Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.066
Те разбрав да. Ама ние тоа го глесаме сезони уназад. Јунајтед нема играчи у средона со кои може да држи ритам и да се наметне во средина. Касемиро е спор, веќе го гледаме и тоа влијае на играта. Он е супер технички ама џабе кога ја губи се повеќе и повеќе брзината. Маино за сега е одличен, знае да задржи топка, знае да повлече. Бруно истото го може. Е сега замените немаат такви квалитети. Гледаш влага Мек Томининеј и деастично опаѓа квалитетот во средина, а го имаш Касемиро уморен. Плус инатот на Тен Хаг. Нема што да му бараат Маунт и Бруно во иста постава. Едноставно не функционираат, она делува смешно. Те Бруно глуми напаѓач, те Маунт малце го мења. Ја би го избркал уште одма следна утакмица Тен Хаг, ако излезе пак со ваков состав. Не би чекал ни да почне утакмицата, штом испаднат состсвите, ако пак Бруно му е лажна деветка, ајт гитла. Головите се лична вина на играчите, и двата гола, ама тактиката, состсвот, измените тотално погрешни, се е тоа вина на Тен Хаг.
Проблемот е што Маину нема нозе за 90 минути. Откако тој, а и Касемиро, кој исто по 70-та не може да оди, не да трча, испуштат душа во 70-та, екипи не прегазуваат кои имаат тркачи во екипа. Угарте би го решил овој проблем делумно. Ама мора да имаш уште еден во средина, макар и малиов Колиер тоа бил, да освежи.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.692
Поени од реакции
21.183
Проблемот е што Маину нема нозе за 90 минути. Откако тој, а и Касемиро, кој исто по 70-та не може да оди, не да трча, испуштат душа во 70-та, екипи не прегазуваат кои имаат тркачи во екипа. Угарте би го решил овој проблем делумно. Ама мора да имаш уште еден во средина, макар и малиов Колиер тоа бил, да освежи.
Многу проблеми има тимов, буквално 0% сме подобрени од ланската сезона. Рашфорд е пиши пропало, најверојатно во договорот му пишува дека мроа да игра прв тим зашто очигледно не гледам никаква причина онаква мрза да биде и на клупата. Бруно и Маунт напред се нефункционална целина едниот со другиот се гушат, а нападот ни се состои од надежни фудбалери кои не можат да испорачаат ништо доколку позади нив или крила некој не ги храни со топки, а и тогаш е дилема дали може да поентираат. Десните крила се мртвила, Далот е материјал играч за чемпионшип, Каземиро е престар играч да се руга со помлади од него, Мектоминеј не е ни чемпионшип материјал. Одбраната каша попара, Онана тапа голман и не е на доволно добар ниту лидер од играч за да игра за Манчестер Јунајтед.
Тен Хаг ... келавиот не е доволно добар тренер без разлика на се, едноставно уште на почеток на сезона нас ни пропадна сезоната. Ова денес што го гледавме нема да се промени воопшто, едноставно така ќе тераме па до кај ќе не сака среќата таму и ќе завршиме.
Тимов нема идентитет, претпоставувам и сите други кои пишаа погоре јасно им е што зборувам ... едноставно е ние не знаеме што играме, излагаме и на кој му дојде прави што сака, а головите се сведуваат на индивидуален потег како денеска оној на Амад.
Сума сумарум = мизерија

Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
623
Заради тоа што некои работи треба да се санираат, губат премногу енергија за да санираат туѓи глупости, под импресија сум и Родри и Угарте да го имаме со овакво темпо нема да издржат. Онана денеска имаше толку лоши исфрлања што во многу случаеви им ја предаде топката ама без никаква потреба. Друго безуспешното солирање на Рашфорд кое во 90посто од случаите отвара контра, долгите глупи топки на Бруно кои изгледа многу често никој не му ги разбира.
Тука сега некој ќе каже дека он ни е најдобар ама тоа не значи дека него не треба да му се замери.Без потреба се комплицираат некако работите,не играат чист конкретен фудбал,кога напаѓаат тоа да изгледа смислено,кога се бранат тоа да биде колективно секој да има придонес. И затоа се бараат индивидуални кривци оти се праат грешки а никој не знае кај е грешката.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Многу проблеми има тимов, буквално 0% сме подобрени од ланската сезона. Рашфорд е пиши пропало, најверојатно во договорот му пишува дека мроа да игра прв тим зашто очигледно не гледам никаква причина онаква мрза да биде и на клупата. Бруно и Маунт напред се нефункционална целина едниот со другиот се гушат, а нападот ни се состои од надежни фудбалери кои не можат да испорачаат ништо доколку позади нив или крила некој не ги храни со топки, а и тогаш е дилема дали може да поентираат. Десните крила се мртвила, Далот е материјал играч за чемпионшип, Каземиро е престар играч да се руга со помлади од него, Мектоминеј не е ни чемпионшип материјал. Одбраната каша попара, Онана тапа голман и не е на доволно добар ниту лидер од играч за да игра за Манчестер Јунајтед.
Тен Хаг ... келавиот не е доволно добар тренер без разлика на се, едноставно уште на почеток на сезона нас ни пропадна сезоната. Ова денес што го гледавме нема да се промени воопшто, едноставно така ќе тераме па до кај ќе не сака среќата таму и ќе завршиме.
Тимов нема идентитет, претпоставувам и сите други кои пишаа погоре јасно им е што зборувам ... едноставно е ние не знаеме што играме, излагаме и на кој му дојде прави што сака, а головите се сведуваат на индивидуален потег како денеска оној на Амад.
Сума сумарум = мизерија
Другар, не беше толку лоша играта колку поединечните одлуки на играчите. Има напредок, се бара формација сеуште. Ја гледам напредок, једино ме плаши неефикасноста и промашувањето по минимум три четири стопроцентни шанси.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.692
Поени од реакции
21.183
Исто што ме нервира е ЕТХ, гледајте пост - гејм интервју, едноставно не прифаќа дека самиот направи катастрофа прва постава и измени ... грешки мешки играчи ова она врти глупи муабети, и истото го зборува цело време. Бити муж бе а не пичка, кажи јавно да ја посра утакмицата и не помогна на тимот воопшто. Келавица глупа !!!

Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
623
Кога ќе сфатат дека треба секој да даде свој 100 придонес,и дека колку повеќе ја држат топката толку повеќе зачувуваат енергија тогаш и ќе има резултат на целиот труд,овака секојпат ќе ни фали бар еден играч плус.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.692
Поени од реакции
21.183
Другар, не беше толку лоша играта колку поединечните одлуки на играчите. Има напредок, се бара формација сеуште. Ја гледам напредок, једино ме плаши неефикасноста и промашувањето по минимум три четири стопроцентни шанси.
Каков напредок, Рашфорд 3 години е во менопауза, планира да се самоубие не му се игра фудбал, ама прв избор за играч е пред било кој .. сите може да лежат на клупа он не !!! Гледај го како шутира топка, со главата во земја е не ни гледа кон голот, така шутираат луѓе кои прв пат фаќаат топка.
Кога ќе ми текне и дека копитото се замараше со Гринвуд и проблемот кој настана со него, па постираше на инстаграм слики со девојка му дека вака треба да се чува жена, за да после тоа го остави него. Рашфорд западна во депресија а Гринвуд се ожени и доби детенце .... Пуста лубомора, сакаше фудбалски да биде се она што е Гринвуд ... му пукаше сеир за на крај да го стигне карма !!!

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
623
Првиот гол оди на душа на Мегваер. Не можеш да пуштиш топка да помине пред тебе, во 5 метри, свртен спрема сопствениот гол. Ај што го направи тоа, па потоа и не застана каде што требаше.

Го внесува Де Лигт зашто ниту е спремен да игра цела, ниту пак е воигран, па му дава да осети терен, зашто го спрема за прв состав.

Не се разбравме. Не зборев за корнерот. Целите 7 минути судиско надополнување изгледаше дека Брајтон е екипата која брка победа, а не Јунајтед. Тука е проблемот.
Не туку го игра Мегваер дур направи грешка за да има алиби и ќе го почне Де Лихт, ако е тоа така Мазрауи го стави од прва утакмица да игра,двојни стандарди? Мислам имаш играч кој што со години е доста слаб и ти носат нов играч кој го сакаш и го играш стариот играч. Мислам иста ситуација како и Касемиро,го играше Мектомини дур не се собраа грешки па го почна Касемиро. Има многу несфатливи и би рекол можеби поарно што не се многу објаснува на интервјуа туку пренасочува на нешто сосема трето,оти ако каже што размислува мислам дека сите ќе се изнервираат.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Каков напредок, Рашфорд 3 години е во менопауза, планира да се самоубие не му се игра фудбал, ама прв избор за играч е пред било кој .. сите може да лежат на клупа он не !!! Гледај го како шутира топка, со главата во земја е не ни гледа кон голот, така шутираат луѓе кои прв пат фаќаат топка.
Кога ќе ми текне и дека копитото се замараше со Гринвуд и проблемот кој настана со него, па постираше на инстаграм слики со девојка му дека вака треба да се чува жена, за да после тоа го остави него. Рашфорд западна во депресија а Гринвуд се ожени и доби детенце .... Пуста лубомора, сакаше фудбалски да биде се она што е Гринвуд ... му пукаше сеир за на крај да го стигне карма !!!
Помири се со фактот дека Гринвуд не е веќе играч на Манчестер Јунајтед. Точно Рашфорд не смее да помириса прва постава ама другиве ќе ги уигра сигурно. Угарте ако дојде ќе има и тоа каков импакт на тимов. Не е тоа фифа па ај купи 5-6 играчи нови на тим без костур и ќе газат.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.066
Не туку го игра Мегваер дур направи грешка за да има алиби и ќе го почне Де Лихт, ако е тоа така Мазрауи го стави од прва утакмица да игра,двојни стандарди? Мислам имаш играч кој што со години е доста слаб и ти носат нов играч кој го сакаш и го играш стариот играч. Мислам иста ситуација како и Касемиро,го играше Мектомини дур не се собраа грешки па го почна Касемиро. Има многу несфатливи и би рекол можеби поарно што не се многу објаснува на интервјуа туку пренасочува на нешто сосема трето,оти ако каже што размислува мислам дека сите ќе се изнервираат.
Не се двојни стандардни, немаме лев бек. Изборот беше да го игра Амас или Мазруаи. Де Лигт ке биде стартер, 100% сум сигурен. Само не сака да го стави од почеток, овој да направи кикс, па да му ебат мајка уште од старт медиумите во Англија.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.692
Поени од реакции
21.183
Не се двојни стандардни, немаме лев бек. Изборот беше да го игра Амас или Мазруаи. Де Лигт ке биде стартер, 100% сум сигурен. Само не сака да го стави од почеток, овој да направи кикс, па да му ебат мајка уште од старт медиумите во Англија.
Ова ти е претпоставка, верувај ЕТХ нема појма што прави ... се повеќе ми личи на чиста превара ала аматер менаџер тренер. Гледај интервју и ќе ти стане јасно што зборувам.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.530
Поени од реакции
66.066
Ова ти е претпоставка, верувај ЕТХ нема појма што прави ... се повеќе ми личи на чиста превара ала аматер менаџер тренер. Гледај интервју и ќе ти стане јасно што зборувам.
Ке видиме. Не сум му во глава на тренер кој зима 9 милиони по сезона :D . Претпоставка моја е дека Де Лигт по репрезентативната пауза ке биде стартер.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.801
Поени од реакции
5.574
Ке видиме. Не сум му во глава на тренер кој зима 9 милиони по сезона :D . Претпоставка моја е дека Де Лигт по репрезентативната пауза ке биде стартер.
де лихт ќе е стартер со Ливерпул...

Sent from my SM-F731B using Tapatalk

Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
623
Па добро,таа теорија и мене ми поминала низ глава и ми е најлогична,како и да е се обидувам да одам подалеку од тоа и да разберам зошто е тоа така, ако мисли дека ќе направи грешка дали е тоа правилниот потег, ако го жртвува Мегваер него му ја ебат мајката новинарите. Единствена логика ми е ако е тоа дека е без мозок ако мисли дека некој би му прегледал низ прсти со оглед на тоа дека му донесоа многу играчи и дека оправдувањата му се се помалку на број.
Автоматски споено мислење:

Оно па,ако е кренал раце, по дифолт тој никако нема да е со празни раце, сега како шо викаш 9 м, јас мислев на 6 е некаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom