Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Еве го и Гитан http://www.supersport.com.mk/fudbal/vesti/3848-gaitan-ne-saka-vo-mancester-junajted нешто слична изјава имаше и Де Геа ако не се лажам викаше среќен сум во Атлетико не размислувам на Англија и на Манчестер Јунајтед иста финта сега ќе е претпоставувам и со Гиатан :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Гоше PLEASE ,немој само нашиве спортски web портали ,туку странЦки давај поинтересно е :icon_mrgr:

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Конечно прозборе Валенсија, прво нешто што го имам прочитано дека кажал од кога дојде во клубов е ова :pos: Епа чим ова го натерало да прозборе којзнае каква мака има. Сега останува уште да го дочекаме моментот кога ќе се насмее на натпревар.

Го изгледав натпреварот уште еднаш, ќе дадам свои мислења за играчите што беа вчера на терен.

Де Геа - момчево ни спасува 4 бода на два натпревари. Брани слободен од Мата на 3-3 и удар од Џонсон на 2-1. Само уште не можам да разберам како на некои не им чини. Правеше грешки сезонава јасно ми е ама не е негова вина што одбраната се смени 473 пати досега а тој едвај знае англиски. Ако некој сака да ми реплицира на ова, нека ја прочита првата реченица одново.
Рафаел - на почетокот од натпреварот малку беше во офанзива изгубен, во дефанзива одличен како и секогаш. Потсеќа многу на нашиот Робо, убава споредба даде Фергусон. Играч кој кога влегува во дуели без да размисли на последиците (дали ќе се повреди). Сака да го добие секој дуел без разлика против кој играч се работи. Не можеш да не го сакаш :) Се надевам дека повредите се зад него.
Еванс - секоја чест. Не гледам некој да мрчи последниве неколку натпревари. Остајте тоа што е одличен позади туку не знам дали приметувате дека има многу прецизни додавања кон офанзивните играчи, често и самиот истрчува напред. Кога ви го дадов гифот со неговото додавање притив КПР ми викавте на среќа му се трефнало. Ај сеа да чујам објаснување како така на среќа му се погодуваат сите додавања?
Рио - екстремно мотивиран, иако е на мета на јавноста и под притисок ради необјасниви глупости кои нема човек што знае да ги објасни освен фановите на Челзи. А кога е мотивиран ретко греши. Со Еванс не им дадоа да мрднат на Ливерпулците. Дуелот кога му ја собра топката на Суарез е доказ дека има уште фудбал во него.
Евра - немаше некоја посебна работа со оглед на квалитетот на фудбалерите за кои беше задолжен. Како и да е ова беше натпревар за него, нешто слично како што Сити - Челзи пред две сезони беше натпревар за Вејн Бриџ. Можеби малку претера со славјето, но кога сите го направија враќањето на Суарез како враќање на херој и дури некои се дрзнаа да го споредат со враќањето на Кантона на ОТ баш на Манчестер - Ливерпул (wtf :pos: :tapp:) a тој трпи хејт затоа што се реши да прозбори за расизмот, не можеа а да не го понесат емоциите. Онака, типичен Евра настап :)
Валенсија - најдоброто десно крило во светот моментално, убаво кажа Пеп. Ништо повеќе, се е кажано со ова.
Сколс - our pass master. Царуваа на средината со Керик, но најмногу ми е криво што ударот со глава не влезе. FUCK! Без глас ќе останев од дерење да влезеше тоа. Не ми се верува дека овој човек летоска реши да се пензионира. :facepalm: Моментот беше кога се намести за слободен удар и Дауд му ја шутна топката поназад, како го погледна у стил give my ball away again and I'll break your legs :pos:
Гигс - уште еден настап (899), уште една асистенција. На 38 години. Enough.
Велбек, Велбек, ВЕЛБЕК - Тие што имаат да му замерат нешто на Велбек за натпреваров под итно на очно. И тие што велеа дека не сфаќаат зошто Велбек е стартер, мислам дека веќе почнаа да сфаќаат. Како ги вртеше Ливерпулците на мал прст, какви потези правеше, која контрола на топката, милина да се гледа. Одлично комбинираат со Руни, кога ќе се врати и Томче работите ќе се уште посветли. Ме нервира што само некои фанови гледаат селективно. На пример, на Твитер додека траеше натпреварот, англиските фанови што ги следам коментираа во стил - WOW, that's Dimitar Berbatov's brain cloned, tnx Fergie, Welbeck, what a move (кога ги претрча првите 5 минути едно 4-5ца играчи)... а македонските фанови - Ехх Велбек кај ја изгуби топката кај аут линија (кога му кидна тогаш на крај на полувреме). АУТ ОДМА! Сешто.
Руни - со овие два гола се израмни со Џо Спенс на 6то место на листата на стрелци вo клубот со 168 гола. Цело полувреме беше passenger, нигде го немаше, шутираше без врска колку да се шутне. Ама кај нас милион пати докажано е дека гол ти дава играчот што најмалце мислиш. :) Освен 2та гола не направи ништо посебно ама ок, даде 2 гола, МОТМ, иако за мене тоа требаше да биде Валенсија/Сколс/Керик.

И сега уште нешто што имам да додадам:

Наредниот натпревар на Рајан Гигс во дресот на Манчестер Јунајтед ќе биде натпревар бр.

900
900
900
...​
900

Незнам како да те цитирам само за тоа за Велбек.Може да ми кажете,неодмана сум члем па така да немам појма :).
За ова за Велбек се е во ред кажано,милина да го гледаш како барата со фудбалот.Според мене,јас сакам да дава голови и да има асистенции,другото не ми е битно,па и топка да незнае да води,ама да дава голови.Имаше една ситуација при резултат 2-1 кога Сколс му ја даде во фор,малово циганче имаше позиција да му асистира на Руни кој беше сосема сам,а он се реши на шут,а во пополовна позиција беше Руни.Може беше тоа инстикт на еден напаѓач,ама тоа некогаш може и да не кошта.
Сега за сега одлично напредува,се надевам така ќе продолжи.:)

И уште нешто,свака ти част за пишаното.Првпат гледам некој од понежниот пол да има големо разбирање од фудбал:).

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
Победата вчера ми беше некако посебно мила, најмногу заради гомното од човек(на кој од дома пред ТВ му викав ууу кога ќе ја допреше топката :D) и радувањето на Евра на крајот.. Друга работа што ме израдува е што Фердо не се поздрави и го покажа духот на тимот. Сега со Ајакс Ферги изјави дека зашто немаме утакмица наредниот викенд, ќе го играл првиот тим.. Јас само сакам да го видам Клеверли во средина, барем еден да одмори Сколс или Керик.. Исто сакам да игра и Руни за да имаме шанса да го решиме дуелов уште во прв натпревар, а партнер да му биде или Чича или Берба зашто жал ме фати за дечките :) Само да не бидат нафрлени сите играчи што не играле одамна, зашто од така принудени формации ништо арно не видуваме :) А и гледајќи ги дечките како играат последниве натпревари, многу се нервирам како не играме ЛШ и како успеавме толку да ја потцениме групата.. Ама само да освоиме премиер лига, ќе се заборави останатото :) GGMU!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.853
Поени од реакции
11.516
Само да не бидат нафрлени сите играчи што не играле одамна, зашто од така принудени формации ништо арно не видуваме :) Ама само да освоиме премиер лига, ќе се заборави останатото :) GGMU!
Така е, ова се покажало на многу пати, па не победувале екипи ко блекбурн, њукасл и сл.
А вчерашниот натпревар е клучниот (и тој со челси) по кој се гледа дека шансите за титула се 60-40 за нас, од причина што тие +10% се на страната на јунајтед поради справувањето со притисок и менталната јачина, која сити ја нема.
GLORY!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Незнам како да те цитирам само за тоа за Велбек.Може да ми кажете,неодмана сум члем па така да немам појма :).
За ова за Велбек се е во ред кажано,милина да го гледаш како барата со фудбалот.Според мене,јас сакам да дава голови и да има асистенции,другото не ми е битно,па и топка да незнае да води,ама да дава голови.Имаше една ситуација при резултат 2-1 кога Сколс му ја даде во фор,малово циганче имаше позиција да му асистира на Руни кој беше сосема сам,а он се реши на шут,а во пополовна позиција беше Руни.Може беше тоа инстикт на еден напаѓач,ама тоа некогаш може и да не кошта.
Сега за сега одлично напредува,се надевам така ќе продолжи.:)

И уште нешто,свака ти част за пишаното.Првпат гледам некој од понежниот пол да има големо разбирање од фудбал:).
Да знам, ок е, треба да има повеќе голови и асистенции како напаѓач, јасно е тоа :) ама ова му е прва сезона со нас како првотимец, очекувано е да прави грешки. Но од натпревар во натпревар е се подобар, на почеток од сезона ќе дадеше гол и ќе се изгубеше, сега повеќе учествува во акциите. Башка Ферги го форсира со Руни за после во репрезентација да им е полесно и да се знаат себеси, веројатно двајцата сакаат да се тандем. Од наредната сезона го очекувам вистинското од него :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Мислам редно е ЛАВ да одмори со Ајакс,Нани-Јанг крила средина Томче-Керик :icon_mrgr:
Дечки има новости за Андо???? ништо немам ни видено ни слушнато за него :confused:

B

BooBojan

Гостин
Мислам редно е ЛАВ да одмори со Ајакс,Нани-Јанг крила средина Томче-Керик :icon_mrgr:
Дечки има новости за Андо???? ништо немам ни видено ни слушнато за него :confused:
Според мене на лето ќе добие шут карта од Јунајтед доби премногу шанси,а скоро ниту една не ја искористи!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.840
Поени од реакции
21.641
Да знам, ок е, треба да има повеќе голови и асистенции како напаѓач, јасно е тоа :) ама ова му е прва сезона со нас како првотимец, очекувано е да прави грешки. Но од натпревар во натпревар е се подобар, на почеток од сезона ќе дадеше гол и ќе се изгубеше, сега повеќе учествува во акциите. Башка Ферги го форсира со Руни за после во репрезентација да им е полесно и да се знаат себеси, веројатно двајцата сакаат да се тандем. Од наредната сезона го очекувам вистинското од него :)
Споредбено со Чика = 0

Член од
5 август 2008
Мислења
6.015
Поени од реакции
5.336
Е за него се согласувам со тебе сеуште не ги исполни очекувањата и некако изгубив доверба во него ама млад е можеби ќе се оправи :)
Ја ништо не сум рекол дека треба да си иде туку ти кажував според менe за кого е тоа :)

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Ја ништо не сум рекол дека треба да си иде туку ти кажував според менe за кого е тоа :)
Па и јас не велам дека треба да си замине ама некако повеќе очекував од него кога дојде кај нас

Kajgana Shop

На врв Bottom