Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
9.449
Да ни беше уште одбраната на вистинско ниво, сигурно ќе го добиевме овој меч. Мораме да бидеме реални дека оваа сезона во дефанзивен план сме катастрофа иако иаме голем избор на играчи. Повредата на Видиќ си го направи своето и се изгуби она лидерство во дефанзивниот дел, а последица е и слабата комуникација помеѓу голманот со играчите пред него. Нови голмани имаме во тимот, премногу се ротираат и тоа дава резултат за ваквиот епилог. Нешто што не беше случај во изминатите сезони кога ВДС лесно ги командуваше Вида и Рио пред него и не се допуштаа такви грешки во последната линија. Оваа сезона е сезоната на промена на генерации каде еден Еванс има поголема минутажа, а исто и Смолинг и Џонс се „новајлии“ во последната линија. Средината беше добра, но сметам дека Сколс требеше да го започне овој меч, а можеби и порано требеше да биде вметнат во игра. Тоа е тоа. Успеавме да напраивме кам-бек и да се спасиме од срамен пораз. GGMU!

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Доволно направи киксови(изгледа му ги заборавив добрите одбрани што ги имаше ваљда дека имаше повеќе киксови), ама со овој кикс му ја затна муцката да не можам да зуцнам нешто за него. Јбг си кажувам шо велев, не сум плачиВАГИНА да се прам на мутав демек ништо не велев.
Еве кажи и ти дали не е така кога е точно тоа што го велам едноставно Фердинанд денеска потпросечно ми изигра воздушните дуели слабо му одеа...
И да ги изиграл лошо воздушните дуели мање битно... според мене целата одбрана не ни е на висина на задачата, споменав и предходно дека без Видич некако изгубени ми делуваат и никако неможат да ја најдат правата игра...

Но мене друга ми беше поентата. Ако си плукал по Де Геа предходно и сеа дојде до заклучок дека не вредело, а сеа плукаш по Фердинанд не ти доаѓа на памет дека може до истото да дојде?

Со тоа што признаваш дека си погрешил, а повторно ја правиш истата грешка, изгледа дека не си ја научил лекцијата...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Друштво , премногу се ротира одбраната оваа сезона + имаме нов голман. Почекајте, се со ред, ќе оформат партнерство, ќе почнат да се разбираат со Давид. Едвин со Рио и Немања уште првата сезона да не беа панцири? Ни Рим не бил изграден за еден ден, како беше поговорката?

Patience is the key.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Како што пишав и на полувреме, подобро да играме послабо(како во второто) ама да даваме голови!
Инаку задоволен сум со бодот, ама не и од играта, на 2-0 се изгубија, попара беше и одбрана и средина и на 3-0 реков ќе јадеме петарда. Среќа се добро се заврши и одиме да ги сомелеме Ливерпул на Олд Трафорд:icon_mrgr:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И јас да не навивав за Манчестер може ќе ги мразев, стварно сме језива екипа :D

Него сите зборат за пеналите а никој не збори за Кејхил и Босингва кога го влечеше Јанг за дрес :pos: само за пуканки е работава :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
И да ги изиграл лошо воздушните дуели мање битно... според мене целата одбрана не ни е на висина на задачата, споменав и предходно дека без Видич некако изгубени ми делуваат и никако неможат да ја најдат правата игра...

Но мене друга ми беше поентата. Ако си плукал по Де Геа предходно и сеа дојде до заклучок дека не вредело, а сеа плукаш по Фердинанд не ти доаѓа на памет дека може до истото да дојде?

Со тоа што признаваш дека си погрешил, а повторно ја правиш истата грешка, изгледа дека не си ја научил лекцијата...
Да не си го мериме на кој ни е подолг :icon_mrgr:
И ти го гледаше натпреварот, и знаеш дека воздушните дуели беа и те како важни!
Само ајт бод извадовте свака му част.....
Јас иако го искритикував Фердинанд,сепак сеуште мислам дека е добар дефанзивец.
Лошо се изразив прееска за Де Геа поради измешани чувства после натпреварот :icon_lol:
Подолго време зборував за него и веќе изгубив доверба после неколкуте со ред киксови ама ме ДЕМАНТИРА

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Отсекогаш навивачите на Челзи сум ги сметал за ѓубриња, ама денес недвосмислено тоа и го потврдија. Да му свириш на Фердинанд поради тоа што нивниот идол го навредил неговиот помал брат и тоа на расна основа е ретардирано...Small ground, Small mentality, Small club...

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
И јас да не навивав за Манчестер може ќе ги мразев, стварно сме језива екипа :D

Него сите зборат за пеналите а никој не збори за Кејхил и Босингва кога го влечеше Јанг за дрес :pos: само за пуканки е работава :D
Тоа на друга утакмица било :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да, што им беше фората што го свиреа Рио? Свашта. Свири го Антон, мада не ми е јасно па и тој што им е крив :/
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:17 ---
Тоа на друга утакмица било :pos:
Се укочила сликата тогаш :pos:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Да не е поради капитенската лента, демек Рио главен конкурент, тој и беше заменик нели :P
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:23 ---
Хаха, шала на страна, стварно долно...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Да не е поради капитенската лента, демек Рио главен конкурент, тој и беше заменик нели :P
Рио одамна си кажа дека не ја сака таа лента и дека му е гајле за репрезентацијата, сконцентриран е само на тимов . Самите фанови на Челзи си прават некои филмови ко ова демек е некоја фамилијарна завера против Тери :eek:

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
Цела сезона игра солидно, не паметам да направи некоја поголема грешка и денес не беше ништо полош од другиве во одбранава, ама мора некој да биде дежурен кривец, ги нема О'Ши и Браун па ај Еванс е крив.
Јуп така е споредуваме фудбалери кој се во залез на кариера и имаат по 30+ години со некој кој никако да го покаже талентот што го нема . Фердинанд на 24 беше господ бог , Видич исто така , да не збориме за Евра , па едни Смолинг и Џонс играат 100 пати подобро а се 4 години помлади од него .

Гледам никој не го спомна Рафаел.После повредата во каква форма е дечкото :cuc:
Да ама откако го извади одма се почувствува дека фали , па дури и една Торескиња влезе во ситуација за гол баш од таа страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom