Глеам имаше доста што го критикуваа Сидорф, според мене беше MAN OF THE MATCH!!! Играше на позицијата на Пирло, последен играч за врска со задачи да креира напади. ПЕРФЕКТНО изигра, посебно во делот на дефанзивата!!!
Да дадам и неколку мои заклучоци:
1.Голот беше чист како солза, тие неколку милиметри не е возможно да се приметет со голо око, тоа може само компјутерски после добра обработка, но добро тоа го признаа и фановите на Интер.
2. Браво за Рони , пресреќен сум!
3. Кака и Дињо позади Бориело како единствен напаѓач е правото трио!!!
4. Пато е одличен фудбалер, но само во формација со двајца напаѓачи, едноставно човекот не е таканаречен TARGET MAN, и нема пропорции за да игра како единствен напаѓач.
5. Мн. се инервирав и разочарав кога го даде Рони голот, Пато толку ладно изреагира, како Интер да даде гол а не ние. Погледнете го уште еднаш видеото, запазете го Пато и ќе видите за што зборувам.
6. Сите изиграа перфектно, но ако би требало да ги наредам од најдобар до најслаб(иако немаше таков) би изгледало вака нешто , 1.Сидорф, 2.Кака 3.Рони, 4.Гатузо, 5.Абијати, 6.Амбро, 7.Малдини, 8.Замброта, 9.Јанко, 10.Каладзе и 11.Пато.
7. Прочитав и неколку критики за Шева, човекот одигра 10 мин. имаше два шута од кои едниот можеше лесно да биде гол, што повеќе требаше?!
8.Анчелоти уште еднаш ја покаже својата големина како тренер, во најтешките моменти од неговото раководење со Милан, он направи серија од 4 победи од кои едната против Интер!!
9.Срќен роденден Шева.
10.Среќен роденден Берлу.
Инаку мн. ми е криво што не се покажа поголем интерес од форумов за собирот во Shankly's. Бевме околу 14 Миланези, плус најдобрата работа беше што на другиот дел од барот имаше и група фанови на Интер!
Гласот и по 30 часа после мечот сеуште ми е зарипнат!
Штета што на никој не му текна да земе дигитален фотоапарат, па направивме некоја фотка со мобилен но со слаб квалитет се сликите. Во недела со Каљари повторно ќе има собиранка, кој сака е добредојден, мислам дека за големина и величина на клуб како Милан, 14 луѓе е мала бројка!
и за крај :
WELCOME TO MILAN JOSE!!!
MILANO SIAMO NOI!!!