Заради ова ги почитувам навивачите на Арсенал, самиот клуб и секако Арсен"от" (чие име ми беше чудно/смешно кога го слушнав првпат).Абе нема шо да се увиди тука.... Ти гласаш за играчот да остане, а менаџерот да си замине ? Зарем треба да го увиди некој ова ? Ти бараш да си оди човекот кој ви донесе титули, еден тон, во ФА, во ПЛ, во ЛШ, пред човек кој имал уддел само во неколку ?! Кој ти гарантира дека ако си оди Сер Алекс, Руни ќе остане во тимот ?! А ?
Ах, имаше еден ваков и кај нас во клубот, али тоа е.. Јас, зарем јас, да ви објаснувам ?! Абе аман, другар, аман, срамота е ! Ти немаш претстава колкав респект имам за Сер Алекс... И докажа и покажа дека секој е заменлив во тимот, од Бекам, од Руд, од Кантона од еден тон... Можеби, Кин и Виера кај нас, не може никој да го замени... Но, зарем Ти да кажиш дека си за Руни, а не за Сер Алекс ?! Зарем да го слушнам ова од навивач на Јунајтед ?
Добро, стои кај некој во потпис, дека силата не е во поединци, туку кај стариот.. Толку од мене..
Поздрав
sram mi e ova sho go chitam pa kamoli ti kako se chustvuavash... Zasramota more chovek znaesh ti Ferguson vo manchester e celiot svoj zhivot potochno 25 god! I znaesh kolku tituli napolna vo vitrinite na man utd? Runi... Pffff runi ete go runi se pokazha edna sezona , i sega samo bledo izdanie dava , sepak sekoj fudbaler si ima svoi padovi i podemi , ama ti ova sho mi go pishuvash ferguson poarno da si odi... Ami taka beshe i so Forlan , Bekam , Van nisterloy .. gi izbrka i odma najde drugi igrachi za nivna zamena bez da se seti nivnoto otsustvo... Zatoa poarno chuti si i krckaj si ke prajme muabet Maj godiniva sea pozz:helou:значи и да ги оставиме настрана весниците, статиите и шпекулациите, мораме да признаеме дека моменталниот конфликт помеѓу Руни и Ферги може само да не дозакопа сезонава.. сега сме само со нозете "под земја", ама лесно може да се случи да отидеме целосно "под земја"... и Фергусон мора еднаш да си згазне на гордоста и барем еднаш во овие 24 години да го погази својот авторитет во име на доброто на клубот.. сите знаеме како завршија и Бекам и Стам, како заврши Рој Кин, како заврши Ван нистелрој.... за сите нив Фергусон успеа да најде адекватна замена и тоа во истата година кога си заминаа, освен секако за Рој Кин (прашање е дали некогаш ќе се роди замена за ваков фудбалер)... според мене Руни моментално има поголема вредност од Фергусон ако реално ги гледаме работите.... има 24 години и може да игра најмалку уште 10 сезони на високо ниво, а Фергусон во секој момент може да се пензионира... и дали вреди според вас за еден "пензионер" да го изгубиме најдобриот играч?? и ќе ве молам реално да ги гледаме работите.... секоја чест за Фергусон и за тоа што го направи во изминативе години... ама во случајов јас гласам за РУНИ
Ај,ај поарно ќути си и прај се на Тошо како никој ни чул, ни видел оти ќе ти се смејат.значи и да ги оставиме настрана весниците, статиите и шпекулациите, мораме да признаеме дека моменталниот конфликт помеѓу Руни и Ферги може само да не дозакопа сезонава.. сега сме само со нозете "под земја", ама лесно може да се случи да отидеме целосно "под земја"... и Фергусон мора еднаш да си згазне на гордоста и барем еднаш во овие 24 години да го погази својот авторитет во име на доброто на клубот.. сите знаеме како завршија и Бекам и Стам, како заврши Рој Кин, како заврши Ван нистелрој.... за сите нив Фергусон успеа да најде адекватна замена и тоа во истата година кога си заминаа, освен секако за Рој Кин (прашање е дали некогаш ќе се роди замена за ваков фудбалер)... според мене Руни моментално има поголема вредност од Фергусон ако реално ги гледаме работите.... има 24 години и може да игра најмалку уште 10 сезони на високо ниво, а Фергусон во секој момент може да се пензионира... и дали вреди според вас за еден "пензионер" да го изгубиме најдобриот играч?? и ќе ве молам реално да ги гледаме работите.... секоја чест за Фергусон и за тоа што го направи во изминативе години... ама во случајов јас гласам за РУНИ
Мореееее, сигурен сум дека он замешал прсти за утакмицата со Валенсија да не се дава на Канал 5. Та сеа Бурсаспор ќе ги даваат, ти ебам глупата телевизија.Филе на Топки + кажа дека очекува мечот Манчестер Јунајтед - Бурса да биде најатрактивниот меч во оваа коло во ЛШ, така да изгледа ќе не даваат на 5+.
Прв болд - тоа никогаш нема да се случи.Во сите нормални клубови кога не оди нешто с еменува менаџерот. А овој стариов кај вас е 20 и кусур години. Уште одамна мислев дека е време да с епензионира дека само ќе го упропасти Манчестер ама тоа сега станува реалност. Ако ј агледате Лига Ш тогаш тој ви донесе титула со Аберн со невиден среќен пресврт истото и со Челзи со лизнувањето на Тери. КОга Мурињо дојде ви собра све од тиули. ВО Англија кога ги освоивте титулите немавте добр аконкуренција. (Ме мрзи д абарам докази и бројки за се ова ама ако е потребно ќе ги постирам). Зошто само во Англија се третираат менаџерите како богови???? Фергусон е далеку од многу други тренери а сепак го држите зашто? Еден Капело. Мурињо, Анчелоти, Бенитез и д ане набројуивам имат многу поголеми успеси. Кога станува збор з ауспех споредете и играчки кадар и буџет н аклуб. Рафа стигнува до две финалиња и една титула во ЛШ со просечен тим. Анчелоти со Милан и еден играч КАКА ви одржа лекција на Олд Трафорд. Мурињо кај стигнеше ве тапшаше ко мали деца.