Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Дајте стрим овој од спорд денес ми прекина :):)

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Овој Абате изгледа бегал од часови кога ги учеле центаршутеви.

Гатузо мора у пензија под итно!!

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не бе без Рони и Пирло неможеме една акција да направиме како шо треба.
едит: Бориело сноб бил сноб ке останит!

P

PewDiePie

Гостин
Гатузо мора у пензија под итно!!
Ти ова сериозно? Гатузо е најбоље на терен,оддамна го немам видено така мотивиран(и Фламини исто така, кип ит ап) од Амбро(варезе) 3 пати боље игра бар за сега.

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Јепес кое дрво е оваа бе одма нека го менат нека стават некој млад ! - Албертаци !

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Ти ова сериозно? Гатузо е најбоље на терен,оддамна го немам видено така мотивиран(и Фламини исто така, кип ит ап) од Амбро(варезе) 3 пати боље игра бар за сега.
Тип на играч како Гатузо не смее да си дозволи да биде поминат, а во случај да го поминат одма прави фаул. Кај првиот гол не само што беше претрчан ко мало дете од Аршавин па не можеше ни да го бутне ни да направи фаул.И оној Јепез ако ни е солидна замена во одбрана ............

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Леле Замброо :mad:

--- надополнето ---

лОЛ на акцијата свиреше : / :tapp:

Пато да не бешее :toe:

P

PewDiePie

Гостин
Добра утакмица,можевме да тепаме а можеа и тие,да не беа толку очајни во реализација и да немаше Абијати свој ден.Од копиљаците Страсер највеќе се покажа,Меркел не беше толку лош,незнам зошто не е земен Одуаменди............утре со Лион со нетрпение ќе го чекам Албертаци да видиме што чоек е. :tv:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.281
Поени од реакции
8.447
Меркел беше одличен со самото негово влегување се дооби на креативност... полесно течеше нападот.
Добра акција Верди - Берета но нмаше среќа малиов премногу беше во мртов агол!
Ама му ја спушти Мерел на Замброта...Тацна...ја видов веќе во гол!
Абиати изигра добро!

Исто како со Варесе децава изиграа подобро полувреме отколку првиов тим...
Задоволен од : Пато Неста Абиати Фламини Неста Меркел Неста Верди Страсер Неста и Барета :)

Сега ми текна... кој го набаци слободниот не приметив?

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Сидорф беше.

Инаку денеска дефинитивно најслаб Антонини. Ако тој ни е прва опција за лев бек онда многу убаво сме ја наредиле работава

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Меркел беше одличен со самото негово влегување се дооби на креативност... полесно течеше нападот.
Добра акција Верди - Берета но нмаше среќа малиов премногу беше во мртов агол!
Ама му ја спушти Мерел на Замброта...Тацна...ја видов веќе во гол!
Абиати изигра добро!

Исто како со Варесе децава изиграа подобро полувреме отколку првиов тим...
Задоволен од : Пато Неста Абиати Фламини Неста Меркел Неста Верди Страсер Неста и Барета :)

Се согласувам за се со Димченце,се гледа дека иаме квалитетни млади само треба паметно да се развијат,Меркел посебно ми се свиѓа мора да се игра поевќе.
п.с Сидорф НАБАЦИ !

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Реален и заслужен резултат.. И ние можевме да победиме,а и тие можеа! :) И ние можевме да изгубиме,а и тие можеа! :) хахах Филозофирање а? :)
Како и што се очекуваше доста слаба креативноста на средниот ред и многу малку топки и идеи за Бориело кој беше скроз отсечен и Пато кој некогаш знаеше да се врати малце и сам да си земе топка! Ептен сум задоволен од играта на Фламини и се надевам дека во онакво издание ќе го гледаме цела сезона и дека не беше само до мотивираноста денеска! Сидорф слабо! Од него се очекуваше да биде плејмејкер,а немаше ниту едно правилно додавање кон напаѓачите! Во првото полувреме многу статички среден ред и заради тоа ни беше слаб нападот.Фалеше подвижност и динамика која се доби кога влезе Меркел(како звучи ова еј.. :) )Шала на страна,во второто полувреме кога влегоа младите,живна играта и добивме на динамика.Важно некој влечеше напред и повлекуваше некој играч со него! Дотогаш играа во место,ќе ја земеше Сидорф и одма од неговите балон-додавања и нормално продадена топка. Тука ни е слабата точка.Во средниот ред.Мора некој да внесе динамика и подвижност.Да повлече напред и да трчаат по него. :) Гркот доста солидно изигра иако се приметуваше дека имаше притисок кој го носи прва утакмица.Макар и пријателска..
Се надевам во барем едно добро засилување во среден ред кое ќе ги среди работите.Одбраната и нападот онакви какви што се ќе бидат супер ако имаат добар среден ред. А бај д веј,наредна сезона јас би го играл Хунтелаар пред Бориело! :)

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Добро им го закачи Пато со глава докажа дека е број 1 во тимов. Не знам што мислеше Алегри со 4-5-1 формацијава ама дефинитивно не ја биваше...очекувано дадовме гол од прекин затоа што со игра тоа не го можевме. Овој Милан најдобро игра со 4-3-3 формација и се надевам дека Алегри ќе го увиди тоа

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Добро им го закачи Пато со глава докажа дека е број 1 во тимов. Не знам што мислеше Алегри со 4-5-1 формацијава ама дефинитивно не ја биваше...очекувано дадовме гол од прекин затоа што со игра тоа не го можевме. Овој Милан најдобро игра со 4-3-3 формација и се надевам дека Алегри ќе го увиди тоа
Ипак си експериментира,прјателски се,ги гледа можностите на тимот,фалеше главниот мотор Пирло,и се беше отсечено.
Мора да земат некоја замена за Пирло,и да се гура овој Меркел,многу ме прават среќен овие момциве млади,кога гледам дека се развиваат и сакаат да играат за прв тим.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Солидно игравме за овај дел од подготовките, се гледа многу подобрување од претходниот меч со Варезе. Прво полувреме немавме креативност воопшто, но со влегувањето на младинците ( особено Меркел ) во второ полувреме се подобривме многу во тој аспект.

Абиати беше одличен на голот, неколку добри интервенции. Сократис за прва утакмица изигра стабилно особено во одбрана, Неста е карпа ( не мора да споменувам ). Јепес - не знам шо да кажам со него, некогаш одличен, некогаш несигурен... Антонини не беше баш најсјаен денеска. Гатузо беше многу мотивиран и многу се трудеше, ама дотраен е веќе. не е тоа што беше. Абате - изгубен германец, трча и не знае после што да и прави на топката, за центршутот не мора да зборувам. Сидорф многу многу слабо иако на крајот малку се извади со асистенцијата... Фламини дај Боже вака да игра цела сезона, се бореше за секоја топка и имаше добри додавања. Пато што да прави кога немаше подддршка речиси од никој од средината ( со по некој исклучок ) сам си идеше да ја зема топката па да направи нешто. Бориело беше дрво големо, помрзлив играч од него немам видено, само седи напред и чека топка, а и кога ќе ја добие одма ја губи, многу сакам сезонава Хунтелар да игра прва постава ама тоа е тоа...

Од младинците најпријатно ме изненади Меркел, добивме доста креативност со него, а добри беа и Страсер, Барета и Верди. Само кога влезе Одо ми се плачеше, не смее таков играч да игра во Милан, добро е што не играше многу па да ја саботира утакмицава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom