Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакаме да има дисциплина во тимот ама сакаме да има само врз Фелаини, Рохо, Дармијан, не врз Мики, Марсијал, Шо.. :)

Ако мислите дека на Марсијал играта е на задоволително ниво, пуштете хајлајтс од лани. И не ме цитирајте ве молам пак со тоа, немал со кого да проигра. Лани само тој од цел тим имаше слобода да иде напред и друга песна пееше. Дечкото има проблем до приватниот живот, да ја трошеше енергија на тренинг како што ја троши на Инстаграм и Твитер со сељачки доскочици према бившата сигурна сум дека друга песна ќе се пееше.

Мора да сфатат некои од играчиве дека играат за Манчестер Јунајтед а не за ВБА, истото му го кажал и Ибра на почетокот од месецов. Можам да кажам дека пола од сегашниве примадони во тимов да беа под Фергусон сега ќе беа веќе продадени. И Нани беше казнуван месец дена во резервите, и Руни и Евра и Видиќ и Де Геа беше седнуван на почетокот и кој не.. Ама Фергусон знаете колку трпеше агенти да му солат памет.

Ај, без нервози, олабавете се, топ 4 ќе извадиме, убедена сум, јас сакам ЛЕ и ФА куп пак да освоиме.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.860
Поени од реакции
5.716
Дечкото има проблем до приватниот живот, да ја трошеше енергија на тренинг како што ја троши на Инстаграм и Твитер со сељачки доскочици према бившата сигурна сум дека друга песна ќе се пееше.

ако некој се сељачи на инстаграм повеќе од Погба и Лингард јас глава ќе ја пресечам... можда дечкото има приватни проблеми ама барем на инста јас не гледам "сељачки доскочици", за твитер не знам...

Погба додека беше "мирен" на поле маркетинг играше феноменално, сеа почна пак некој филмови да тера, прво со PP колекцијата (господ знае шо е ова) па пак почна со фризурите и формата надоле му тргна..

мора да се фокусираат (затоа промашуваат чисти шанси) и да одлучат шо им е побитно и каде ќе ја трошат енергијата дали рекламите или игрите шо ги прикажуваат во тимот... двете работи не одат заедно, освен ако не си од оваа планета како Меси или Роналдо, па и Нејмар циганчето до некаде...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ако некој се сељачи на инстаграм повеќе од Погба и Лингард јас глава ќе ја пресечам... можда дечкото има приватни проблеми ама барем на инста јас не гледам "сељачки доскочици", за твитер не знам...

Погба додека беше "мирен" на поле маркетинг играше феноменално, сеа почна пак некој филмови да тера, прво со PP колекцијата (господ знае шо е ова) па пак почна со фризурите и формата надоле му тргна..

мора да се фокусираат (затоа промашуваат чисти шанси) и да одлучат шо им е побитно и каде ќе ја трошат енергијата дали рекламите или игрите шо ги прикажуваат во тимот... двете работи не одат заедно, освен ако не си од оваа планета како Меси или Роналдо, па и Нејмар циганчето до некаде...
И во Јувентус Погба беше маркетиншки експониран, секое второ видео од Адидас беше со него :) Само што сега секоја утакмица му ја прати цел свет, не само во ЛШ и дербиња, тоа е разликата.

Дека треба и тој да е ваден од игра кога има лоша утакмица, се сложувам. За Лингард да не претеруваме, откако се врати Мики, максимум измена бил со нормален противник.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Сакаме да има дисциплина во тимот ама сакаме да има само врз Фелаини, Рохо, Дармијан, не врз Мики, Марсијал, Шо.. :)

Ако мислите дека на Марсијал играта е на задоволително ниво, пуштете хајлајтс од лани. И не ме цитирајте ве молам пак со тоа, немал со кого да проигра. Лани само тој од цел тим имаше слобода да иде напред и друга песна пееше. Дечкото има проблем до приватниот живот, да ја трошеше енергија на тренинг како што ја троши на Инстаграм и Твитер со сељачки доскочици према бившата сигурна сум дека друга песна ќе се пееше.

Мора да сфатат некои од играчиве дека играат за Манчестер Јунајтед а не за ВБА, истото му го кажал и Ибра на почетокот од месецов. Можам да кажам дека пола од сегашниве примадони во тимов да беа под Фергусон сега ќе беа веќе продадени. И Нани беше казнуван месец дена во резервите, и Руни и Евра и Видиќ и Де Геа беше седнуван на почетокот и кој не.. Ама Фергусон знаете колку трпеше агенти да му солат памет.

Ај, без нервози, олабавете се, топ 4 ќе извадиме, убедена сум, јас сакам ЛЕ и ФА куп пак да освоиме.
Муабетот за дисциприната ти вришти. Благе везе нема со тоа што се дешава. Што толку згрешил Марсијал и какви проблеми правел за да биде вака казнуван. Колку и да не е на ниво на ланската сезона пак изигра подобро сезонава од Рашфорд, Руни, Лингард кои колку и да се катастрофа пак добиваат шанса секоја недела и така е цела сезона. Фелаини уште колку шанси треба да добие за да се увери Мурињо дека не е ни за во Еуромилк, ама затоа ќе глуми лудло и ќе тренира строгост на Марсијал и Шнајдерлин. Последниве 4-5 утакмици Погба и Ибрахимовиќ не постојат на терен, негледам дека нив нешто ги искритукувал.
Да, треба да има дисциплина ама за сите да важи исто, а ти овие што си ги набројала, посебни грмушката, Погба, Ибра, Руни и Лингард (првиот и последниот не заслужиле да играат ни за резервите) очигледно се привилегирани за разлика од Мики, Марсијал, Шо.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.860
Поени од реакции
5.716
И во Јувентус Погба беше маркетиншки експониран, секое второ видео од Адидас беше со него :) Само што сега секоја утакмица му ја прати цел свет, не само во ЛШ и дербиња, тоа е разликата.

Дека треба и тој да е ваден од игра кога има лоша утакмица, се сложувам. За Лингард да не претеруваме, откако се врати Мики, максимум измена бил со нормален противник.
јас напраив само паралела помеѓу муабетот твој за Марсијал на инста со наводните доскочици (кои шо патем никаде ги нема, пак да повторам) со ова лиглињава две шо праат по инста... и не разбирам шо врска има тоа шо секоја утакмица му ја прати наводно цел свет со тоа шо дечкото станува рекламно пано и фокусот и енергијата му бегаат во сосема друга насока, а не кај шо треба ?? а Лингард ти е Велбек тип на играч... ист !!!

како и да е мистерија е тоа шо се дешава со Марсијал во секој случај...

и уште нешо :)
баш за вакви голови и вакви соло продори е донесен Мики... дечкото едноставно е мозок !!

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ова со Фелаини и Марсијал ми личи ко државава наша што функционира.
Едниот абер нема од ништо, ама бидејки му ги чешка тестисите на координаторот в шатб или рика ко магаре на митинзи ќе добие добра и платена работа за разлика од другиов каде што по секоја цена ќе биде скратен. Диктатурата на дело!
Можда и Де Брујне не чинеше што го избрка од Челзи за сега во Сити да му биде носител на играта, исто така му ја еба и на Касиљас кариерата.
Доколку го продаде Марсијал штета ќе има само клубот и никој друг, зошто тој сигурно порано ќе замине од играчот, и ако веќе има толку муда зошто истата строгост не важи за Погба и Ибра? Пизда смрдена! Се дур има санкции за едни, а за други не, секогаш ќе има раскол внатре во клубот и ке има завидл'к и љубомора во клубот.
И не бидете толку оптимисти за ТОП 4.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.860
Поени од реакции
5.716
а за се ќе се сложам освен за Ибра :) и јас пред некое коло дробев дека кога не е во форма треба да седне на клупа... ама дечкото едноставно е ПОЈАВА и КЛАСА сама по себе, не е исто дефанзивците да играат против Рашфорд, Руни или Марсијал или против Ибракадабра... доволни му е малку простор и момент на инспирација за да реши цела утакмица... такви играчи вреди да ги "трпиш" кога имаат лоши денови...

R

red.devil

Гостин
Ибрахимовиќ најдобар е кога не е форсиран. Сите утакмици каде што играта се градеше врз него, успеваа да го исфрустрираат и да има ужасен натпревар. И, ако е висок, појќе му одговара пас игра, оти кај и да е ќе се најде во го шанса.
Неколку утакмици каде што беше форсиран на нафрлања на ништо не личеше ни играта, ни он а на крај ни резултатот.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Муабетот за дисциприната ти вришти. Благе везе нема со тоа што се дешава. Што толку згрешил Марсијал и какви проблеми правел за да биде вака казнуван. Колку и да не е на ниво на ланската сезона пак изигра подобро сезонава од Рашфорд, Руни, Лингард кои колку и да се катастрофа пак добиваат шанса секоја недела и така е цела сезона. Фелаини уште колку шанси треба да добие за да се увери Мурињо дека не е ни за во Еуромилк, ама затоа ќе глуми лудло и ќе тренира строгост на Марсијал и Шнајдерлин. Последниве 4-5 утакмици Погба и Ибрахимовиќ не постојат на терен, негледам дека нив нешто ги искритукувал.
Да, треба да има дисциплина ама за сите да важи исто, а ти овие што си ги набројала, посебни грмушката, Погба, Ибра, Руни и Лингард (првиот и последниот не заслужиле да играат ни за резервите) очигледно се привилегирани за разлика од Мики, Марсијал, Шо.
Другар, Мурињо не е ретардиран да не знае колкав е плафонот на Шо, Марсијал, Микитарјан во споредба со Лингард, Фелаини, Дармијан, итн. Руни добиваше минутажа заради рекордот, сега клупата му е судбина, Фелаини не е стартер, влага во 80 минута негде, ако сакаме и Марсијал да влага во 80та, тогаш не гледам никаков проблем. Што и да е, нешто (на)прави(л) штом не е во преден план.

Ни јас не го сакам Фелаини ама се претерува со него, во ред, првиот дел од сезоната кога стартуваше сите бевме сложни дека се глупира Мурињо ама сега навистина не гледам зошто да не влага во 80та на решен резултат или да одмори некого против Виган, Рединг... Кој да влезе да ја заврши утакмицата, Иниеста ли? Како еден вчера запнал на ФБ, Ромеро не му бил за втор голман, јас мислам цела енергија летово да ја фокусираат на Ноер да го донесат.

Не ми е јасно најискрено, па 4 години веќе се подува по социјални мрежи како Фергусон бил единствен по тоа што постојано ставаше и самиот препреки на неговите фудбалери за да види до кај им е психичката спремност и да ги измоделира да гинат на терен и сега наеднаш сето тоа не чини. Па Евра побогу кажа кога си замина во клубов дека добрата форма во МЈ ти е доволна само за на клупа, за стартен тим треба да си извонреден. Ајде веќе кога го спомнав Фергусон, најсвеж пример што ми е останат, втората сезона на Де Геа, памтите кога против Фулам направи дриблинг и се извади од опасна ситуација? Памтите кој ја стартуваше наредната против Ливерпул или Саутемптон не ми текнува точно? Линдегард, зошто? Зошто Фергусон рече дека неговиот прв голман иако одбранил добро, имал лекција за учење и ќе поседи на клупата малце. Видовте некаде да се јави агент негов, нешто? И кој голман беше во идеалниот тим на ПЛ таа сезона? Де Геа секако. :) Реченицата ја формулирав така затоа што сакаме да бидат бркани, брукани тие што не ни се омилени, за тие што имаме слабост како навивачи, не смее ни казна за паркинг да платат што се вели.

Марсијал по мое треба да си ја чека шансата и да се докаже исто како што докажа Мики. Значи никој не знае точно што е случено ама мораме да пресечеме некогаш дали сме за player power или manager power.

П.С. Димче епа како што викаш сеа дека вреди да го трпиш Ибрахимовиќ, Мурињо го мисли истото и за Погба иако еве јас не се слагам за Погба. :toe:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
а за се ќе се сложам освен за Ибра :) и јас пред некое коло дробев дека кога не е во форма треба да седне на клупа... ама дечкото едноставно е ПОЈАВА и КЛАСА сама по себе, не е исто дефанзивците да играат против Рашфорд, Руни или Марсијал или против Ибракадабра... доволни му е малку простор и момент на инспирација за да реши цела утакмица... такви играчи вреди да ги "трпиш" кога имаат лоши денови...
Во кој има повеќе иднина и кој треба повеќе да се "трпи" ?
Неможи муабетот за некого мајка, за некого маќеа. Законот за секој исто треба да важи. Марсијал е далеку од шалабајзер и ербап. Тоа го има докажано и покажано на терен за разлика од Депај (ке го земам) каде што ке даде еден гол на утакмица и после почнува да продава финти, па ете карактерно е тиња па да го казни.. да го опраи. Од друга страна кој е Мурињо да му се меша во приватниот живот?
Имал 2 мртви утакмици и ајде казни-глупости. Руни има 5 години мртви утакмици па уште го трпиме.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.860
Поени од реакции
5.716
П.С. Димче епа како што викаш сеа дека вреди да го трпиш Ибрахимовиќ, Мурињо го мисли истото и за Погба иако еве јас не се слагам за Погба. :toe:
јас во ниту еден момент не реков дека треба Погба да се седне на клупа... треба да го седне Мурињо да му напраи муабет и да му укаже на некои работи шо цел свет ги глеа...[DOUBLEPOST=1486324247][/DOUBLEPOST]
Во кој има повеќе иднина и кој треба повеќе да се "трпи" ?
Неможи муабетот за некого мајка, за некого маќеа. Законот за секој исто треба да важи. Марсијал е далеку од шалабајзер и ербап. Тоа го има докажано и покажано на терен за разлика од Депај (ке го земам) каде што ке даде еден гол на утакмица и после почнува да продава финти, па ете карактерно е тиња па да го казни.. да го опраи. Од друга страна кој е Мурињо да му се меша во приватниот живот?
Имал 2 мртви утакмици и ајде казни-глупости. Руни има 5 години мртви утакмици па уште го трпиме.
брат реално работите шо може да ги напраи Ибра другиве може да ги сањаат и тука завршува муабетот затоа е и world class player :) јас не викам за некого мајка за некого маќеа, посебно не во случајот со Марсијал... целосно се согласувам за тоа шо имаш пишано за Марсијал :)

R

red.devil

Гостин
Марсијал по мое треба да си ја чека шансата и да се докаже исто како што докажа Мики. Значи никој не знае точно што е случено ама мораме да пресечеме некогаш дали сме за player power или manager power.
Не беше тоа шансата против Виган во купот? Што мислам паметно ја искористи и наградата беше... клупа следен натпревар.
Од друга страна што стори Рашфорд против Хал за да има стартно место денес. Уствари што стори и денес кога сме кај тоа прашање.

Агентот на Марсијал се огласи јавно откако Мурињо јавно прокоментира дека требало да го слуша него. Мислам хелоу, кој е тој јавно да кажува кого треба да слуша. Демек Мурињо има перфектно СиВи кое докажува дека им помогнал на младинците па ај ќе го слуша. Сигурно му има речено види како ме слушаа Де Брујн и Лукаку.

Се сеќаваш на муабетите за САФ, дека доста плачиме по него. Исто и овој е таков проблем, доста бараме САФ во новиве менаџери на Јунајтед. За да ги има неговите привилегии и однос кон играчите и клубот, редно е секој нареден менаџер да го заслужи тоа а не здраво за готово да си ги милува тие привилегии. Редно е и менаџерите да имаат ист третман како фудбалерите. Нели, клубот пред сѐ. И он не знае што значи да си менаџер на Јунајтед. Го докажа тоа неколку пати сезонава. Непочит кон клубот и играчите е да ги напуштиш пред да свирни крај судијата. Да се организираат фановите и нека го напуштат ОТ во 40-та минута да видиме како ќе му биде.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Не ми е јасно најискрено, па 4 години веќе се подува по социјални мрежи како Фергусон бил единствен по тоа што постојано ставаше и самиот препреки на неговите фудбалери за да види до кај им е психичката спремност и да ги измоделира да гинат на терен и сега наеднаш сето тоа не чини. Па Евра побогу кажа кога си замина во клубов дека добрата форма во МЈ ти е доволна само за на клупа, за стартен тим треба да си извонреден. Ајде веќе кога го спомнав Фергусон, најсвеж пример што ми е останат, втората сезона на Де Геа, памтите кога против Фулам направи дриблинг и се извади од опасна ситуација? Памтите кој ја стартуваше наредната против Ливерпул или Саутемптон не ми текнува точно? Линдегард, зошто? Зошто Фергусон рече дека неговиот прв голман иако одбранил добро, имал лекција за учење и ќе поседи на клупата малце. Видовте некаде да се јави агент негов, нешто? И кој голман беше во идеалниот тим на ПЛ таа сезона? Де Геа секако. :) Реченицата ја формулирав така затоа што сакаме да бидат бркани, брукани тие што не ни се омилени, за тие што имаме слабост како навивачи, не смее ни казна за паркинг да платат што се вели.
Затоа САФ е еден. Мурињо ни во сон неможе да биде САФ.
САФ ги седнуваше играчите да ги научат лекциите за нивно добро и доброто на клубот. Специјалниов ги седнува за да го исчеша сопственото его, па макар се одразило негативно на клубот.. па макар попијал и отказ. Тука е разликата.
Како што кажа Димче погоре, треба да го седне Погба и да му каже вака и вака. Треба истото и со Марсијал да биде. Тој треба да им биде ментор за да станат world class играчи, а не да ги остави изолирани од све и сами да се враќаат. На специјалниов ако му светне во црпката дека не е ОК што 2 секунди покасно изведол аут, иако дал гол (пример), ќе го зацементира на клупа онака no reason.
И јас сум за тоа дека треба Мурињо да биде главата, но да го претставува клубот, а не неговото его. Многу лошо ги менаџира проблематичните ситуации за разлика од САФ каде што целиот притисок од играчите го тргаше и матер ебаваше на новинари и слични глупости за разлика од специјалниов каде јавно упатува (понекогаш и неосновани) критики кон играчите.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Другар, Мурињо не е ретардиран да не знае колкав е плафонот на Шо, Марсијал, Микитарјан во споредба со Лингард, Фелаини, Дармијан, итн. Руни добиваше минутажа заради рекордот, сега клупата му е судбина, Фелаини не е стартер, влага во 80 минута негде, ако сакаме и Марсијал да влага во 80та, тогаш не гледам никаков проблем. Што и да е, нешто (на)прави(л) штом не е во преден план.

Ни јас не го сакам Фелаини ама се претерува со него, во ред, првиот дел од сезоната кога стартуваше сите бевме сложни дека се глупира Мурињо ама сега навистина не гледам зошто да не влага во 80та на решен резултат или да одмори некого против Виган, Рединг... Кој да влезе да ја заврши утакмицата, Иниеста ли? Како еден вчера запнал на ФБ, Ромеро не му бил за втор голман, јас мислам цела енергија летово да ја фокусираат на Ноер да го донесат.

Прво. Можда не е ретардиран и можда знае до каде е плафонот на играчите ама форсирањето на некои во однос на други за да докаже нешто и критикувањето јавно на едни играчи, застанување во одбрана да други играчи кои дирекно влијаеле на губењето бодови на повеќе утакмици никако не е во полза на тимот. Треба да ги критикува и канува подеднакво сите. Знаеш колку значајни бодови изгуби Јунајтед во предходните 3 кола поради неговото докажување?! Марсијал против Ливерпул играше сам по негова страна. Без никаква помош од Дармијан, Погба и Ибра, а беше затваран од 3 играчи и пак изигра добро колку што можење. И што се случи беше заменет од Рашфорд или Руни кои се под ниво на Марсијал сезонава. Стоук и Хал иста приказна. Марсијал дреме на клупа за Рашфорд да трча како мува без глава (Лингард у најбољи дани). Наместо да се искористи периодот кога противниците имаат далеку потежок распоред од Јунајтед, ние им направивме услуга со киксовите и веќе неколку месеци сме на 6 место. Не може никој да ме убеди дека Марсијал не заслужи барем со играта против Виган да биде во стартен состав наредна утакмица.

Второ. Мурињо и Ферги никако не можеш да ги споредуваш. Фергусон беше еднаков кон сите. И секој кој ќе се ставеше себеси пред клубот и победата на тимот беше казнуван. Кај Мурињо не е тоа случај. Он се става и над кубот и спремен е да испадне у втора лига само за да докаже дека он е во право, дека сите се ротив него, дека има кртови и бунтови во тимовите против него. Секој е крив, само он не. Во Реал се испокара со сите, плачеше ко пиче на секој прес и сите беа криви освен него. Во Челзи уште потрагичен беше. Од шампионот на Англија направи тим што беше меѓу последните дур не доби одказ. Плачеше дека играчите го саботираат, а кутриот беше надигран од сите, секое крило кое напаѓаше кај Ивановиќ делуваше како микс од Роналдо и Меси, а он упорно го играше.

Трето. Марсијал треба да чека шанса, ама треба и да ја добие, а не Јанг, Руни и компанија да играат пред него и Јунајтед да губи бодови. Мики е сосема друг случај. Он е нов и му беше потребно време да се навикне на лигата, на тимот, на животот во Англија. Се гледа дека уште не е 100% навикнат но е далеку подобар од предходно. Марсијал нема таков проблем. Најдобриот играч од лани колку иако не е во истата форма од лани е далеку покорисен на терен од тие што играат пред него. И пак се доаѓа до двојните стандарди. И на Рашфорд не е ова плафонот. И он е во лоша форма. Нема напреднато од лани, а во последно време делува како да мисли дека е недопирлив па наместо да мисли на фудбал он си дозболува да себунтува на сред утакмица, иако бил камен цело време и ништо не допринел во играта(за ова требаше денес клупа да грее), а не и денес да стартува и да биде невидлив пак.

Како и да е, за сега Мурињо со играта и инатот не ме убедил дека е кадарен да го врати Јунајтед на врвот на Европа. Јунајтед не се сјајде со ниедна екипа што игра пресинг и побрз фудбал(освен Тотхем), а ни против екипи кои играат бункер. Да има напредок во играта, ама не и во резултатите. Премногу нерешени оваа сезона имаме и ако продолжиме како до сега топ 4 ќе ни виси до крај на сезона. До сега сум задоволен само од одбраната, Де Геа скоро и да нема работа, а средината и нападот се уште се многу спори па дури и со просечни екипи имаме проблем да реализираме.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Еве една мала компарација.
1:30 Anyway, it proves we have two terrific goalkeepers.

А да беше тука специјалниов ќе почнеше со нападите - Де Геа ваков, Де Геа онаков, вака прави, така прави, итн...

Kajgana Shop

На врв Bottom