Пред официјалниот финиш на првенството и финалната разврска за шампионскиот тим за оваа сезона можам само да им се заблагодарам на момците кои играа за нашиот Јунајтедов дрес, бидејќи ни понудија една од најинтересните сезони!
Бидејќи еве 13-тина години наназад времето го сметам со почетокот и крајот на првенствените натпревари на Јунајтед , замене практично денеска е Нова година
......па очекувам уште некое чудо да се случи во меѓувремее....
За секој случај ќе тркнам пред да затворат продавниците денеска да си купам некое чоканче.....оти во секој слчај денеска ќе се пие за Јунајтед !
Сезонва беше за мене ,би рекол една од подобрите бидејќи се случија големи нешта се изиграа големи натпревари и постигнаа добри резултати....
Кога велам големи нешта алудирам пред се, на настаните на теренот (новиот систем на игра, “новиот“ флечер , валенсија на теренот , “раѓањето на нани“ , експлозијата на Руни ....) како и настани надвор од теренот ( протестот против глејзер пред се ) , резултатите можеби небеа на нивото од претходните 2-3 години,имавме повеќе порази , ама нив неможеме да ги гледаме изолирано од другите работи поврзани (заминувањето на 2 прилично ,претходно влијателни играчи (што сезонава беше најмал проблем) потоа големиот број на повредени играчи (најголем проблем) и неколку клучни судиски грешки)...............а небеа ни лоши (победи над ливерпул и сити )
ВО секој случај , рекапитувалција на сезонава ќе правиме и подоцна ....но идеата ми беше да напишам дека што и да се случи на денешното последно коло - генерално треба да им се искаже респект на играчите за сезоната која ни ја подарија , резултатите и местата на табелата не треба да не замараат , барем мене не ме замараат - денеска уживајте си , земете си грицки ,сокче ,пивце и гледајте си го Јунајтед (мада и Виган денеска ќе го бодриме по манчестеровска линија) , нашиот тим , најголемиот во Англија , најголемиот во светот!
КУЛТУРА е нашиот однос , Јунајтед е религија и институција не само фудбалски клуб !
Поздрав и очекувам да победиме денеска !