Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
28 јуни 2015
Мислења
898
Поени од реакции
554
Не знам колку се возразни дечкиве овде што пишуваат, но барем јас можам да се сетам како Бекам беше распнат од цела нација, кукли бесеа со негов дрес и на крај капитен стана на репрезентација. Руни исто не беше најсјаен играч надвор од терен го пратеше и него по некој скандал, ама брате на терен беше ротвајлер. Гризе, трча, лупа голови го влече цел тим напред. За Рој Кин излишно е да се кажува кој бил, КАПИТЕНИШТЕ. Сколс беше тивок по природа, ама на терен фудбалски мозок, мотор на цел тим. За мене лично главниот играч низ најуспешните години на клубов. Е ова се менталитети, карпи од луѓе. А не денес, му раскинала женската на некој играч, дечкото 2 години не може да се оправи психички, ко гулаб на терен а лапа ненормален кеш и згора на тоа плачат како фан базата е против нив. Тоа што го заработуваш треба да си го заслужиш и да си го оправдаш, толку едноставно е.
Очигледно се работи за други времиња.

Денес играчиве "ќе испорачаат" на сто места (фото сесии, реклами, разновидни акции, социјални мрежи...), само не таму кај што треба - на терен.
А, теренот е всушност тоа што се брои, сето останато е споредно.

Клубот навистина може да ти помогне, но само до одредена мера.
Понатака, на тебе е.
Ако самиот не можеш да ги растераш бубачките од глава, никој не ти помага.

Санчо за споредба...
Со месеци беше отсутен.
Му дадоа советници, посебни тренинзи, во странство беше... и пак по старо.
Е, па, дечко, ако така - терај си го патот.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.643
Поени од реакции
66.566
Ili novinarive ko Crackson oporunisticki ja koristat pobedata vcera bez niv i momentalnata situacija da napravat pricha ;) Ne veruvam deka Amorim posle 3 nedeli i 5 utakmici ke donese FINALNA odluka. Ako prodolzi vaka sigurno, i ova e momentalno situacijata, ne mora da znaci deka ke e taka do leto. Se nadevam deka istoto ke vazi i za garnacho i bilo koj drug sto ne igra na potrebno nivo. Kako i da e veruvam na cicko ruben sto saka neka pravi so igracive, odvrzani race da go napravi timov uspesen za kako misli i on i ineos.
Обично гледам кога постирам вести, кога се од новинари кои немаат јако реноме, да го пишам истото. Оваа вест вчера излезе и на Гардијан. Ваљда знаеш дека не се на ниво на Сан. Аморим може не, ама на ИНЕОС досега им има светнато што се дешава со Рашфорд.

1000% ova, i toa doagja od usta na legendi nasi ko keano, nev, skols, hargrivs i drugi, toa posebno me nervira dodeka na primer vidi go karager i mika richards kako si gi branat klubovite i igracite namesto da im stavaat sopki.
Овој Мика Ричард е до толку заебан, не ги брани само играчите на Манчестер Сити, почнал и овие од Јунајтед. Вака изгледа кога се обидуваш да го браниш она што е неодбранливо.

Дека користат новинарите, и те како користат. Начекале овца за стрижење. Од една страна имаш пијаници ко Грилиш што нема гол даено година дена, Фоден што е тешко дрво, Луис Диаз што нема дадено гол во лига од Септември, Мартинели што не игра ништо и немаше долго време дадено гол, па и Гарначо што буквално ликнува тимови, они за Рашфорд се фатиле, кој статистички е боље од овие (не викам дека стварно е). Ме иритира моментот што него му се навртени, а има други пред него што заслужиле.

Рашфорд вчера стави стори од натпреварот дека го гледал, Гарначо не. Мукла штама за тоа.

Рашфорд и Касемиро се готова прича од моментот кога дојдоа ИНЕОС. Со тие плати, тешко да преживеат освен ако стварно немаат преголем придонес, што реално го немаат. После сите повреди, очекувам и Маунт да биде додаден на листава, покрај Линделоф, Ериксен и Ентони. Истото важи и за Лук Шо.
Мислам дека примерот не ти е баш на место. Фоден беше играч на сезоната лани, малтене главна карика во тимот кој освои 4-та ПЛ титула по ред. На Грилиш му прогледуваат низ прсти затоа што досега, откако е во Сити, нема сезона без ПЛ или ЛШ. Луиз Диаз е стартер во тим кој е прв во ПЛ веќе четврт сезона. Да не зборам за work rate. Раши од друга страна, го дропнуваат од тим заради незалагање. Не знам како очекуваш ова да не биде вест и да не му се нафрлат новинари.

Мене ми е мило што Аморим кажа една работа, а тоа е дека ги гледаат фудбалерите што прават и во приватниот живот. Конечно. Така да, пукна изговорот, негово слободно време, може да прави што сака и да оди кај сака.

Kajgana Shop

На врв Bottom