Јас ќе го легнам, we
Милан заинтересиран за Фиориљо
Линк
Како што сите знаеме, Фиориљо се смета за најголем талент на Италија, за голманската позиција, новиот Буфон и тн...
Се планира ослободување од Калач и Дида, а зимање на Фиориљо и Маркети, Абиати веќе е во години, ако го земиме Маркети, ќе се борат со него за голманската позиција, а Фиориљо ќе ни биде "топ проспект"
...
Еве едно клипче од него, нема некоја добра компилација за него, ова така го напраиле, од курташак...
Еве што велат
24oredisport.com за летниот преоден рок на Милан:
-Голман:Маркети, за околу 4 милиони. Ќе претставува замена за Абиати, кој се очекува да биде надвор од терените до Ноември месец.
-Одбрана:Паоло Малдини и Алесандро Неста по се изгледа ќе се пензионираат. Ќе се обидеме да го земиме Филип Мексес од Рома, за околу 18 милиони, тој вчера(ако не се лажам) изјвави дека доколку Рома не се пласира во ЛШ, можно е да си замине. Исто така и Гаел Клиши е во игра, кој денес изјави дека среќен во Арсенал, но дека е поласкан од интересот на Милан.
-Средина:Емерсон или ќе биде продаден или ќе се пензионира, негова замена ќе биде-Оби Микел, на кого летото му истекува договорот со Челзи. Исто така и враќање на Абате. Гуркуф нигде не се споменува.
-Напад:За следната сезона сигурни се:Пато, Бориело и Пипо, Шева ќе си замине, најверојатно у Динамо Киев. Ќе се обидеме да земиме некој од:Матри, Лука Тони и Кеирсон.
Линк
Абе звер е малиот и мислам дека има некое потекло албанско по имево и презимево али неможам да дознаам а баш ме интересира,Феномен да не имаш некоја информација?
Иначе наредна година би требало да го вратиме во нашиот состав али секако ако го смениме тренерот што е приоритет
На таа слика што ја ставив и мене ми личе на шипо, со косичка е посекси, немај мака:je:...
Инаку немам информација...
Да ви кажам, мора да го вратиме следната сезона, не за друго, ама Инзаги уште другата сезона ќе игра, така да мора да играат во ист тим, Инзаги му е идол на Палоски и мислам дека многу ќе научи од него, пред се за позиционирањето.
Ова се неговите први три голови во дресот на Милан, според распоредот, грешен е, прв гол му е последниот, втор вториот
и двата со Катаниа во купот, кога на гостински изигравме 1-1 а дома загубивме 1-2, стрелец на двата гола беше Палоски, а третиот му е тој против Сиена, кога ни донесе победа од 1-0, после 18 секунди од влегувањето во игра.
Гледајте само што гол му е вториот, каков прием, каква контрола, колку е само физички јак, а па за шутот да не праиме муабет, ц ц ц, маме му ебам, овој има потенцијал да биде бетер од Инзаги.
Замброта скоро цел тренинг на Италијанската рперезантација го преседил поради болка, епа еве шанса за Матиони
Линк