Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

2

~2A

Гостин
Лани Фергусон почна да гради нов Манчестер, со играчи како Велбек, Клеверли, Смолинг, Јанг. Доаѓањето на Ван Перси ќе го оневозможи сето тоа. Да не си тераме инает за џабе, сезоната е пред нас, ќе видиме што ќе биде...
Тој почна да го гради тимот,не викам не доказ е и оваа сезона каде што купи млади фудбалери како што се Пауел,Енрикез,Ерера и овој бекот Батнер....
Фергусон е огорчен што ја изгубивме титулата не во бодови туку во гол-разлика,очекува од в Перси оваа година да биде подобра гол-разликата од минатата,а со тоа автоматски се добива и повеќе поени од натпревари...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Чек сеа овој Херера го сметате наш играч, а на еуроспорт мислам прочитав демек тој изјавил оти нема никакви преговори со Манчестер.. Пак матат нешто со изјавите или? :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Чек сеа овој Херера го сметате наш играч, а на еуроспорт мислам прочитав демек тој изјавил оти нема никакви преговори со Манчестер.. Пак матат нешто со изјавите или? :D
Директорот на Пачука или кој и да беше клубот рекол дека се при крај преговорите. Не го сметаме за наш, уште не е ама изгледа ќе биде :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Ван Перси има 29 години, и сигурно не вреди за парите. Велбек ќе почне да скапува на клупа, и Јанг ќе ја игра секоја втора утакмица заради Ван Перси.

Во секој случај, ќе разговараме на полусезона, кога Манчестер ќе биде зад Сити и Челзи...
--- надополнето: 23 август 2012 во 22:21 ---

Сакаш да се кладиме дека Фергусон ќе го продаде Нани за многу брзо?
Брате, у право си до некаде за некои работи. Ама биди убеден (как јас шо сам) дека Ферги мисле за сите работи! Велбек и Чича ќе научат ного од ван Перси и друго нема да имат оште од 21-23 год. загарантирано место у прв тим. На них им треба конкуренција за да се подобруват. И да коо ќе кажеме оти ние го имаме ван Перси па макар ни на клупа да не седе автоматски сме подобар тим. Коо ќе ги собереш сите тие работи плус вистинската разлика шо може да га даде на самио терен, и не се така ного тие паари, гледајќи шо се случува со други трансфере.
Ние секак ќе разговараме на полусезона, ама нашта цел нее да бидеме први тогај у јануари, туку у мај.
Шо се однесува до Нани, оште пред 2 год. и кажах на Фросе дека ќе го продадеме коо никој не очекува и дека очекувам да биде продаден оште од тогај, па за тва малко мее срам од неа сега (се надевам забравила е хах). Незнам шо планира Ферги со него и дали ги исполнува неговите очекувања, ама јас почнах да верувам дека колко-толко ни е добар (немајќи подобар), а 100% си у право за тва дека е как еврејски дуќан, или как шо јас викам мојта бремена жена шо веќе 5 год. ја чекам да се породе. Незнам веќе ни шо да мислам за него. Тешко е да се процене потенцијалната корист ако си оде тој.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Кагава засега изгледа доста неускладено со останатиот дел од тимот, што е и до некаде нормално ...
Кагава заедно со Де Геа беше најдобар на терен на утакмицата со Евертон

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.073
Кагава заедно со Де Геа беше најдобар на терен на утакмицата со Евертон
Не можам да се сложам со тебе за Кагава ... Де Геа, чиста 10-ка ...
Од она што го прикажуваше Кагава во Германија, топки во длабочина кон центарфорот Левандовски, овој пат ни на минут не наликуваше Кагава на себе, рака на срце целокупниот среден ред беше очаен, Нани немаше 1(со зборови ЕДЕН) центаршут употреблив, Клеверли се труди да импресионира и за нијанса поише го имаше на терен од Кагава, Сколс ко Сколс...

Кагава ја промаши и најубавата шанса на натпреварот, топката која РВП ја протури низ нозе на еден од дефендерите на Евертон ...

Коментар на goal.com за играта на Кагава ...
A frustrating Premier League debut for the Japan international as he was stifled well by a tight Everton midfield.

Фалеше Андерсон наместо Сколс, поенергичен, повеќе притисок прави, повеќе трча и не верувам дека Фелаини ке ја смируваше секоја топка од Хауард на гради да играше Андо, но тоа е само мое мислење ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Другар поштувам се што пиша али не се ослонувај на гол.ком жити се.. па тие увек се понашаат како сосема друг натпревар да следеле. Лани Керик претендент за наш играч на сезоната, еднаш не доби пофалба или висока оценка. Детишта некои лупаат оценки и само тие што даваат голови се топ. Тогаш РвП кога му намести на Кагава, малиов не очекуваше Хауард да искочи да му ја прибере. Затоа реков оставете малце време затоа што доаѓа од друга лига, не е научен така да му искачаат во физички дуел голмани, не знае како да реагира, слично ко со Де Геа лани кога мислеше фаули дека се тоа на почеток. Ќе му објаснат тренерите, најмал проблем тоа.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.073
Го делам твоето мислење за goal, дека се аматери, но овој пат, беа во право ...

