Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Денес играта можеби не беше на некое ниво ама најважно е што после толку време остваривме победа на Енфилд, ова можат да бидат многу важни 3 бода во битката за титулата.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Me интересира што му вика келавава ретарда на Ферги...нешто како "Hey, it's your fault"

Нека го репнат сега + 5 меча суспензија, ебате копилето.

2

~2A

Гостин
Не ми замерувајте,но сепак ќе го пишам ова барем овде има со кој да се коментира ако воопшто врати некој на коментаров....:icon_mrgr:
Во врска со Кагава: Имам чувство како да се плаши да тргни во директен дуел со некој играч,не пробува да дрибла нон стоп е завртен со грб т.е. накај нашата страна е свртен,често ја враќа топката на прва... Овој не е Кагава што сум го гледал во Дортмунд. Ќе речите играат брз фудбал,друга позиција итн... итн....
И Фергусон менува секогаш тактика и менува друг состав со играчи,но сепак Кагава е ист.Тој е класифициран како attacking midlefielder..
Јас си наоѓам утеха во тоа дека сеуште не е прилагоден овде,но сепак.....
Што мислите вие?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Јас Кагава не сум го гледал во Дортмунд па не знам како играл сега, ама кај нас ко ќе ја има топката во близина на нивниот гол и има малце простор, одма ствара шанса. Е сега денеска маката беше што Керик беше дефанзивен, Кагава офанзивен и немаше кој да ги поврзи.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Јас мислам дека е одличен играч,ама не одговара на нашата игра.
И мислам дека тоа е резултат на слабата игра.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Работата со Кагава е тоа што е преслаб физички и кога му играат на пресинг кога ја прима топката многу лесно го оттурнуваат од неа. Тоа е се. А ако се остави да прими топка и да прави што сака со неа шанса се ствара 90% од ситуациите. Многу опасен играч е за противникот и мора така да му се игра.
Сега во Германија може и не се игра таков фудбал но во ПЛ е друго, ќе му ги користат физичките недостатоци се додека ги има.

Е сеа може да се користи тоа со лажни трчања да отвара простор за другите играчи, може и други варијации да се прават, но кога и како (а повеќе КОГА) се зависи од Ферги :)
Глејте си вие, опасен е Кагава опасен. И злато вреди :)

Едит: Башка и асистенција направи за голот на Рафа :D

2

~2A

Гостин
Кагава е катастрофа играч, Нани за него е класа :icon_mrgr:
Не знам од кај ти дојде ова Нани да го спомнеш, но Нани до лани беше еден од најкорисните играчи во Манчестер Јунајтед. Еден од малкуте играчи се што имаат мадиња до земја што би повлекле топка.Нани беше прв асистент во екипата за освојување на 19тата титула.
Нани е црната овца во Манчестер Јунајтед како овде така и по странски форуми,кога губи Манчестер Јунајтед, Нани е крив иако не е ни на клупа.

Член од
14 април 2012
Мислења
33.010
Поени од реакции
67.898
Кагава е катастрофа играч, Нани за него е класа :icon_mrgr:
Кагава е еден од најопасните играчи во светот, кога е завртен со лице кон противничкиот гол ....
Значи, дава топки во поле кои Руни и Ван Перси сигурно би ги претварале во гол...
Сите што случајно не сте го гледале во Германија, побарајте клипови на Јутјуб со негови асистенции...

Би ви препорачал да ја прегледате уште еднаш утакмицата со Галатасарај, што правеа Нани и Кагава кога играа на прва, како проигруваа меѓу себе ....
Поминуваа во 2-3 допири цела турска одбрана ...

Кагава мислам дека ке игра многу подобро доколку зад него има поагресивен дефанзивен мидфилдер, Андерсон на пример ...
Со Керик некако не се надополнуваат ...И да, се согласувам, му треба стамина на Кагава...

Ниту пак ги разбрав последните измени на Фергусон, вади средишен играч, пушта напаѓач, на резултат 1-2...

Kajgana Shop

На врв Bottom