Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.637
Поени од реакции
8.216
Тие 120 милиони најверојатно не се проблем, ниту платата. Се сомневам дека мал но решлив проблем е структурата и начинот на исплата. Најголем проблем се провизиите на агентите кои ги има дозакачено Борусија. Тука по мое се кршат копјата и најверојатно ништо нема да биде од трансферот. Штета што фокусот се удри само на него, требаше да се доведе играч на таа позиција, и послаб нека е. Со тоа ќе имавме какво такво покривање на тоа место и позиција во преговорите со Борусија. Вака преговараме со гаќите до колена.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да, мене ми е смешно кога ќе напишат дека се ценкале за 20 милиони, на сума од 120 милиони, кога на тоа детето од Партизан беа потрошени десетина милиони.
Абе кујзне што се дешава со ваквите трансфери. Исто и Интер има проблем да го регистрира Видал доека не си отиде еден од Годин или Кандрева, да се отворело простор таму за платата да се пријави што ти ја знам.

А од друга страна купува некој Даријан Малеш од Луцерн за 4 милиони евра, еден грк не знам за колку пари и плус ќе го враќа Пинамонти од Џенова кој лани беше даден на позајмица со откуп од 18 милиони евра кои Џенова ги уплати после Нова Година, сеа Интер ќе им ги врати тие пари.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Абе кујзне што се дешава со ваквите трансфери. Исто и Интер има проблем да го регистрира Видал доека не си отиде еден од Годин или Кандрева, да се отворело простор таму за платата да се пријави што ти ја знам.

А од друга страна купува некој Даријан Малеш од Луцерн за 4 милиони евра, еден грк не знам за колку пари и плус ќе го враќа Пинамонти од Џенова кој лани беше даден на позајмица со откуп од 18 милиони евра кои Џенова ги уплати после Нова Година, сеа Интер ќе им ги врати тие пари.
Мене вакви трансфери ми се враќање услуги дали кон одреден клуб или кон агент. Пример - земи го овој и наредно лето ќе ти помогнам да го земеш оној или пак го зеде лани Петко, сега мораш да го земеш Станко. Типичен пример е трансферот на Бебе, сите знаат дека тоа беше провизија за Мендеш за претходни трансфери ама пред закон се е во ред и не можеш ништо да направиш.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Сезонава да ја прогласиме за катастрофална или да почекаме до 5ти Октомври :place:
Не знаам за сезонава, ама тебе веднаш можеме да те прогласиме за катастрофа.

Отру човече, удав.

Дај истребете се со @Vampiria и со онаа другата Жалосна Сова @MKD123 од фан клубот, ако си имате некои фрустрации од дома таму лечете си ги.

По по по, кои чуми, страшна работа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мене вакви трансфери ми се враќање услуги дали кон одреден клуб или кон агент. Пример - земи го овој и наредно лето ќе ти помогнам да го земеш оној или пак го зеде лани Петко, сега мораш да го земеш Станко. Типичен пример е трансферот на Бебе, сите знаат дека тоа беше провизија за Мендеш за претходни трансфери ама пред закон се е во ред и не можеш ништо да направиш.
Пффф у Италија вакви трансфери се секојдневие. Чисто трансферов на Пинамонти беше услуга за Интер да внесе позитивен биланс у ффп, Џенова капка вода у очи нема дава 18 милиони за младинец на Интер. После се чудиме сме изгубиле од нив 1-0 :icon_lol:
Со Раду голманчево исто и уште милион такви примери. Секој преоден рок буквално. Да не зборам порано коа имаше 50-50 сопственост, тоа беше хаос.
Мандрагора од Јуве у Удинезе за 20 милиони, изззззззвини Дел Пиеро :D

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Пак ќе го остават ретардиве нападот само на Марсијал и Рашфорд + Гринвуд а :tapp: Игало го сметам како играч за против Силекс или МК Донс.
60-65 гола во лига сезонава ќе треба да ги сметаме како голем успех очигледно.

Средината одлична, лево крило топ покриено, а десно последен пат имавме некој во 2011 со Јанг и Валенсија. Другово е се плукни залепи. Едвај чекам да го гледам Мата на крило пак кога Гринвуд нема да може да игра.
Бек замена мора да се земе пошо Далот и Фосу не постојат.
За кој кур ги чуваат Рохо и Џонс, а го даваат Смолинг? Па и од овој Баји преку таквото, бетер од Фил Џонс испадна со повреди и глупости секоја утакмица. Ама ај не можеш од сите наеднаш да се отарасиш.
Голманите ни се втор најсилен адут после средината...

Многу дупки за крпење, а никаква инвестиција каде што е неопходно. Воопшто не сум оптимист за сезонава, освен ако не донесат уште некого до крај на трансфер периодот. Со моменталниов тим врв би било Топ 4, нешто посериозно многу тешко.
На крај само Оле може да го јаде стапот.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.550
Поени од реакции
8.131
Искочија муабети дека Исмаила Сарр од Вотфорд го конталтирале , 30м би коштал најмногу.Детево ако памтите ги растури ливерпул на кај нив дома.
Страшно брз, солиден шут и се чини трудољубив.Другото може да научи :)

Кои зевзеци сме, да не можеш на почеток на сезона да се израдуваш.Лани поише еуфорија ме биеше, а полоши бевме.Не ми е јасно, зошто не санираат други дупки ако не бива со Санчо.Ваљда не мислат дека Дортмунд ќе го пуштат санчо на 4ти октомври за 60м.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.262

Ова остава впечаток како да немаат амбиции за ништо повеќе од место во ЛШ.
Aко потрошат само 37 милиони евра летово, ке се потврди фактот дека не се обидуваат да ги стигнат првите 2 екипи, туку да си влезат во Топ 4 само.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Искочија муабети дека Исмаила Сарр од Вотфорд го конталтирале , 30м би коштал најмногу.Детево ако памтите ги растури ливерпул на кај нив дома.
Страшно брз, солиден шут и се чини трудољубив.Другото може да научи :)

Кои зевзеци сме, да не можеш на почеток на сезона да се израдуваш.Лани поише еуфорија ме биеше, а полоши бевме.Не ми е јасно, зошто не санираат други дупки ако не бива со Санчо.Ваљда не мислат дека Дортмунд ќе го пуштат санчо на 4ти октомври за 60м.
Од сите понудени алтернативи за Санчо, оваj е најприфатлива опција. Млад е, и многу е брз и силен. Дури и да вклопи трансферот со Санчо јас би го купил ако е достапен за 30 милиони.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Од сите понудени алтернативи за Санчо, оваj е најприфатлива опција. Млад е, и многу е брз и силен. Дури и да вклопи трансферот со Санчо јас би го купил ако е достапен за 30 милиони.
Вчера Пол Џојс пиша дека на Ливерпул им барале 36м фунти.

Kajgana Shop

На врв Bottom