Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
At the beginning of the 2010–11 season, American reinsurance company Aon became the club's principal sponsor in a four-year deal reputed to be worth approximately £80 million, making it the most lucrative shirt sponsorship deal in football history.

Ова би требало да е некаде 100ка.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
The Football Association has today charged Rio Ferdinand with improper conduct in relation to comments posted on Twitter.

A statement on the FA's official website confirmed: "The allegation is that the player acted in a way which was improper and/or brought the game into disrepute by making comments which included a reference to ethnic origin and/or colour and/or race."
Rio has until 16:00 BST on Thursday 2 August, 2012 to respond to the charge.

:tapp:

2

~2A

Гостин
At the beginning of the 2010–11 season, American reinsurance company Aon became the club's principal sponsor in a four-year deal reputed to be worth approximately £80 million, making it the most lucrative shirt sponsorship deal in football history.

Ова би требало да е некаде 100ка.
Штом земаме некој крш спонзор,грдо изгледа (барем за мене), сигурно би ги "штавиле" накај 90-100 мил.. :)

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Chevy :cool: yesss Јунајтед промотори на Трансформерс 4 :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Сам си е крив Рио за ова погоре, што им да се заебава со такви работи. Сленг, не сленг, не коментирај. Ќе си плати некоја фунта сеа.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Сам си е крив Рио за ова погоре, што им да се заебава со такви работи. Сленг, не сленг, не коментирај. Ќе си плати некоја фунта сеа.
Така е, само пишува на тоа Твитерот. Јас да сум како Ферги одма наредувам да го избрише профилот без разлика колку е популарен. Очигледно твитовите ќе влијаат на клубот, а тоа е границата што Рио за жал ја премина. За Евертон очекувам Рафаел--Бербатов--Керик--Евра :cautious:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Абе за Евертон, јас да сум и без одбрана ќе играм, ние треба увек да си ја губиме првата утакмица од сезоната, стандард. Така се дешаваат треблс, дабловци и што не :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
А некој да го стави твитот поради кој Фердинанд ќе добие казна?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
А некој да го стави твитот поради кој Фердинанд ќе добие казна?
The charge is believed to relate to the aftermath of John Terry's race trial, at which he was acquitted, when Ferdinand quoted a tweet calling Chelsea left-back Ashley Cole, who was a witness for the defence, a "choc-ice".

The term was in reference to Cole's testimony in court, in which he said that he did not hear Terry make a racist comment to Anton Ferdinand, brother of Rio, during the Blues' match against QPR last October at Loftus Road.

Ferdinand later defended his remark on Twitter, stating: "What I said is not a racist term. It is a type of slang [or] term used by many for someone who is being fake. So there."

The FA said in a statement: "The allegation is that the player acted in a way which was improper and/or brought the game into disrepute by making comments which included a reference to ethnic origin and/or colour and/or race."

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Искочија цифрите, договорот со Шевролет или Џенерал Моторс како сакате е 28 милиони фунти по сезона или 196 милиони фунти за сите 7 години :eek: Јас па мислев стотка ако зеле добри се.

Него не знам дали пратите женски фудбал, ова е полушпицот на USA, Алекс Морган

https://p.twimg.com/AzD-TPBCcAEfhki.jpg:large

First purchase here in Manchester... Wearing it to Old Trafford for our walk through, gotta represent!

Kajgana Shop

На врв Bottom