Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
VMRO напиша:
Потпретседателот на Милан, Адријано Галијано, имаше состанок со тренерот Карло Анчелоти на кој станало збор за продажба на напаѓачот Андреј Шевченко, како и барање замена за Украинецот. Наводно, неговото место би требал да го пополни Французинот од Челзи, Тиери Анри. Дека Челзи сериозно загризал за Андреј Шевченко е стара вест, но неодамна челниците на Милан одбија да потпишат нов договор со украинскиот репрезентативец, што многу италијански медиуми веднаш го протолкуваа како податок дека Шева уште на лето ќе го напушти "Сан Сиро" и ќе се пресели на Островот. Наводно на состанокот Анчелоти и Галијани се согласиле дека се подготвени да му го продадат Шевченко на Челзи за 50 милиони евра, колку што наводно е подготвен да плати газдата на лондонскиот клуб Роман Абрамович. Со парите што ќе ги добие за Украинецот, Милан има намера да го купи францускиот репрезентативец Тиери Анри за кого до неодамна се тврдеше дека со едната нога е во Барселона. Меѓутоа, со приближувањето на преодниот рок се помалку се зборува за тоа.

Мене не ме плаши толку шо ќе го изгубиме Шевченко, кој поради фамилијарни проблеми сака да го напушти Милан и да се пресели во Англија, мене ме плаши политиката на Милан да не ги продава своите играчи за пари. Милан никогаш не искористил свој играч за да напрај пари.

Ама сепак се шпекулира дека доколку Шевченко замини во Челзи, Милан ќе ги добие како замена Галас и Креспо плус некои 30 до 50 милиони фунти. Пари кој ќе може да ги искористи за да го донесе како замена Анри (кој најмногу ќе кошта 15 милиони) или евентуално Ето, во случај Анри да оди во Барса.

Исто така се зборува дека Јанкуловски, Аморосо и нешто пари ќе бидат пратени во Рома како замена за Даниеле Де Роси. Исто се надевам дека Алекс ќе биде доведен од ПСВ. И шо е најтрагично се шпекулира дека Милан ќе го доведат Фавали од Интер.

Ама сепак се се ова шпекулаци, местенки и глума. Ништо не се знај се до крајот на летниот рок за трансфери. Зошто знајме убо дека секогаш кога галиани е незаинтересиран за некој фудбалер тој завршва во Милан:icon_lol: .

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
За Шева ми се чини дека е готова работата.
И дефинитивно, Украинецот ќе го направи гафот на својата кариера.
Е сеа, ако ништо не се деси, ондак супер. Али, ништо не се знае.

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
berlusca veke kaza deka ke si ide maliot:)..a on ti e gasi pali taka da..seva..srecan ti put...lepo se provedi!!!:)

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
MILAN-ROMA: OFFICIAL LINE-UPS

MILAN: Dida; Simic, Nesta, Kaladze, Serginho; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Inzaghi, Gilardino.

Coach: Ancelotti.

Subs: Kalac, Marzoratti, Aubameyang, Cafu, Jankulovski, Rui Costa, Amoroso.

ROMA: Doni; Panucci, Mexes, Bovo, Cufrè; De Rossi, Dacourt; Taddei, Perrotta, Mancini; Nonda.

Coach: Spalletti.

Subs: Curci, Freddi, Rosi, Tommasi, Alvarez, Okaka, Totti.

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
во 90 минута аморусо од пенал за конечни 2-1 за милан

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
И пирова победа со голот на Аморосо (пак од пенал). Конечни 2:1 за Милан, поглуп натпревар немам гледано во живото, тро Милан шо се трудеја да врзат некоја акција. Рома тотално деморализирани еднаш голо не го видоја. Судијата дрво невидено, најмалце 10 грешки напрај. Ама нема врска, секако Јуве ја зеде титулата. И нема да му честитам за титулата, зошто понезаслужено титула нема освоено никој во историјата.

То е то, сега да чекаме шо ќе кажи судо, па ако има правда Јуве втора лига догодина. :bip:

П.С. Ме бендиса мене како игра Де Роси (со оглед на годините милслам дека 21 има), да се надеваме дека на лето ќе му го лапниме на Римјаните. Најдобри и најисплатливи се тие трансфери, шо вклучуват млади фудбалери плус италјани, најдобар начин да се обезбеди иднината. Во следните 2 години најкасно, сакам да ги видам Барзагли, Гросо, Одо и уште некој од школата на Милан, пример Ардемањи (игра за Италија до 21 година) во првио тим на Милан. :star:

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Епа навивачи на Милан се надевам дека другата година ќе можите да ги натерате членовите на вашиот тим да направат нешто во врска со титулата. Ама сепак оваа година ние ја зимаме :pishtoldz

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
ic ne sam zadovolna od voa natprevar na milan,mozaa i poveke da napravat...

OBI VAN

Kenobi
Член од
5 мај 2006
Мислења
127
Поени од реакции
0
M-I-L-A напиша:
ic ne sam zadovolna od voa natprevar na milan,mozaa i poveke da napravat...
Беше битно да се победи ама и овие п------- од Торино победија, ама следната година со нов тренер и некое појачање ке ни нема рамен ни во Клачо ни во ЛШ

FORZZA MILAN

M-I-L-A

I'm gonna...
Член од
30 март 2006
Мислења
199
Поени од реакции
0
daj boze da bide taka,ama slasta od pobedata od penali ne ista kako i pobedata od dadeni golovi!!!

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Јас најубаво ви предлагам да си земите некој поубав судија оти како што се гледа не ви оди со овие што ги имате земено :):):):):)

OBI VAN dam напиша:
Беше битно да се победи ама и овие п------- од Торино победија, ама следната година со нов тренер и некое појачање ке ни нема рамен ни во Клачо ни во ЛШ

FORZZA MILAN

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Вие набавете си скапи адвокати, оти црно ви се пишуе. Од голман па се до Поџи Моџи. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom