Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А зошто му го поништија голот на Руни ?
Ради наводен фаул од Еванс кој го виде само Дауд. Али хеј, да шутнеше Суарез за 2-2 така (пошо откај нив само тој ако дае гол, друг кој :Р ), одма ќе видевте у темата за дербито судиски завери, Фергусон го платил Дауд, кралицата со масоните е за Манчестер (а за Арсенал е кралицата колку шо знам али битно да се трола).

Кога нешто се дешава против нас, или не гледаат или ја пуштиле утакмицата веднаш после дуелот и не виделе репетиција.

Еве сеа ќе најдам гиф, момент.
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 15:59 ---

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Баш кога бев да пијам вода Руни го даде голот,на снимката видов само како Еванс ЧИСТО без фаул ја одзема (n) Какво голиште ке беше ова се најлошо му посакувам на овој Дауд :mad::mad:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

--- надополнето: 13 февруари 2012 во 16:18 ---

Да се расплаче човек од среќа :) Запазете ја радоста на Ферги и Кид :) Bruce.....YES!!!!:vozbud:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Па ... да ?

Чикарито е на иста возраст како и Велбек само што разликата меѓу овие двајца е огромна . Чика има вроден инстинкт за гол за разлика од Велбек .. а и земи во предвид дека дечкото дојде од Мексико каде фудбалот е многу поразличен почнуваајки од она што се игра , квалитет на екипи па се до кондициски ... и уште од прва утакмица човекот не запре со давање голови . Велбек од друга страна цело време игра на домашен терен и член од мали нозе во најдобрата светска школа каде имал среќа да биде трениран од најголемите фудбалски тренери ...краен резултат ... велбек 3 гола на 20 утакмици, Чикарито 20 гола на 20 утакмици од кој пола значајни ... да не разговараме за тоа каков тандем се со руни уште од прв ден. Руни од друга страна едноставно УМИРА и се гуши покрај Велбек ... и тука ја гледам најголемата прична зашто Руни игра многу слабо .

Само еден факт му иде во прилог на Велбек а тоа дека е англичанец ...
Разликата у години меѓу них е цели 2 години. Реченицата „дојде од там и там и одма се навикна“ е со изгубено значење веќе, га употребуват за секој играч, а ного ретко на кој играч му треба 2години за да се навикне на фудбал у друга држава. Ќе кажеш на Марс играл фудбал, па сега на Земјата ќе му треба време да се навикне. На крај краишта, Фергусон ако го чека 5години за да му даде 20гола нема ни да го зима. Велбек си има константен напредок. Од полани, лани и сега има ного разлики. Сандерленд го направи него маж, исто коо на времето одиле војска и се враќале појаки. :) И добро ти кажа Фросе, неможеш по никаков основ да ги споредуваш, тотално различен тип на играче. Јас од Чичарито освен шпринтерските способности, лукавата снаодливост и осето за простор-дека да се најде друго ништо не гледам. На ного пати сум се нервирал как неможе еден на еден да помине дефанзивец, а е 5 пати побрз од него. Ного слабо учествува у играта, а и коо учествува у неа е тука, на центаро, да врате топка и да избега, ништо посебно. Додека Велбек почнал е да станува прав играч. Мене ме изненадува. Учествува у играта, се враќа, подава, проигруват дупли пасове. Стварно машки и ного позрело од Чика. Чичарито е новио Солскер и крај. Неговата позиција е на клупата (и ретко од почеток), да флезе да даде 2-3 гола и да си оде. Ни требат и двајцата. И баш е добро шо имаме толко различни напаѓаче. Ама Велбек да биде нула за Чичарито? Ни у најмаленка мера. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие Croatia Reds ако се со сите....

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@WayneRooneyWayne Rooney
My aim is to win more trophies and become all time leading scorer at man utd. Would be amazing. 81 more.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Кој нема што да прави нека прочита од Хрвативе што биле во Манчестер :icon_lol:

DRAGI MOJI VRAGOVI.....najbolje početi od samog početka....
krenulo se sa zračne luke pleso uz bocu RED labela JW.....malo smo si potočili u avionu ali je miris "odzvanjao" cijelim avionom lol...stjuardese su bile zakon i rekle da popijemo to kaj smo si potočili ali da ne točimo više jer će nam u protivnom oduzeti bocu, pošteno :D
nakon slijetanja smo na aerodromu potražili pub da se krene sa ispijanjem domaćih pivica i cidera koji nemaju nikakve veze sa somersbyem :P
promijenili smo 2-3 vlaka i eto nas u Manchesteru (cugalo se putem naravno jer bez toga bi nas klaustrofobija čopila hahaha)
spavali smo kod mlade dame koju ćete vidjeti na slikama....Giggs11....
prva noć je protekla uz kojeg pivkana, johnnia i lagano u krpe jer je idući dan bio pravi "fizički"
vražice su nas iznenadile engleskim doručkom, kavom i čajem, prva liga za početak dana, odlazak do grada u razgledavanje, shooping i put stadiona na turu po Old Traffordu
tompa i ja smo za vrijeme damirove i robertove ture opustošili megastore i pričekali ih u Bishop Blaizeu, naravno uz pivkane i CIDER (ah što volim taj cider)
1,2,3....runde....i eto nas opet u kući gdje smo odsjeli.....curke su se spremale na United Night (druženje sa bivšim igračima Uniteda i svaki put je netko drugi) ali nismo bili u stanju biti opet na nogoma jer smo cijeli dan hodali po gradu itd itd
prije nego su otišle se cugalo i atmosfera se zagrijala da skoro nisu ni otišle......nakon cirka 2 sata su se vratile i nastavili smo cugati do jedno 4 ujutro....
buđenje oko 7 i nešto sitno ako se ne varam uz bolesni mamurluk....kaos....doručak nas je opet spasio....prženi bacon i sausages su odradili svoje ;)
odlazak prema stadionu....red za ulazak u Bishop Blaize je jedno 50-80 metara ali mi sa našim vražicama ulazimo kao VIP članovi i umjesto standardne 1 funte plaćamo 2, mala cijena za takvu pogodnost (na dan utakmice samo navijači sa kartom za istu mogu ući, neki čekaju na svoj red ali ne i Croatia Reds lol)
transparent smo objesili kao i svaki put i odmah se gro ekipe krenulo slikati s njim....cuga se i pjeva....situacija je da nažalost atmosfera nije bila po mom "guštu" jer je prerano, tekma je po njihovom vremenu bila u 12:45 što je full rano....taman kad smo mi odlučili otići do stadiona, atmosfera se podigla na maximum
Damir i Robert su bili na Stretford Endu gore, a Tompa i ja smo bli na SE dolje s tim da je tompa bio u 22 redu, a ja u 4-tom !! (bolji je pregled utakmice sa tompine pozicije ali whatever lol)
slabo sam vidio 2 gola Rooneya !!! nije ih utrpao na 3 metra od mene !! NE NIJE !! glas sam izgubio nakon prvog gola....nismo ni došli k sebi evo drugog gola....čisti delirij, svi skaču, grle se, pjeva, slavi, atmosfera je bila prebolesna i nadam se da ste je osjetili.....čuli preko televizije
poslije tekme smo opet zaružili u Bishopu na par sati ali nas je umor i ne spavanje od proteklog dana slomilo i uputili smo se doma, lagani pivkani + cider i ćorka iza ponoći
mislili smo samo gledati City u nedjelju ali smo došli na ideju (točnije Damir aka skill pound lol ) da bi mogli do Etihada koji je udaljen 15 minuta pješke od mjesta gdje smo spavali, djevojke su se ponudile da bi nas odvele na grob Sir Matt Busbya.....mi smo bili onak....YES !
slikanje sa transparentom na Etihadu koji je napravio totalno ludilo na faceu u svega par minuta.....ekipa ne može vjerovati i hvale nas na sva zvona, dok smo se slikali eto ti murjaka koji nas tjera lol aj neka mu bude ;) zatim odlazak na groblje.....sudbina je htjela da od 2 cvjećarnice uđemo u onu u kojoj nas je gospodična pitala odakle smo jer smo nešto na hrvatskom pričali, mi kažemo iz hrvatske i kaže ona nevjerojatno jer je vlasnik talijanskog restorana do nje Hrvat !! kaos totalni, koju sekundu kasnije eto nas u restoranu sa gospodinom koji se zove Edi Klajić...malo smo popričali tko smo i šta smo....rekli smo da idemo na grob Sir Matt Busbya, a nakon toga nas je pozvao da dođemo u restoran
slike sa groblja ste vidjeli....nema se tu više šta reći....rijetki su navijači bili na njegovom grobu RIP
čovjek nas je počastio sa pizzom i kavom....super je prijatlej sa Klasnićem i gotovo cijelom momčadi Boltona, na svakoj je njihovoj utakmici....da skratim priču izmjenili smo brojeve mobitela pa ćemo ga kontaktirati idući put kad smo u Manchesteru....bili smo totalno očarani....kao i cure od kojih će jedna proslaviti svoj rođendan u tom restoranu kroz 2-3 tjedna...
prije odlaska natrag za Zagreb našli smo se sa jednom ruskinjom koja je opičena i totalno luda za Unitedom kao i mi...popili par pića i naša pustolovina se privela kraju....
UNITED TILL I DIE !

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Резервите само што одиграа со Болтон, победа од 2-1 и прво место во дивизијата. Стрелци за нас - Рис Браун и Погба со глава. Погба имал и една пречка исто така. Весели бил на клупата но се повредил Ларнел Кол (шит) и влегол во 40 минута но како десен бек. Потоа при крајот на натпреварот го извадиле и него. Не го гледав натпреваров зошто не можев да најдам стрим, ако има некој хајлајтс најдено нека го сподели, ме интересира да видам како одиграле. Поготово Петручи затоа што сите го фалеа дека имал уште еден блескав натпревар.

Man Utd have called on Antonio Valencia to be withdrawn from the Ecuador squad for their friendly vs Honduras on 29th February. (Reuters)

Член од
7 јули 2011
Мислења
309
Поени од реакции
57

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
португалскиот весник Абола пренесува дека Гаитан има пред договор со нас. Колку е точно ќе видиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom