@Red Man друже, го почитувам твоето мислење, ама има некои работи што викаш не треба да ги правиме а ти ги правиш.
Викаш да престаниме да го споредуваме со Фергусон а ти самиот го споредуваш. Викаш да му дадеме време како што сме му дале на Фергусон. Тоа е споредба самото по себе. На Фергусон не му беше дадено време туку-така. Тој се имаше покажано предходно и дојде во Јунајтед како победник - од тим кој во 5 години освои се што можеше да се освои, во тим кој се бореше за опстанок. И после една година заврши во топ 3, значи веднаш се виделе резултати.
Што се има покажано Мојс да му верувам (не оти тогаш јас му верував на фергусон - во пелени бев) толку или повеќе? Кој и да беше тренер сигурен сум 7-мо место можеше да заврши со овој состав што го имаме. Не е никакво подобрување ова, само уназадување. Знаеше од Мај дека ќе биде менаџер и не скрои никаква стратегија ни за трансфер период ни за играта. Само едно панично купување на Фелаини кое го преплати. Ги знаеше годините на сите, имаше време да види кој до каде е. И за ова виновни да не се играчите?
Можам да ти дадам уште 5+ примери каде згреши оваа сезона. Но веќе ги имам пишано, ако има потреба, кажи ќе ги пишам пак. Најголем дел од грешките на менаџерот не се во текот од утакмицата, таму повеќе постојат грешките на играчите (за што си во право) ама подготовките, изборот на играчи за натпревар, формација т.е. стратегијата... друже за тоа играчите не ти се криви. Ако требаат примери ќе пишам пак, не е проблем.
Јас како фан ја изгубив довербата во Мојс, ама тоа не значи дека треба да преминам да навивам за друг тим (или било кој од форумов што дал пример за други тимови), затоа што не можам (дури и да сакам). Исто така не значи дека нема да се надевам дека ќе се подобри ситуацијата. Дали со него или без него, сеедно ми е, зошто навивам за Јунајтед а не за Мојс.