа едногодишна позајмица.
Сумарум годинава имаме поквалитетен тим од лани... но далеку од тој калибар за сериозно да претендира на повеќе фронтови. Добро сме покриени на повеќето позиции, фали голгетер и потребно е помош од господ да не ни се случуваат повреди на првотимциве.
Боатенг е засилување кое би требало да му помогне на Алегри фо реализирање на таа негова замисла на 4-3-3 во игра преку крила, но CrnaArapina имаше убав пост... Доаѓале и поголеми имиња но никој во Милан нетреба да се здобие со првотимски статус толку лесно така да не летајте во облаци разочарувањата ќе бидат помали :wink:
Се повеќе ми изгледа на уште една бедна сезона знаете зошто? Зашто ќе станеме проѕирни со таа игра преку крила. Да бидеме реални со една тактичка замисла да се изгура цела сезона не е за верување (зборувам за добра сезона), а да очекуваме чуда од Сидорф (во евентуална игра со таков организатор како што вие сакате) неможам да очекувам а и не ми е јасно каде би го бутнал тој плејмејкер во тимот, освен ако не се случи Пато да игра како прав напаѓач (а и нема да ме чуди како поголем ми излгледаше на подготовкиве).

--- надополнето ---

Грешка да не си ...
Интер има клаузула со која ке има предност пред било која друга екипа да преговара за тој играч а со тоа и да го ангажира ( најверојатно и цената е договорена у таа клаузула ), ако воопшто сакаат да го ангажираат во иднина. Ниеден клуб не може и не смее да стави клаузула во договор со која ке се забрани трансфер на 1 играч во друга екипа во наредни 2-3-4-5 или 100 години, сеедно.
Така беше пренесено во некои медиуми, а мислам дека и во случајот со Адриано имаше нешто слично за Милан.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.057
Поени од реакции
45.800
Така беше пренесено во некои медиуми, а мислам дека и во случајот со Адриано имаше нешто слично за Милан.
Taка беше ставено ради тоа со дресот, иначе Интер се заштитуваат од било која друга екипа која евентуално би пројавила интерес за него во исто време кога и они би го имале ( ако го имаат, значи големо Ако ко Монт Еверест ).
А за Адри имаа за само една година, али тоа беше зашто го раскинуваа договорот со него па го поставија ко услов, кога веќе заминува за 0 евра, односно му излегуваат во пресрет на желбите да остане во Бразил, тогаш ке мораше да го испочитува и тој услов за спогодбено раскинување на договорот.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Уште од прва Боатенг си го фатил за другарче на Димче омилениот:)

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
ко флегматик ми изглеа засилувањево...осеќам и таков ќе биде. .

Член од
18 јули 2008
Мислења
636
Поени од реакции
122
Честито нека ни е Боатенг, се надевам ќе донесе некоја форма на живот во средниот ред, колку толку да се убрза играта, уште еден ВдВ и тимот за сезонава ќе ни биде сосема ок (доколку нели останат повеќето фит за поголемиот дел од сезоната)

P

PewDiePie

Гостин
А и форца заборавив да те дополнам,Боатенг бил фантастичен на физичките тестови и верувај дека е 100% еден од најспремните играчи што ги имеме во моментов,така да не бери гајле. ;)

еееее па тоа бе Меркел во прв тим,фала курцу им текна да не му го стагнираат развојот на малиот во младинците а и башка во налет е така да верувам дека ќе добива шанса сезонава.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Изненаден сум што го оставија Меркел во првиот тим зашто има само 18 години ... да не се заебаваме ни Венгер не игра дечишта од 18 години ... исто Оду и Страсер имаат по 20 години и веќе немаат право за настап во Примавера и се прекомандани во првиот тим.

Боатенг го одбрал дресот со број 27

Член од
4 август 2010
Мислења
154
Поени од реакции
11
Со среќа нека ни е боатенг.....се враќа стариот муабет!!!!
Новиот играч што ќе дојде да дава изјави дека конечно му се остварил сонот дека е жеден за победи и дека ке дава се од себе за доброто на тимот
такво нешто одамна не сум слушнал(прочитал)
уште ибра само ни фали и тогаш пред секоја утакмица 99% ке бидам сигурен дека имаме 3 бода,до сега само се надевав на 3 бода :D

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
А и форца заборавив да те дополнам,Боатенг бил фантастичен на физичките тестови и верувај дека е 100% еден од најспремните играчи што ги имеме во моментов,така да не бери гајле. ;)

.
е добро де . мое мислење од видеово,значи ништо страшно ,не се напотресувај. дај боже да биде најспремен,а и ке биде коа конкуренција му се Одо Јанко и ко. :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Типов почнуе да ми се свиѓа одма. Типов се гледа дека е мотивиран многу, и е од тие копиљите борбени и нафурани, што може да изнервира противник максимално. Ни фалеше многу ваков карактер на играч.

У првото интервју изјавил дека Милан е подобар и од Реал и од Барса :icon_lol: и дека идол му е Роналдињо :)

Gattuso je takođe opasan, ali zlatan momak."
:pos:

Ф

ФорцаМилан

Гостин

Добро е,добро:)
Уште од почеток самоуверен,доста борбен играч,вистинско освежување:)
Се надевам ке се наметне.

--- надополнето ---

Инаку Боатенг бил најбрзиот на физичките тестови после Одуаманди.
The speed and explosiveness of the player, the fastest after the second Oduamadi athletic tests at Carnoustie.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom