Чекај малце а шо мајка бараа да интервјуираат тренери летоска пред да му го продолжат договорот на тен хаг? Не ти е малце контрадикторен ставов дека наводно им требало фудбалска управа за да проценат дека тен хаг е некомпетентен?
Па нема друга опција на пазарот лол. Сите асални опции ги земаа другиве клубови. Само Саутгејт, Потер и овој останаа.
Уште се тука и уште имаат влијание врз одлуките. Немој да заборавиш дека Ретклиф поседува само 27% од акциитe на клубот, шо значи дека неможе нишо да напраи без зелено светло од Глејзери и можат кога сакаат да го истуркаат без око да им трепне ко Кронке на Усманов шо му направи. А колкаво влијание имаат врз одлуките во клубот никој не знае. Ова со Ретклиф шо управува со фудбалски операции се живи глупости шо ги продаваат по медиуми колку да смират навивачки страсти.
Letoto ja opleskaa rabotata, ocigledno bese deka sakaat da go zamenat ama toa sto 1. Ineos dojdoa vo Mart/april ako pamtam ubavo, 2. nemase fudbalska struktura i 3. sto go osvoivme kupot, im bese dovolno da ne se sigurni za odlukava i za toa mu dadoa extensión. Prvata i edinstvena golema greska do sega sto ja imaat napraveno ineos spored mene. Ocigledno e deka imalo konflikt megu lugjeto vo taa hierarhija sto bese togas koja nemase football people i zatoa odlucija da ne menjaat. I so toa ni ja sjebaa sezonava.
Pa ako gleas taka i Amorim ne e opcija lol, on e momentalno vo klub. Ubavo znaes so koi lugje pregovaraa, Thomas Frank, Amorim, Xavi i Terzic za privremeno i Nagelsmann. Ili mozda stvarno ne si u tek, posto tie dvajca bea otfrleni kako moznost od Ornstein uste odamna.
Gi potcenuvas Ineos i Ratcliffe premnogu, idi proguglaj da vidis koj se i sto se. Ineos imaat totalna, 102.5% mokj okolu site fudbalski odluki i da, ima komisija sto ja napravija za odobruvanje vakvi odluki, vo koja ste Joel Glazer, Ratcliffe i Sir David Brailsford, koj e isto figura od Ineos, sto znaci sekogas ke bidat 2-1 vo pravenje bilo kakvi fudbalski odluki. Isto ratcliffe go ima struktuirano dealov za manchester perfektno taka sto glazers ne mozhat da kupat od akciite koj sto on gi poseduva t.e da go otkupat tuku samo toa moze da bide obratno i toa mu vazi mislam do kraj na 2026 do koga sto i on samiot kaza planira da go otkupi totalno klubot i da bide vo celosno sopstvenistvo negovo. Neka me popravi nekoj ako gresam ama od sto pamtam od pred nekolku meseci ova imam zapamteno. Pak kje kazam mn potcenuvacki sprema Ineos ama ako