Денка сине, уште на старт да ти кажам дека сум голем оптимист, не само за фудбалот, туку општо
... Таков карактер имам, и не се менувам, ќе верувам додека има и трошка надеж...
Така беше и вчера, и претходната недела... Уствари цела година... Верував во титулата, иако шансите ни беа многу мали... На моменти го гледав Јунајтед вчера, бидејќи знаев дека ќе победиме, и дека зависиме од КПР... Момците од Лондон додека им беше газот во втора лига, гинеа, не даваа да влезат Сити во шеснаесет, се додека Болтон не успеа да победи, па потоа се тргаа од играчите на Сити...
Премногу бев разочаран, бидејќи премногу очекував, верував... Ебем ти фудбал, кој не гледа, незнае ништо од животот... Која пасија човече, срце да те стегне... Во еден момент ти изгледа се совршено, во друг, си потонат... И така јас, како никогаш досега, со такво чувство, после натпреварот, со ранецот на грб си тргнав на утакмица, сам низ паркот, ветер во лице, со полн горчина во мене... Ебем ти срање, на две минути од невидено чувство на радост, а одам со горчливи солзи во очите... Несватливо, јеботе...
Како и да е, Престапна година е оваа, сега - па којзнае кога... Така и Сити, сега - па којзнае кога титула... Година полна со изненадување, тоа е... Како и да е, нека им е честита титулата, нека се порадуваат малку, иако незнаат и тоа да го направат како што треба...
Пишав во претходниот мој подолг пост тука, да се повторам во еден пасус... Имаме многу победи, титули земено на ваков начин, како што ја изгубивме вчера... Само Сити ги имаме добиено на 3-4 натпревари во 90+ минута во последните 4-5 години... Да не спомнувам за финалето на ЛШ со Баерн 99-та !!!... Епа неможе секогаш среќата да е на наша страна, ќе ни сврти грб некогаш... Кога сум можел да го сакам Јунајтед како таков... Од вчера, уште повеќе го сакам...
Прочитав многу постови на претходните страни (волку на факултет не сум читал, јеботе
), според мене 70% некаде тропање на празно... Во очи ми влегоа две делчиња од постовите на Хулиган, каде вика "Парче метал не е мерило за љубовта кон клубот" и "Да бидеме некоја година 5-6 место за да се преполови фан клубот"... Реално...
Не очекува бурно лето, според тоа што читам уште од сега... Како и секогаш му препуштам на стариот околу тоа, мислам не давам мој мислења... Ама формално, Кагава или Модриќ и Бејнс и шанса да им се даде на неколку деца од младинскиот тим да се стекнат со искуство...
П.С. Руд, со среќа во пензија... Најбољи нападач, мој омилен своевремено