TheGeneral
Арогантно копиле
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 1.212
- Поени од реакции
- 583
Не, ја јас ке ти кажам. Се секаваш на првата со Стоук? Tунчаи од дека ни го забоде? Пред 2 дена, тва од ВБА как ни го забоде? Доволно е едно невнимание за да го кркаме. И 100 шута да сме имале, ако сме даделе 2 гола, а они 1, победата ни е тесна.Ај малце подетално објасни ми каква тесна победа? 66 % посед на топка 16 шутеви , а тие само кутри 5 шута и 34 % на топка?
Шо се однесува до мене, сите победи нека се минимални, да ги контаме бодовите ние. Па и Ферги е таков стратег, никојпат не го ваде најдобрио состав шо го има на располагање (фала Богу, не е как Анчелоти) туку ваде екипа шо е минимално подобра од противнико, кадар да измакнеме 3 бода.Не знам за вас, јас сум сосема задоволна јануари да го истуркаме со победа од гол разлика, ако може и повеќе зошто да не, но пак ќе кажам, распоредов е напнат, играчите ги чекаат уште многу мечеви од ФА, ПЛ и двобои од ЛШ за кои ќе мора да се сите спремни. Гледам се чудите Андерсон зошто не играл. Па ќе го прегорат, мора одмор малку. И пред некој да каже дека не сме биле убедливи, нека го погледне распоредот на натпревари најпрво.
Следни се Ливерпул во ФА, очекувам шанса да добијат Смолинг, Еванс, Обертан, Чичарито, Овен, Фабио, а зошто да не и Линдегард на гол. Уште поубаво ако излезат Ливерпул со фул состав, барем помладиве ќе добијат вистинска шанса да покажат што знаат. За мене е ова еден сосема неважен натпревар, со оглед на тоа каков ни е март месец, може слободно да се испадне од купов.
За со Ливерпул, исто и јас мислам. Нека играат младите против них, ако тепаме нека се засрамат, ако изгубеме нека им служе на чест, у секој случај се дупка
Иначе, Чичарито е лудница, алал да му е. Таков напагач ни требаше, добијааме го. Нека се развива оште! За вторио гол, Чичарито го избера потешкио начин, не му даде на Бербатов да шутира пенал, па и за тва, од потешка позиција-посимпатичен гол