Па ... да ?
Чикарито е на иста возраст како и Велбек само што разликата меѓу овие двајца е огромна . Чика има вроден инстинкт за гол за разлика од Велбек .. а и земи во предвид дека дечкото дојде од Мексико каде фудбалот е многу поразличен почнуваајки од она што се игра , квалитет на екипи па се до кондициски ... и уште од прва утакмица човекот не запре со давање голови . Велбек од друга страна цело време игра на домашен терен и член од мали нозе во најдобрата светска школа каде имал среќа да биде трениран од најголемите фудбалски тренери ...краен резултат ... велбек 3 гола на 20 утакмици, Чикарито 20 гола на 20 утакмици од кој пола значајни ... да не разговараме за тоа каков тандем се со руни уште од прв ден. Руни од друга страна едноставно УМИРА и се гуши покрај Велбек ... и тука ја гледам најголемата прична зашто Руни игра многу слабо .
Само еден факт му иде во прилог на Велбек а тоа дека е англичанец ...
Разликата у години меѓу них е цели 2 години. Реченицата „дојде од там и там и одма се навикна“ е со изгубено значење веќе, га употребуват за секој играч, а ного ретко на кој играч му треба 2години за да се навикне на фудбал у друга држава. Ќе кажеш на Марс играл фудбал, па сега на Земјата ќе му треба време да се навикне. На крај краишта, Фергусон ако го чека 5години за да му даде 20гола нема ни да го зима. Велбек си има константен напредок. Од полани, лани и сега има ного разлики. Сандерленд го направи него маж, исто коо на времето одиле војска и се враќале појаки.
И добро ти кажа Фросе, неможеш по никаков основ да ги споредуваш, тотално различен тип на играче. Јас од Чичарито освен шпринтерските способности, лукавата снаодливост и осето за простор-дека да се најде друго ништо не гледам. На ного пати сум се нервирал как неможе еден на еден да помине дефанзивец, а е 5 пати побрз од него. Ного слабо учествува у играта, а и коо учествува у неа е тука, на центаро, да врате топка и да избега, ништо посебно. Додека Велбек почнал е да станува прав играч. Мене ме изненадува. Учествува у играта, се враќа, подава, проигруват дупли пасове. Стварно машки и ного позрело од Чика. Чичарито е новио Солскер и крај. Неговата позиција е на клупата (и ретко од почеток), да флезе да даде 2-3 гола и да си оде. Ни требат и двајцата. И баш е добро шо имаме толко различни напаѓаче. Ама Велбек да биде нула за Чичарито? Ни у најмаленка мера.