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Другар поштувам се што пиша али не се ослонувај на гол.ком жити се.. па тие увек се понашаат како сосема друг натпревар да следеле. Лани Керик претендент за наш играч на сезоната, еднаш не доби пофалба или висока оценка. Детишта некои лупаат оценки и само тие што даваат голови се топ. Тогаш РвП кога му намести на Кагава, малиов не очекуваше Хауард да искочи да му ја прибере. Затоа реков оставете малце време затоа што доаѓа од друга лига, не е научен така да му искачаат во физички дуел голмани, не знае како да реагира, слично ко со Де Геа лани кога мислеше фаули дека се тоа на почеток. Ќе му објаснат тренерите, најмал проблем тоа.
Нека поминат 3-4 кола, па и 5-6 нека се, после ќе гледаме екстра фудбал! Не може со неколку нови играчи, без одбрана да играме на највисоко ниво!
Оставете другите екипи малку да се залетаат, да се израдуваат дека не не бива, и после знаете што следува!
Не е прв пат Јунајтед да стартува лошо, било и полошо како што се сеќавам така да само чил аут и се ќе биде!

Клубов ми е толку на срце, што и да речам нема да се нервирам ако загубат, пак не можам да останам рамнодушен! Сепак, кое место да сме на табела, каков состав да имаме, секогаш Јунајтед ќе биде мој топ приорити! Не џабе е религија! GGMU!!!

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Тогаш Манчестер играше најчиста варијанта на 4-4-2. Со Гигс и Роналдо по крилата, со Тевез и Руни напред, со Сколс и уште еден дефанзифен мидфилдер на средината. Со тоа што Руни беше спремен физички како коњ, па стигаше да покрие и назад, па и да помогне во организацијата на играта.

Мене лично Ван Перси ми е преценет фудбалер. За мој вкус е мрзлив, многу промашува, и е себичен. Венгер проба да експериментира со него на левото крило, исто и она дрвото Холандско од селектор, но тоа многу неуспешно заврши. Мене трансферот на Ван Перси ми има само една логика, нешто во стилот моќни сме, можеме да го купиме најдобриот стрелец во лигата.

Сега Манчестер треба да се ослободи од Нани, кој е тежок вишок, и од дрвото Бугарско. На Кагава му претвидувам многу тешка сезона, ќе го шетаат од лево на десно крило, па полушпиц, па позади двајца напаѓачи, хаос ќе му биде сезоната...
Одличен обид за иронија, за дванесетгодишник. Ван Перси има 29 години, и сигурно не вреди за парите. Велбек ќе почне да скапува на клупа, и Јанг ќе ја игра секоја втора утакмица заради Ван Перси.

Во секој случај, ќе разговараме на полусезона, кога Манчестер ќе биде зад Сити и Челзи...
--- надополнето: 23 август 2012 во 22:21 ---

Сакаш да се кладиме дека Фергусон ќе го продаде Нани за многу брзо?

По пивце?

:)
Не дај боже да се ослободиме со "вишокот" Нани и да останеме со 2 - 3 класилни крила Јанг, Тони и Гигс. За Бербатов во моментов може да се каже дека е вишок али дека не е добар играч не можеш да кажеш за играч кој беше најдобар стрелец во Премиер Лига пред две сезони. Бербатов си го придонесе своето си покажа каков играч е и си ја потврди класата што ја покажуваше претходно во Баер и Тотенхем.

Еден од ретките клубови е Јунајтед кој има менаџер како Фергусон кој има позната ротација и кој слободно може да му смени позиција на играч, не знам зашто мислиш дека Кагава може само како полушпиц да игра па видовме сите против Хановер дека Кагава доста солидно изигра поназад заедно со Клеверли. Кагава по крило ќе игра само кога ќе ги имаме повредени крилата и во ниедна друга ситуација.

Од Ван Перси ќе соберат знаење и Чичарито и Велбек, подобро да имаат конкуренција него само да се менуваат тие двајца како партнери на Руни, тоа дека човек што даде 37 гола минатата сезона и го плативме 15 милиони фунти + 9 милиони бонуси е многу за тебе мало сутра. И Велбек што е најтрагично во Сандерленд на позајмицата играше на 90% од натпреварите чисто лево крило така да Велбек слободно може да игра како крило.

Според се што напиша во темава до јануари Манчестер ќе ги тепа само на домашен терен послабите екипи како Вила, Норич и слични и на боксинг деј ќе се бориме со Свонси за 9 - 10 место.

http://www.manutd.com/~/media/363657C008AB4DCF84C24B5EB6EFA30D.ashx?h=359&la=ar-SA&w=240&rgn=50,1,415,549

28 ќе носи Бутнер, моментално е на прес заедно со Ферги.
--- надополнето: 24 август 2012 во 10:28 ---
Alexander Buttner:
"I feel good. It's a dream to play for Manchester United. I know I can learn so much from the players here and I can't wait to play with them. It's a nice club and everyone has helped me settle in. I feel really pleased to be here."

On Buttner: "We've wanted Alex for a while now. He's a quick full-back and a great addition to the squad. He's come in to challenge for the left-back position."

On centre-backs: "I need to call Bruce and Pallister! Phil Jones started training yesterday but tomorrow is too soon for him.

More team news: "Robin has had a few days training since Monday. It's a home game, there's every chance he could start. But we're the same as Monday night injuries-wise. Alex will be involved tomorrow. He gives us that back up. Evra could actually play centre-back - he has done in the past.

On signing Angelo Henriquez: "Henriquez is on his way back to Manchester. He had to go back to Chile. He first came over when he was 15 and 16. We kept in close contact with him. When he got to 18 it was a matter of whether or not we left him for another year or decided to get him. But he had such a good summer that we decided to bring him in. I think he'll be here on Sunday."

On Kagawa's league debut: "Shinji was fantastic on Monday. He's a terrific professional. He has good balance, he's two-footed. We're really pleased with him. He's doing very well."

On transfers, Sir Alex added: "We definitely won't be buying anyone else. There is no movement about anyone going the other way."

On tomorrow's match, Sir Alex said: "I went to see Fulham [beat Norwich 5-0] on Saturday. They played very well. They have a lot of experience in their team with six players over 30. But we're at home and we need to make an impact quickly after Monday's game."

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не дај боже да се ослободиме со "вишокот" Нани и да останеме со 2 - 3 класилни крила Јанг, Тони и Гигс. За Бербатов во моментов може да се каже дека е вишок али дека не е добар играч не можеш да кажеш за играч кој беше најдобар стрелец во Премиер Лига пред две сезони. Бербатов си го придонесе своето си покажа каков играч е и си ја потврди класата што ја покажуваше претходно во Баер и Тотенхем.

Еден од ретките клубови е Јунајтед кој има менаџер како Фергусон кој има позната ротација и кој слободно може да му смени позиција на играч, не знам зашто мислиш дека Кагава може само како полушпиц да игра па видовме сите против Хановер дека Кагава доста солидно изигра поназад заедно со Клеверли. Кагава по крило ќе игра само кога ќе ги имаме повредени крилата и во ниедна друга ситуација.
Бербатов е најголемо промашување на Фергусон во последните 10 години, и тој е совршено свесен за тоа. Пазарната цена на Бербатов е преполовена од моментот кога беше купен од Манчестер. Јеби га, се случуваат и такви трансфери, мора да се живее со тоа.

Можеш вака како за мене да напишеш еден тим на Манчестер каде што играат и Кагава, и Ван Перси, и Руни, плус две класични крила?

Јас ти се кладам дека таков состав нема да излезе до крајот на сезоната, освен со измени кога Манчестер на дај боже губи...

2

~2A

Гостин
Бербатов е најголемо промашување на Фергусон во последните 10 години, и тој е совршено свесен за тоа. Пазарната цена на Бербатов е преполовена од моментот кога беше купен од Манчестер. Јеби га, се случуваат и такви трансфери, мора да се живее со тоа.

Можеш вака како за мене да напишеш еден тим на Манчестер каде што играат и Кагава, и Ван Перси, и Руни, плус две класични крила?

Јас ти се кладам дека таков состав нема да излезе до крајот на сезоната, освен со измени кога Манчестер на дај боже губи...

Извини вака што ќе те цитирам по втор-трет пат,иако со друг член дискутираше за тоа...
Бербатов е најскапото засилување што сме го зеле околу 30 мил. фунти,но тој се "искупи" за тоа,ако се сеќаваш додека Руни не беше во форма и беше повреден,Бербатов беше тој што не носеше на грб и беше прв стрелец во ПЛ,а исто така имаше голем удел во освојување на титулата.

Ти стегнав лајк заради пасусот каде што бараш тим со две класични крила,а исто така Кагава,в Перси и Руни.И мене тука ми е нелогично да играат сите истовремено во класичната 4-4-2 тактика,но според мене мислам дека доколку играат овие 3ца истоворемено можеби тактиката ќе се промени во 4-3-3.
Пред некој ден видов "интересна" формација вклучувајќи ги и тројцата.

----------------------де Геа------------------
Рафаел----Видич-----Фердинанд-----Евра
---------Сколс-----------------Керик--------
-------------------Клеверли---------------
---------Руни----------------------Кагава---------
------------------в Перси-------------------

Kajgana Shop

На врв Bottom