Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Offside! United block Neville hotel bid, saying plans are too grand

Manchester United have defended their decision to oppose a planning application for a hotel and leisure complex at Old Trafford that has been submitted by Gary Neville.
In the build-up to his testimonial game at the end of last season, Neville confirmed his intention to create a bar for United supporters.
It was envisaged the scheme would be operational by at some point in the 2013-14 season and, at the time, United were fully supportive.
However, as plans have been reshaped, so United began to get cold feet.
And now they have lodged a formal objection on the grounds that the entire development, which includes a 10-storey 139-bedroom hotel and leisure complex, would be too big,
'The club has been developing its vision for the area over the last few months, following on from the very successful pedestrianisation scheme executed in July,' said a United spokesman.

'As part of that vision, we considered in detail the changes to the sheer scale of the new project proposed, as distinct to the original plan.
'We had some projections done of what the view of the stadium would be from various angles on the other side of Wharfside Way and have concluded that, on balance, we do not want a building of that size so close to the stadium.'
It now raises the bizarre situation of Neville, who celebrates his 37th birthday on Saturday and is forging an impressive career as a pundit with Sky Sports, being at odds with the club he represented for 19 years over a site for supporters.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mario Gotze's agent denies Manchester United contact

The Germany international, seen as one of Europe's brightest prospects, had been reported to have had approaches from other clubs but those close to him say that he will stay

Mario Gotze's agent has denied rumours that approaches have been made for the Borussia Dortmund superstar by Manchester United and Juventus.

SportsTotal represents the 19-year-old playmaker, and the Daily Mail this week claimed that the company's CEO, Dirk Hebel, had admitted that the two clubs had contacted him over a possible summer transfer.

However, the agency's managing director, Volker Struth, has clarified matters, stating that there had been no contact from Manchester or Turin.

"The reports from England are not true," the representative told Bild.

"This newspaper has not talked with my colleague, Dirk Hebel. The most important thing now is for Mario to get fit again.

"When it all boils down to it, he will play next season with Borussia," Struth reiterated.

Jurgen Klopp's side seemingly have no interest in selling the Germany international, either, with the club keen to keep the starlet for next term.

"We have all agreed that he will play next season in Dortmund," sporting director Michael Zorc adamantly stated.

Gotze, who is currently out injured, has a contract with the Bundesliga champions until June 2014.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Зошто би се кеширало? Зеки Фрејерс? :) А и Фабио ќе биде на големо ниво ќе видиш.
Дечки, најголем клуб сме, и ако кај нас би немало по 2 квалитетни играча во резервите на секоја поцизија со такви скаутишта и све, каде би имало ? Затоа дај да не ги форсираме сите на кои им ги знаеме имињата или сме ги гледале неколку пати ( што ако си ептен загреан, би ги знаел сите).. Реалноста е друга, и еден од 50 успева од таму, што се и гледа во тимов колку искеширани играчи имаме од моменталните. Имаме легенди, да, ама не може да дојде некој и со сигурност да ми каже дека Погба,Петручи, браќата Кин, Фраес и остали дека ќе бидат сигурни првотимци :) ГГМУ !

Don Rooney

The fire one
Член од
30 април 2010
Мислења
170
Поени од реакции
25
ова го прочитав на една страна и ми беше многу смешно и јако...,
"Moj najveći izazov nije ono što se trenutno događa, moj najveći izazov bio
je izbacivanje Liverpoola i to na sred njihovog j*****g stadiona! I ovo slobodno objavite." - Alex Ferguson.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868

je izbacivanje Liverpoola i to na sred njihovog j*****g stadiona! I ovo slobodno objavite." - Alex Ferguson.
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge
was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that" - Оргиналната изјава за Гуардијан.

--- надополнето: 18 февруари 2012 во 16:38 ---

"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge
was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that" - Оргиналната изјава за Гуардијан.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Брат му на Ферги утре ќе биде во Барселона да го гледа натпреварот меѓу Барса и Валенсија.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Не ми текнува името на дефанзивецот од Валенсија, Реми мислам се викаше нз точно .... не е за Банега :icon_lol:
Адил Рами се вика, инаку и за Алба бевме загреани како што знам, ама не ми се верува, Каталонско дете е Жорди, се подразбира кај ќе заврши.. :cautious: Ќе се шушне деновиве која е целта на посетава, до тогаш може само да нагаѓаме! :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
На Гоше сигурно му светнале очи! :icon_lol:
Знам дека не е за Банега јас кажав дека е добар играч и дека не би било лошо да дојде ама знам дека нема пошто Ферги не е заинтересиран за него , моја претпоставка е дека брат му ќе ја следи играта на левиот бек на Валенсија Jordi Alba го имам гледано неколку пати сезонава и мислм дека е квалитетен играч ,одлилна замена ќе е за Евра. Абе изгледа Ферги планира да прави дрим тим за следната сезона , да креира нова генерација која повторно ќе ја покорорат Европа :)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Не верувам дека така ќе прави тим(дрим) у стил Реал Мадрид и Шити. Всушност и нема шанси.
Што од догодина ќе ја покориме Европа на подолго време, ќе ја покориме. Но нема да земeме повеќе играчи од што земавме минатото лето :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Ако треба уште 3 години по ред да испагаме у групи,али после да доминираме со home grown players :icon_mrgr:Е тоа ми е сон сакам таков Јунајтед да видам,кога не сум ја имал можноста да ги гледам Бекс,Гигс Сколс,браката Невил и компанија :D

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Ако треба уште 3 години по ред да испагаме у групи,али после да доминираме со home grown players :icon_mrgr:Е тоа ми е сон сакам таков Јунајтед да видам,кога не сум ја имал можноста да ги гледам Бекс,Гигс Сколс,браката Невил и компанија :D
И мене тоа ми е желбата, не мора да се баш од Јунајтед сите, ама барем да се Британци :) За наредниов трансфер период најголема желба ми е Родвел, уште тој и мислам дека сме спремни да ја покориме Европа и да ја држиме покорена уште 10тина години :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Се шпекулира дека блиску до трансфер бил играчот на Ајакс Верто(н)ген или како и да му е името :vozbud: , што и мене лично ме бендиса како се држи во одбраната!
Мислам дека ова би било повеќе од одлично засилување влето!

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Derek Chisora га започнува борбата против Kличко у дрес од Јунајтед, 7ца. Ѕвер! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom