Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.960
Поени од реакции
11.813
Торент од филмов случајно да не има некој?
--- надополнето: 3 декември 2013 во 00:34 ---

Секоја чест за ова
Овој ни на мој личен тестимонијал не би го викнал, па макар да треба се аматери да играат.
Пак ќе дајва.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утакмицава на младиве (според хајлајтсот) изгледа далеку подобро од натпреварот со кокошките.
Сем Џонстон како да напреднал со одбраниве бајаги,имаше неколку одлични фатени топки и само еден cock up.
Заха добар али мора да го среди финишот и однесувањето ,му направиле фаул и одма да се тепа овој:facepalm:

-------------------------------------------------------------------
Некое инфо за Анџело ,до кога му е заемот ,зимово или до летоска?
Анџело моментално ни е 10х подобар од јогуртот (не се ист тип,али сепак се напаѓачи)
До летоска. Супер си игра во Сарагоса ама само 18 годишен е, нека истера оваа во Сарагоса, следната во ПЛ негде и ќе биде спремен.

Е баш ради таквото однесување ќе си почека црното за настап во ПЛ, за сите што се прашувате зашто не го играл Мојс.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Затоа е форумот, да се дискутира во граници на нормала во секој случај. Ако се забега во некоја сфера треба едната страна да попушти за да се смири тензија.

Ќе гледам накратко да те цитирам зошто од секој аргумент се обидуваш да направиш сеир. Не знам која ти е причината да ги гледаш работите на таа страна, но ти си знаеш за тоа.

1. Не се чукам во гради дека нешто правам или нешто слично. Не сум некоја месија низ фан форумите да се правам паметен, туку како што ти пишуваш овде, така пишувам јас. Форум дали бил овај или некој таков, исто се фаќа. И таму се дискутира, и овде си дискутира. Со разлика што таму има фан база која директно учевствува на секој меч на ОТ, а овде е друга слика. Тоа не е тупање во гради. Мое мислење, а и на неколку други од овде, можеби има ИНДИРЕКТНО ВЛИЈАНИЕ. Никаде не викам дека ако некој пишува таму се сваќа здраво за готово и одма сите по тоа мислење ќе се водат. Ако мое мислење нема таму влијание, тогаш твоево мислење овде нема никакво влијание кога ќе видиш. Не ја гледам поентата зошто се нервираш и пишуваш на фан клуб, се убедуваш со други, дискутираш...Нели?

2. Друга работа, ако е фенси денес да си интернет навивач, себе не се гледам под тој статус. Го следам Јунајтед уште пред да почне оваа интернет ера која е сега. Сум се радувал на голови на Шерингам, Солскер, Кол, сум купувал во тоа време дресови, шалови. Е сега можеби не сум директен во тоа навивање зошто не сум бил на ОТ, но тоа е друг муабет. Не знам кои ти се критериумите при дефинирање на навиваич, интернет навивач...тоа ти е твој субјективен став така да не ме интересира искрено дали мислиш ти дека овде има такаречени фенси интернет навивачи.

3. За ова зборувам за секој пост што се обидуваш да го претвориш во сеир. Ако сакаш да влезиш во дискусија, биди конструктивен како што ти се обраќа другата страна.

4/5. Во мојот пост не те генарализирав тебе другар, сега ако се пронајде ти во тој сегмент тоа е твоја работа. Разгледај наназад и ќе видиш што зборувам.

Сигурно во времето кога САФ го превзел клубот кога имал бетер резултати од овие (секако, ако се иземе тогашниот состав кој не бил шампионски и наследениот шампионски тим на Мојс), таквите како тебе не би му дозволиле да работи човекот подолго од 1 година без некој позитивен резултат. На почетокот САФ јадел високи порази и клубот се наоѓал дури и во полоша состојба од кога го наследил, но следејќи го концептот на работа, вербата, дошло до резултати. Зошто да не добие Мојс исти третман, туку после 3 месеци одма да му се суди?? Повторувам уште еднаш. Промената е евидентна. Си замина највлијателната личност во клубот, инсипраторот на тимот, гениј во секоја смисла на зборот. Никој не вика овде дека Мојс=САФ. Мојс е потенцијал кој немал вакво искуство досега, но ако поседува квалитети треба да добие шанса. Нов залак е ова за него и му треба време да се навикне на оваа ситуација. Еве гледај пример Мурињо во Челзи со големи засилувања, не прикажува нешто кој знае какви резултати во моментов. Челзи лани со Ди Матео имаше подобри резултати на стартот кога ќе видиш.

Мислам дека треба да се стави крај на дискусијата, за да течи темава во вистинска насока, така да не сакам да ме реплицираш па да продолжеме да ги труеме останатите на темава со безвезе тематика.
Некој ако нејќе да чита НЕ МОРА, и си има опција игнор, нека им е со среќа користењето.

Кратко велиш, а? :D
Како сакаш да не пукам сеир, кога ова со давањево подршка ми е смешно :)
Подршка се дава само на стадион и точка.
Таа виртуелна подршка мене ми е безвезе.

1. Јас не ни пишувам овде сакајќи на некој моето мислење да има влијание. На оваа тема ретко, ама си давам мое мислење и да ти кажам ич уво не ме боли дали ќе се согласи некој со тоа.
Дискусиите во овие нели за нас странски фан клубови, 90 % од нив се црпење вода од празен бунар.
Од кај тоа дека се нервирам? Овие дискусии не ги земам здраво за готово, причината ти ја наведов погоре :)

2. Вие сите сте интернет/тв навивачи. Не по ваша кривица, штркот сигурно не ве прашал во која држава да ве фрли :)

3. Погоре искоментирав за дискусиите.

4. И да сакаш не можеш мене да ме генерализираш, зошто јас не се сметам за фан, а уште помалце за навивач на Јунајтед. Едноставно драг ми е клубот и кога можам ги пратам нивните утакмици, ништо повеќе :)

Од многу едноставна причина не може да му се даде време на Мојс, како што му се дало на Ферги.
Ферги од ништо направил нешто, Мојс од нешто ( тоа „нешто“ не е wow, ама ипак има основа, барем за ПЛ ) прави ништо.
До сега Мојс со ништо не покажал дека поседува некакви квалитети, позитивните резултати се последица на инвидуалните способнисти на одредени играчи, и поставеноста од Ферги што им е.
Кои засилувања на Мурињо бе? Шурле, мурле? :LOL:
Прашање е и дали таквите засилувања ќе можат да поминат во ослабнетата ПЛ, за ЛШ не праам муабет.
Ни една екипа од англиско првенство нема капацитет да се носи моментално со шампионите и вицешампионите на Германија и Шпанија.

Како бе тој Квеироз не остана на Ферги помошник, па он да наследеше. Мислам дека он е еден од тројцата што е најблисиску до тоа совршенство на Ферги. Ај на него да му се дадеше време, ама на мамлазон кој водел просечна екипа, не вреди да го чекаш

Член од
14 април 2012
Мислења
33.067
Поени од реакции
68.087
Бекам со сите тие ку десет анти стареење креми што ги рекламира и ги плеска на фаца пак изгледа постаро од Гигс

И 27 годишник ке изгледа постаро од Гигси...:pos:

Иначе, 12 меча сме без пораз, верувале или не.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Некој ако нејќе да чита НЕ МОРА, и си има опција игнор, нека им е со среќа користењето.

1. Јас не ни пишувам овде сакајќи на некој моето мислење да има влијание. На оваа тема ретко, ама си давам мое мислење и да ти кажам ич уво не ме боли дали ќе се согласи некој со тоа.
Дискусиите во овие нели за нас странски фан клубови, 90 % од нив се црпење вода од празен бунар.
Од кај тоа дека се нервирам? Овие дискусии не ги земам здраво за готово, причината ти ја наведов погоре :)

2. Вие сите сте интернет/тв навивачи. Не по ваша кривица, штркот сигурно не ве прашал во која држава да ве фрли :)

4. И да сакаш не можеш мене да ме генерализираш, зошто јас не се сметам за фан, а уште помалце за навивач на Јунајтед. Едноставно драг ми е клубот и кога можам ги пратам нивните утакмици, ништо повеќе :)

Од многу едноставна причина не може да му се даде време на Мојс, како што му се дало на Ферги.
Ферги од ништо направил нешто, Мојс од нешто ( тоа „нешто“ не е wow, ама ипак има основа, барем за ПЛ ) прави ништо.
До сега Мојс со ништо не покажал дека поседува некакви квалитети, позитивните резултати се последица на инвидуалните способнисти на одредени играчи, и поставеноста од Ферги што им е.
Прашање е и дали таквите засилувања ќе можат да поминат во ослабнетата ПЛ, за ЛШ не праам муабет.
Ни една екипа од англиско првенство нема капацитет да се носи моментално со шампионите и вицешампионите на Германија и Шпанија.

Како бе тој Квеироз не остана на Ферги помошник, па он да наследеше. Мислам дека он е еден од тројцата што е најблисиску до тоа совршенство на Ферги. Ај на него да му се дадеше време, ама на мамлазон кој водел просечна екипа, не вреди да го чекаш
Ќе те цитирам само за Квеироз, Квеироз го водеше и Реал и видовме што направи, да го биваше ќе водеше сега некој клуб, а не некоја отепана репрезентација, ко Катар или Јордан или која и да ја води :D Тој е од оние што се ништо повеќе од одлични асистенти. Мислам дека и Муленстин е таков, останува да видиме.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Ќе те цитирам само за Квеироз, Квеироз го водеше и Реал и видовме што направи, да го биваше ќе водеше сега некој клуб, а не некоја отепана репрезентација, ко Катар или Јордан или која и да ја води :D Тој е од оние што се ништо повеќе од одлични асистенти. Мислам дека и Муленстин е таков, останува да видиме.
Млад е шо, од кај знаеш дека нема да го биде :D
Јас мислам дека ако си одличен асистент, не ја гледам причината да не напредуваш и за повисока функција.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.864
Поени од реакции
5.739
е ко сме веќе кај Мулестин :)

под точка нумеро два не можев а да не помислам на Велбек бе, не е крив тој со сила го прават фудбалер :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.783
Поени од реакции
9.602

Споредбата Мојс со САФ е сувишна во секој случај. Зборуваме за споредба за гениј, учител и потенцијал кој е ученик на филозофијата на САФ (ученик во смисла на негување на стил и однос кон тимот на начинот на САФ). Има уште Мојс фурни да јаде за да се споредува со САФ и затоа не гледам поента за правење споредби меѓу нив. За Мурињо и Челзи изгледа си застанат во Јуни, зошто заборави и на Вилиан, Ето и Ван Гинкел (кој ете не вреди да се вметне ради повредата). Потрошени дупло пари повеќе од нас на играчи кои имаат високи квалитети. Шурле можеби уште не е етаболиран во ПЛ. како кај нас лани Кагава, ама се работи за одличен играч. САФ на неколку пати го следеше и често бевме во контакт да го доведеме во минатото.

И со тоа што го спомна Квеироз. Ете добро те цетира горе Ilumious за неговото време во Реал каде со ѕвезди и со послаба конкуренција во однос на сегашната во Ла Лига не успеа да направи ништо. Исто и со Португалија каде на СП 2010 (мислам беше) беше катастрофа Португалија со Роналдо во најдобра форма, Нани исто разигран, со Деко и компанија...Такви како него имаат дарба да бидат вечно одлични асистенти, но никогаш добри тренери. Ќе видиме сега и со Муленстен во Фулам па ќе кажи времето и за него зошто и тој беше еден од подобрите асистенти во ерата на САФ.

Другар, затоа јас тука прекинувам. Ти имаш едно гледиште, јас друго, трет трето и џабе да се убедуваме тука.Според мој критериум твоиве реплики спаѓаат во група која не сакам да ја дефинирам за да не се продолжи дискусијава во друг правец. Немам ништо против тебе, само не ми се допаѓа начинот на кој влегуваш во дискусија кога другата страна пристапува на друг начин. Да пристапев јас на таков начин, ќе оправдав таква насока на дискусија, но ферски пристапив према тебе,а ти...

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Позајмици: Марник Вермајл со првиот гол за НЕЦ

Вермајл дал гол за НЕЦ додека Пауел за Виган, можете да ги видите во линкот погоре. Вечер пак играат некои од нашиве, Џеси игра против Македа. На Блекет позајмицата изгледа му е продолжена до јануари во Блекпул.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.815
Поени од реакции
44.148
Позајмици: Марник Вермајл со првиот гол за НЕЦ

Вермајл дал гол за НЕЦ додека Виган за Пауел, можете да ги видите во линкот погоре. Вечер пак играат некои од нашиве, Џеси игра против Македа. На Блекет позајмицата изгледа му е продолжена до јануари во Блекпул.
:D

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Ќе игра утре перси ?
Има шанси но можеби уште утре не. Руни и Валенсија се на само еден картон до суспензија па може утре Руни да добие жолт па да не игра со Њукасл а да се врати Перси.

Kajgana Shop

На врв Bottom