Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.446
RT @luke1244hosken: @rioferdy5 why are you such a shit defender? #rioQ+A » ask the long list of strikers still scuffling in my pocket *wink*
Рио царе :pos:
Ах златен рој кин или кантона, ах....само тие беа лекот за вакви пи4иња.
Јебемти ти твитер, дојди во недела на терен да ти ја завршам кариерата...ама сеуште верувам дека ќе се роди пак некој таков! I believe :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ах златен рој кин или кантона, ах....само тие беа лекот за вакви пи4иња.
Јебемти ти твитер, дојди во недела на терен да ти ја завршам кариерата...ама сеуште верувам дека ќе се роди пак некој таков! I believe :icon_lol:

Замисли плус колку ќе се максимизира физички на 25-6 :icon_mrgr: Нешто како Валенсија моментално, ако не приметувате левите бекови веќе самите почнаа да му ја даваат топката, се откажаа :pos:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.446
Замисли плус колку ќе се максимизира физички на 25-6 :icon_mrgr: Нешто како Валенсија моментално, ако не приметувате левите бекови веќе самите почнаа да му ја даваат топката, се откажаа :pos:
Да да, мора детево да убива, ама пак не е таков карактер. На валенсија тоа му фали, ко шварценегер е во гради, грб ко шифоњер има ама е мек до душа и срце. И малиов исто, борец е ама не е поган. Јас барам нешто налик на виеира/кин, некое гомно покварено зошто одамна сме немале таков играч што решавал за кариерите на поединци кои многу зборувале :icon_lol:

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Нас ни треба box-to-box играч од средината, играч кој ќе задржи топка, кој е добар во дефанзива, но и веднаш повлекува напред кога е со топката. Според мене засилувањата како Хазард или Гаитан треба да се втор план, зошто тие претежно се крила, а нас попотребен ни е човек на централната позиција. Да не се лажеме еве Гаитан не може да игра на таа позиција т.е. таа не му е природна. Знам некои вас викаа дека Ешли Јанг некогаш ќе бил централен играч со офанзивни задачи, ама реално на колку утакмици тој одиграл на таа позиција сезонава? На ниедна, така, цело време игра по крило, лево или десно.

Ако ме прашувате мене нас ни треба играч како Хави Мартинез, силен во дефанзива, добро додава, физички спремен и креативен играч. Човекот дури одлично изигра како централен бек на двата дуели со нас. Искрено тој ми е топ трансфер мета за летото. Друго име ми е Ериксен, исто доста талентиран играч, можеби малку му недостасува играта во дефанзива, ама дефинитивно има талент. Хазардовци и Гаитановци откако ќе се реши таа болна точка во тимот, зошто Сколс нема вечно да се враќа од пензија за да не спасува.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
А добро, само јас ли неможам да го трпам Велбек со тие негови "потези пред гол" ?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
А добро, само јас ли неможам да го трпам Велбек со тие негови "потези пред гол" ?

1+
Со еден другар пред утакмицата се кладев дека сигурно ќе изгуби рамнотежа или ќе направи некој мега дриблинг во аут :P

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
А се сеќаваш дека кратко пред тоа еден од копачите на Волвс мн лошо стартуваше врз него?
Не е оправдание тоа. И на Руни го скоси, ама Руни е друго сепак. Велбек се гледа дека има талент и голем потенцијал во него, но ужива да ги прави работите доста сложени кога може да реагира на прост начин...Сепак, млад е и дозволено му е и простено да се занесе понекогаш...Се надевам дека ако замине Берба летово, тој ќе ја лапне 9ката.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
А се сеќаваш дека кратко пред тоа еден од копачите на Волвс мн лошо стартуваше врз него?
Па на скоро секој меч има вакви испади, да не секогаш му стартуваат?
Незнам што го браниш, ептен е лош во последно време (читај последните 4-5 месеци) пред гол.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Воопшто не е лош, туку тоа му се наредби од Фергусон. Што рече агентот на Бербатов? Нема место за мојот клиент бидејќи Фергусон имплементира брзина во неговиот нареден тим.

Велбек не е класичен напаѓач затоа што секогаш е таму каде што е топката за да започне link up play дали со крилото, дали со напаѓачот, сеедно. Не е напаѓач во стилот на Чичарито, седи во шеснаесетник и чекај топка. Не знам како ве нервира, мене ми е меѓу поомилените :) Одлична контрола има врз топката само треба уште работа. Прва сезона му е на дечкото кај нас, не зезајте, ептен на заб го ставите :) И јас сакам да дава што повеќе голови ама Фергусон очигледно е дека му дава други инструкции. Чичарито има голови со Руни затоа што дреме напред и чека Руни/Валенсија/Јанг/Нани/Сколс да му подадат. Велбек е секаде каде што е топката. И последниве 2 натпревари ги игра на крилото.

Еве што мислат match - going Reds за него, чисто информативно:

Welbecks hold up play, first touch and general technique on the ball is berbaesque. He is very similar in that sense but also ALOT faster.
He impressed me alot playing off the wing against brom.
Our overall play again improved once he came on, such a good talent. He dropped deep and really helped out in midfield.
Another reason why he should be picked before Hernandez, he just adds so much more and can help us create chances when our midfield is again unable to create just half a chance.
Pogba, and Welbeck coming on injected much needed pace and energy into the team.
His play around the box is genuinely brilliant. Some of his flicks are just amazing to watch.
He is brilliant at combining with other players, just look his pass for Valencia when Hernandez scored his 2nd goal.
Such a wonderful attitude, just as lovable as Chicharito, never a downcast look and always plays with joy. Exactly the sort of young player you want on your team.
If you wonder how Berbatov isn't getting more games, look no further.
Значи нема шанси Сандерленд да се глуп тим и да му предложуваа на Фергусон да останел кај нив Велбек а да ни го даделе Хендерсон прошлата година.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.821
Поени од реакции
11.446
Велбек е играчиште, во секој аспект. На 19 години ретко кој игра со толкава самодоверба и ретко кој добива шанса во силни мечеви. Па оценете сами.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
^Оваа година 22 полни, ама не е тоа толку важно... Чичарито е подобар од него само во финишингот, но убеден сум дека играњето ќе си го направи своето и Велбек многу брзо ќе стане врвен стрелец. Чичарито освен одличниот финиш нема некоја друга ептен добра карактеристика, често дреме во офсајд, примеот и водењето на топка му се катастрофа, кога шутира од прва 90% е гол, но кога го гледам како ја смирува 90% е изгубена топка. Затоа, ако не се подобри во тие погледи, Чичарито ќе биде само трет напаѓач и најчесто ќе е на клупа. Велбек уште сезонава е од огромно значење за играта, да не зборуваме за 2-3 години...

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Воопшто не е лош, туку тоа му се наредби од Фергусон. Што рече агентот на Бербатов? Нема место за мојот клиент бидејќи Фергусон имплементира брзина во неговиот нареден тим.

Велбек не е класичен напаѓач затоа што секогаш е таму каде што е топката за да започне link up play дали со крилото, дали со напаѓачот, сеедно. Не е напаѓач во стилот на Чичарито, седи во шеснаесетник и чекај топка. Не знам како ве нервира, мене ми е меѓу поомилените :) Одлична контрола има врз топката само треба уште работа. Прва сезона му е на дечкото кај нас, не зезајте, ептен на заб го ставите :) И јас сакам да дава што повеќе голови ама Фергусон очигледно е дека му дава други инструкции. Чичарито има голови со Руни затоа што дреме напред и чека Руни/Валенсија/Јанг/Нани/Сколс да му подадат. Велбек е секаде каде што е топката. И последниве 2 натпревари ги игра на крилото.
Епа Еванс игра одлично, Де Геа е во најдобра форма од кога дојде тука, Чичарито се почесто дава голови, Јанг исто не е во лоша форма, мора да се испукаат на некој :).

Kajgana Shop

На врв Bottom