Моја оценка за преодниот рок, и предвидување за тековната сезона.
Ќе почнам од заминувањата:
Варан, Марсијал- кога беа здрави можеше да помогнат но тоа беше многу ретко, заслужено си отидоа.
Санчо, Дони- немаше иднина за нив во клубот исто заслужено.
Гринвуд, Скот- деца на клубот, Гринвуд сам си ја запечати судбината во Јунајтед, Скот колку и да го сака Јунајтед, сепак е лимитиран играч и мислам дека ова беше најдобар избор и за него и за тимот.
Имаше уште неколку заминувања, според мене ниеден играч по кој би требало да жалиме.
Има уште многу ѓубре во тимот, но стартот е ветувачки па излезните трансфери би ги оценил 9.5/10.
Влезни трансфери:
Јоро- имам големи очекувања од него, се надевам дека ке остане здрав, мислам дека може да биде играчиште.
Де Лигхт и Мазрауи, мое мислење е дека се играчи за ротација и ништо повеке, се надевам ке ме демантираат.
Зиркзе- искрено мислам дека ова ке е најлошиот трансфер ова лето, нема дефинирана позиција и многу ме потсеќа на трансферот на Маунт.
Угарте- би требало да биде подобар од Скот, но не сум сигурен дека би бил добра замена за Каземиро од пред две сезони.
Се на се, трансфери со кои тимот изгледа подобро од минатата сезона но треба уште работа. Влезни трансфери 6/10.
Севкупна оценка за трансфер периодот 7.5/10.
За новата сезона мислам на сите ни е јасно дека првите две позиции се недостижни, очекувам тука да бидат Сити и Арсенал.
Нашиот тим е некаде за од 3-6 место, ако му тргни на Ливерпул со новиот менаџер би рекол 4-6.
На Тен Хаг и играчите е да покажат дека можат повеке од тоа. Се надевам на сезона без повреди и конечно да почнеме да играме добар фудбал.