Мислам дека залудно е да се кажува, со оглед на тоа што пишуваш површно односно што сакаш,ама во пракса тоа е невозможно. Колку и да е јака шпанската лига премиер лигата е појака. Многу повеќе физичка од Шпанската,и тие од Шпанија треба да запнат малку во ЛШ и тоа е, додека тие таленти од Шпанија да се во Англија за три месеци ќе прегорат,одговорно го тврдам ова. Мислам дека секој од Премиер лига може да игра во Шпанска лига и да биде повисоко од просекот,а не секој шпанец може во ПЛ. Поинтензивна,по физичка.Ова што го игра Барса со Флик, и толку млади играчи од своја школа, е многу блиску до моделот/играта која сакам да ја гледам кај Јунајтед. Можда треба подолго време да се изгради тим и игра, ама кога ќе се поклопат коцките (а мора да се поклопат со таков пристап), буквално се жнеат успесите. Се надевам визијата на ИНЕОС е слично на ова, затоа што преку кур ми е од преплатени "таленти" и истрошени ѕвезди на кои некој претходно маста им ја вадел 5-6 год.
А јас реков да ги купиме шпанските таленти и да играме со нив во Англија? Реков само дека пристапот ми се допаѓа и каква игра сакам да гледам. Нормално дека тој модел треба да се спроведе со наши home grown играчи, кои ќе бидат навикнати на англискиот фудбал од млада возраст.Мислам дека залудно е да се кажува, со оглед на тоа што пишуваш површно односно што сакаш,ама во пракса тоа е невозможно. Колку и да е јака шпанската лига премиер лигата е појака. Многу повеќе физичка од Шпанската,и тие од Шпанија треба да запнат малку во ЛШ и тоа е, додека тие таленти од Шпанија да се во Англија за три месеци ќе прегорат,одговорно го тврдам ова. Мислам дека секој од Премиер лига може да игра во Шпанска лига и да биде повисоко од просекот,а не секој шпанец може во ПЛ. Поинтензивна,по физичка.
И јас се мислам за то, за Јоро ја спрема формацијата ќелчово.Подобро 3-4-3 да играат со овој тим не да измислува топла вода Тен Хаг.